neolaia.gr - Το στέκι των νέων!

Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Η Πρωθυπουργική πολιτική αυτό-αποψίλωση...



Μετά την παραίτηση-αποπομπή Ρόβλια, στα τέλη του προηγούμενου έτους, για ζήτημα ηθικής τάξεως και... εμφάνισης της «γυναίκας του Καίσαρα», ήρθε η σειρά της Α. Γκερέκου, η οποία ως σύζυγος του κ. Βοσκόπουλου δεν αρκεί να είναι τίμια, αλλά πρέπει να φαίνεται και τίμια, όπως και στην περίπτωση του Καίσαρα και της συζύγου του!

Και το δεύτερο αυτό στέλεχος, που αντικρίζει την πόρτα της εξόδου από την κυβέρνηση, ανήκει στον κύκλο των στελεχών που στηρίζουν διαχρονικά την πολιτική πορεία του Πρωθυπουργού. Αντίθετα, τα στελέχη εκείνα που κατά το παρελθόν επιχείρησαν ενδοκομματικά να απαξιώσουν τον Πρωθυπουργό έχουν κατ’ αποκλειστικότητα μετατραπεί σε πρωταγωνιστές της κυβερνητικής δραστηριότητας, μέσω της αγαστής συνεργασίας τους με ορισμένα ΜΜΕ, αλλά και τον Χ. Παμπούκη!

Την ίδια στιγμή, τα ισχυρά αυτά ΜΜΕ στιγματίζουν ως αποτυχημένα και υπό ανασχηματισμό τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου που οφείλουν την παρουσία τους στην πολιτική σκηνή και στην κυβέρνηση αποκλειστικά στον Γ. Παπανδρέου, ενώ από τα ίδια επικοινωνιακά μέσα ίχνος κριτικής δεν ασκείται στους πάλαι ποτέ εσωκομματικούς αντιπάλους του Πρωθυπουργού, είτε για το έργο τους είτε για ζητήματα ηθικής τάξης που τους αφορούν!

Αν έτσι συνεχίσουν να βαίνουν τα πράγματα, ο κ. Παπανδρέου πολύ σύντομα θα χάσει τα πραγματικά του πολιτικά στηρίγματα στην ίδια την κυβέρνησή του, με ότι αυτό συνεπάγεται...

3 σχόλια:

Καπετάνιος είπε...

1)Τι φωτογραφια βρηκες ρε ψηλε?Γυναικαρα η Αντζελα!!!!
2)Εχεις πολυ δικιο οτι οντως τα ΜΜΕ χτυπανε τους "παικτες" του Γιωργου και αφηνου στα πουπουλα τους παλιους γνωστους ΠΑΣΟΚΟΥΣ.Υπαρχει προσπαθεια αποδυναμωσης τους Γιωργου μεσα στο ΠΑΣΟΚ.
3)Σωστη ομως η παραιτηση και απομακρυνση της Γκερεκου.Δεν γινεται ο αντρας της να χρωσταει 5εκ. στην εφορια και να μενει εκεινη στην κυβερνηση που προσπαθει να παταξει την φοροδιαφυγει και επιβαλει στον λαο τα σκληροτερα μετρα της ιστοριας.
4)Ειναι τουλαχιστον γελιο να λεει η Γκερεκου οτι αυτα ειναι παλιες οφειλες του αντρα της και δεν τις γνωριζε.Το ηξερε.Αλλωστε οι εφημεριδες λενε για κοινες αγορες ακινητων μεγαλης αξιας.Δηλαδη ειχαν για να αγοραζουν ακινητα αλλα οχι για να αποπληρωσουν τις οφειλες στην εφορια?
5)Ελπιζω ο Βοσκοπουλος να ειναι μονο η αρχη.Να παρουν σειρα αλλοι της showbiz, ονοματα να μην λεμε.

mavalexis είπε...

Από την άλλη, όταν υπάρχει δικαστική αντιπαράθεση για μια οφειλή, έστω και μεγάλη, με το κράτος, ακόμα κι αν πρόκειται για το ύψος του φόρου που πρέπει να πληρωθεί, δεν είναι εκ προοιμίου σωστό και δίκαιο το κράτος και φταίχτης ο πολίτης!

Αν μια υπόθεση αργεί να τελεσιδικήσει, μάλλον το κράτος πρέπει να ψάξει τις παθογένειές του, χωρίς να απαιτείται από τον πολίτη στο μεσοδιάστημα να σταματήσει κάθε του οικονομική δραστηριότητα, είτε αυτός είναι διάσημος είτε δεν τον γνωρίζει ο... θυρωρός του!

Δεν λέω πως ο Τόλης δεν έπειζε το παιχνίδι όπως τον συνέφερε, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί η γυναίκα ευθυνεται επειδή δεν "καθαρίζει" μια υπόθεση του 1993, όταν δεν γνώριζε καν και ούτε καταλαβαίνω το σκεπτικό ότι επειδή ο σύζυγος της Γκερέκου έχει δικαστική εκρεμμότητα με το ΥΠΟΙΚ, η οποία καταχρηστικά από τα ΜΜΕ χαρακτηρίζεται εκ των προτέρων φοροδιαφυγή, εκείνη δεν θα έπρεπε να πολιτευθεί ή να υπουργοποιηθεί!

Θα το καταλάβαινα εάν ήταν η ίδια έκθετη ή εάν σε ότι αφορά την υπουργοποίησή της στο κρίσιμο πόστο του τουρισμού την έκρινε κάποιος από άποψη ικανοτήτων και προσόντων ανεπαρκή, θέση στην οποία μάλιστα θα μου ήταν πιο εύκολο να συμφωνήσω!

Φυσικά ο Παπανδρέου πληρώνει την αΓΑΠη του στην αξία του πολιτικού φαίνεσθαι και όχι του φαίρεσθαι και τελικά του πολιτικού είναι του καθενός!

Καπετάνιος είπε...

Συμφωνω οτι δεν πρεπει να βγαζουμε συμπερασματα πριν την αποφαση της δικαιωσυνης.Νομιζω παντως οτι αποφαση εχει βγει,απλα δεν εχει εκτελεστει για διαφορους λογους, γιαυτο και τωρα κανουν ερευνα για να δουν γιατι δεν εχουν προχωρησει σε δημευση της περιουσιας του κλπ.
Παντως για το αν επρεπε η οχι να παραιτηθει/απομακρυνθει,νομιζω το σωστο ειναι να πεις οτι οσο υπαρχει αυτη η υπονεια παραιτουμαι και μολις τελειωσει η ερευνα ξανα ειμαι στην διαθεση του Πρωθυπουργου.Ετσι κατα την γνωμη μου ειναι το σωστο.