neolaia.gr - Το στέκι των νέων!

Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

ΛΙΓΟΣ ΣΕΒΑΣΜΟΣ




Το δικαιωμα καθε πολιτη να εκφραζει την αποψη του και να διαμαρτυρεται,παντα σε νομιμα πλαισια,για τα δικια του ειναι απολυτος σεβαστο. Ειναι αλλωστε ενα απο τα βασικα στοιχεια της "δημοκρατιας" μας. Δεν μπορει ομως μεσα σε αυτα τα πλαισια να χρησιμοποιουνται συμβολα του ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ στον βωμο του "αγωνα". Δεν μπορει να ανεβαινει οποιος θελει στην Ακροπολη, να κρεμαει τα πανο του και να αποκλειει τον χωρο απο το κοινο.
Η Ακροπολη ειναι κληρονομια ολου του πλανητη και ολος ο κοσμος εχει το δικαιωμα να την θαυμαζει και να την επισκεπτεται. Η Ακροπολη δεν μπορει να χρησιμοποιειται απο κανεναν για να περασει τα μηνυματα του. Επιτελους σε αυτην την χωρα πρεπει να αρχισουμε να σεβομαστε πρωτα απο ολα εμας και την ιστορια μας και οχι να τα θυσιαζουμε ολα στον "αγωνα".

4 σχόλια:

Striker είπε...

nomizw ipervaleis kaptain....se sena kai se pollous sinelines isws na min arese i eikona. alla sta spitia pollwn evropaiwn perase i eikona oti ''afou katelaban kai tin akropoli fantasteite ti ginetai stin ellada''. kai sto kato kato einai protimoteri mia ksekathari eiriniki diamartiria pou egine kai meta apo liges ores ola itan pali sti thesi tous (den epathe da kai tipota to mnimeio) para i dolia kai ipouli taktiki aytwn pou ksinisan ta moutra tous me tin energeia ton diamartiromenwn (katalabeneis poious ennow, den ennow esena).
kati akoma. simbolo tis eleytherias kai tis dimokratias den einai o parthenwnas?? ELEYTHERIA KAI DHMOKRATIA ZHTAME...poio kalitero meros kai pos katalithike o sevasmos pros tin ierotita tou mnimeiou?? epimenw ipervoli kai iperevesthisia

Καπετάνιος είπε...

Μπορει να ειμαι και υπερβολικος.
Για πια δημοκρατια αληθεια μιλας ομως οταν δεν μου επιτρεπουν εμενα να επισκευτω την Ακροπολη?
Θα μου πεις ηταν για καποιες ωρες.Αυτες τις ωρες ομως μου αφαιρεσαν το δικαιωμα να επισκευτω τον χωρο.ΑΛηθεια εχουμε αναλογιστει ποσο χειροτερευουμε την εικονα της χωρας στο εξωτερικο με τετοιες κινησεις?Αν ησουν τουριστας απο την Ιαπωνια ας πουμε και ειχες μια μερα να επισκευτεις την ακροπολη,πως θα σου φαινοταν αν ηταν κλειστη απο μια ομαδα διαδηλωτων?Πιστευεις οτι θα προτειναν και σε αλλους Ιαπωνες να επισκευτουν την χωρα?Το κοστος για την χωρα,τον τουρισμο και την οικονομια την εχουν σκεφτει ποτε ολοι αυτοι?Δεν νομιζω.
Εχουμε την ταση στον βωμο των εργασιακων αγωνων να δικαιολογουμε τα παντα.Αυτο κατα την γνωμη μου δεν ειναι σωστο.
Και ξαναλεω,τετοια συμβολα του πολιτισμου δεν μπορουν να χρησιμοποιουντε απο κανεναν για το συμφερον τους.Αυτα τα συμβολα πρεπει να μενουν εξω απο καθε λογης αγωνα και διαμαρτυρια.
Για να περασεις το μηνυμα στο εξωτερικο δεν χρειαζεται ουτε να καταλαμβανεις την Ακροπολη ουτε να εμποδιζεις τουριστες να βγουν απο ενα κρουαζιεροπλοιο.

mavalexis είπε...

Δεν το είδα και τόσο βαρύ ατόπημα το συμβολικό κρέμασμα ενός πανό για λαϊκό ευρωπαϊκό ξεσηκωμό, αντίθετα τη ψευδή διασπορά είδησης για δήθεν... κατάληψη της Ακρόπολης μου φάνηκε μεγαλύτερο ατόπημα!

Καπετάνιος είπε...

Πρωτον δεν ειπα ποτε οτι εγινε κατι σπουδαιο.Παρολαυτα συνεχιζω να πιστευω οτι τετοια συμβολα του παγκοσμιου πολιτισμου πρεπει να μενουν ανεπαφα.
Δευτερον,δεν ξερω τι εχεις μαθει εσυ,αλλα εγω ξερω οτι ο χωρος της Ακροπολης παρεμεινε κλειστος κατα την διαρκεια της διαμαρτυριας.
Μετα ομως απο τα σημερινα τραγικα γεγονοτα,ολα τα αλλα χανουν και την αξια τους και το ενδιαφερον τους.