neolaia.gr - Το στέκι των νέων!

Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Παραμορφωτικοί φακοί και θύματα…

Όπως εξελίχθηκαν τα γεγονότα, καθένας μπορεί να εστιάσει εκεί που πιστεύει ότι τον συμφέρει! Οι ευαγγελιζόμενοι την άμεση επιβολή των μέτρων, ακόμα και με εκπτώσεις στην – σε ικανοποιητικό βαθμό – εδραιωμένη δημοκρατική διαδικασία, μπορούν, κι άρχισαν ήδη να το κάνουν, να αξιοποιήσουν επικοινωνιακά την απώλεια ανυποψίαστων ανθρώπων. Εκείνοι, απ’ την άλλη πλευρά, που υπολογίζουν σε παντός είδους οφέλη από ενδεχόμενη αστάθεια μπορούν να αδιαφορούν για την ύπαρξη θυμάτων και να προσπαθούν να οικειοποιηθούν την αγωνιστική στάση των εργαζομένων.

Το πλήθος των πολιτών, όμως, που διαδήλωσαν κατά της εξαγγελθείσας πολιτικής των άδικων μέτρων, αλλά και τα σταδιακά διαμορφούμενα αιτήματα περί απόδοσης ευθυνών για την κατάσταση στην οποία περιήλθε η ελληνική κοινωνία και στα οποία υπάρχει ομοψυχία από το μεγαλύτερο τμήμα της ελληνικής κοινωνίας, ορίζουν ένα νέο πολιτικό σκηνικό, όπου αυτό το οποίο ο καθένας πιστεύει ότι τον συμφέρει να προβάλλει από τα πολυσήμαντα γεγονότα σύντομα θα κατανοήσει ότι τελικά τον εκθέτει ανεπανόρθωτα στα μάτια της κοινής γνώμης!

Οι παραμορφωτικοί φακοί της μικροπολιτικής ούτε τη μνήμη όσων έχασαν τη ζωή τους, με τον πλέον άδικο τρόπο, τιμούν ούτε, βεβαίως, λύση στο διαφαινόμενο αδιέξοδο της ελληνικής κοινωνίας μπορούν να αποτελέσουν…

2 σχόλια:

Zogra είπε...

πολλοί προσπάθησαν χθες στα ΜΜΕ να χρησιμοποιήσουν για τους μικροκομματικούς τους σκοπούς τα γεγονότα της 5ης Μαΐου. Είναι σίγουρο ότι κάποιοι όντως διαβλέπουν να διαμορφώνονται νέο πολιτικό σκηνικό και νέες κοινωνικοπολιτικές σταθερές στη χώρα. Πολλοί από αυτούς θα σπεύσουν να "εκμεταλλευτούν" τις δυσκολίες και την συγκυρία για τους Έλληνες , χωρίς να ξέρουμε τους πραγματικούς σκοπούς των «κινήσεών» τους.

Θέλω να πω όμως ότι είναι επίσης σίγουρο (γιατί ακούστηκαν διάφορα χθες...) πως στην χθεσινή μεγαλειώδη συγκέντρωση, βρέθηκαν μάζες αδικημένου λαού από όλες τις τάξεις της κοινωνίας μας αποτιναγμένες από κομματικές ταυτότητες και "πολιτικοκομματικους διαχωρισμούς" και αυτό δίνει τεράστια αξία-δυναμική στην χθεσινή δημοκρατική διαμαρτυρία.

mavalexis είπε...

Σωστός και δίκαιος ο παίχτης!