neolaia.gr - Το στέκι των νέων!

Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

«Καθρέφτης» η ψηφοφορία...



Τελικά η διαδικασία ψήφισης των άδικων μέτρων για την εισροή στο ταμείο του κράτους του ακριβού δανείου, προς αποφυγή της χρεοκοπίας, δεν ήταν «αναίμακτη» για τα δύο μεγαλύτερα κόμματα. Σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό αποτυπώθηκαν κατά την ψηφοφορία οι αντιφάσεις τους!

Το ΠΑΣΟΚ, έχοντας αναλάβει την εντολή διακυβέρνησης για μια εντελώς διαφορετική πολιτική από την ασκούμενη, βρέθηκε, μετά την ιστορική συνεδρίαση στη Βουλή, με τρεις Βουλευτές λιγότερους, στην άσκηση της διακυβέρνησης της χώρας. Η ΝΔ βαδίζει πλέον χωρίς την ανθυποψήφια του προέδρου της, στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές, στην κοινοβουλευτική της σύνθεση, η οποία τέθηκε και εκτός κόμματος, καθώς έκρινε ότι η διαγραφή της με τη συγκεκριμένη αφορμή είναι πιθανό να της προσφέρει μελλοντικά οφέλη στο χώρο τον οποίο πολιτεύεται.

Οι εξελίξεις στα δύο κόμματα δεν είναι συγκυριακές. Αποτελούν αξιόπιστο δείγμα των προβλημάτων που θα έχουν στο εξής να πείσουν τα ακροατήριά τους για την ορθότητα της επιλογής για την ανταλλαγή των ρόλων τους και την αλλαγή των παραδοσιακών όρων της μεταξύ των ιδεολογικής-πολιτικής αντιπαράθεσης!

2 σχόλια:

Καπετάνιος είπε...

Μπορουμε να αλλαξουμε την χωρα χωρις να καψουμε και χωρις να δειρουμε.
Ο κοσμος δειχνει οτι σιγα σιγα ξυπναει απο το τεχνιτο κομμα που τον ειχαν βαλει.
Οι πολιτικοι σιγα σιγα καταλαβαινουν οτι δεν τους παιρνει να συνεχισουν να κλεβουν.Οι δε "καθαροι" πολιτικοι κανουν προσπαθειες για να βγαλουν στην φορα τους κλεφτες.Εγινε προταση απο νομιζω 40 βουλευτες να ισχυσει αυστηρο ποθεν εσχες για οσους εχουν διατελεσει βουλευτες και υπουργοι,και οσα χρηματα και περιουσιακα στοιχεια δεν μπορουν να δικαιολογηθουν να κατασχεθουν και να γυρισουν στο δημοσιο.Ειναι μια αρχη.Ξανα λεω,δεν εχει αλλαξει τιποτα και θελει πολυ δρομο για να τιμωρηθουν οι κλεφτες και να γυρισουν καποια λεφτα στους δικαιουχους,αλλα τουλαχιστον υπαρχει φως στο τουνελ,εστω και αν αυτο το φως ερχεται απο πολυ μακρια.

Ανώνυμος είπε...

Όσο κι αν φαίνεται περίεργο παρόμοια άποψη άκουσα ότι εξέφρασε η Βάσω Παπανδρέου!

μαβαλέξις