neolaia.gr - Το στέκι των νέων!

Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

PART IV

''Ασε με να εκδιδω και να ελεγχω το χρήμα σε ένα εθνος, και λιγο με νοιαζει ποιος φτιαχνει τους νόμους'' (Mayer Rothchild, Τραπεζίτης)
Τι είναι το χρήμα και τι αντιπροσωπεύει?? Κανεις μας και ποτε δεν αναρωτήθηκε. Η εκπαιδευσή μας δε μας έκανε να στρέψουμε εκεί την περιεργειά μας.
Η τραπεζα θεωρητικα δανειζει χρήμα, από το χρήμα που εχει στα ταμεία της απο καταθέσεις. Αλλά αυτο είναι μόνο στη θεωρία. Μετα από κάποια κραχ του 19ου αιώνα, που δημιουργήθηκαν γιατι οι τράπεζες είχαν δανεισει πολαπλάσιο από όσο είχαν στα ταμεία τους, αντι να απαγορευθει αυτή η τακτικη, θεσπιστηκε με νόμο γιατί η ανάπτυξη του Νέου Κόσμου στηριζόταν αποκλειστικά στην δανειοδότηση από τις τράπεζες. Ο νόμος προέβλεπε στην αρχή ότι θα μπορούν να δανείζουν ώς το διπλάσιο των αποθεμάτων τους. Εφτασε όμως στις αρχές του 1900 η αναλογία να είναι 9/1 (δανειζόμενα/απόθεμα). Το ευρος της φουσκας αρχίζει να φαινεται. Και το ερώτημα είναι...Αφού οιτράπεζες (σε συνεργασία με κυβερνήσεις) φτιαχνουν όσο χρήμα θέλουν, τότε ΠΟΣΟ χρημα υπάρχει?? Παλία υπήρχε χρήμα αντίστοιχο με τον χρυσό που είχε στην κατοχή του το κάθε κράτος. Σήμερα, υπάρχεί τόσο χρήμα, όσο δανείζουν οι τράπεζες (με τον νόμο του 1913). Ας δούμε μια υποθετική ιστορια.
Ας πούμε ότι σήμερα έχει εγκαίνια μια νέα τράπεζα η MAVAL BANK και το αφεντικό της τράπεζας ο κύριος Maval επένδυσε στην τράπεζά του 1111,12 ευρώ σαν αρχικό κεφάλαιο. Ερχεται ο πρώτος του πελάτης να δανειστεί 10.000 ευρω να αγοράσει ενα Smart-ακι. Η τράπεζα δεν έχει τα 10.000 αλλά τα δημιουργεί αφού ο νόμος της επιτρέπει να δανείσει το 9πλασιο των ταμείων της. 1111,12Χ9=10.000 . Διγραμμη επιταγή στο όνομα του πελάτη και ο πελάτης πάει και δίνει την επιταγη-χρήμα στον έμπορο των smart. O εμπορος με την σειρά του καταθέτει άμεσα την επιταγή στον λογαριασμό του, αυξάνοντας το απόθεμα της δικιάς του τράπεζας κατά 10.000 ευρώ και δίνοντας το δικαίωμα στην νέα τράπεζα να δανείσει. Μη μπλεκουμε άλλο με νούμεα. Είναι ευνόητο το πόσες χιλιάδες εικονικά ευρω δημιουργουνται απο τα μόλις 1111,12 αρχικά που είναι απείραχτα στο ταμείο της MAVAL BANK. H όλη διαδικασία διακόπτεται αν κάποιος δεν πάει να καταθέσει τα νέα του λεφτά, και τα κάνει μασούρια κάτω από το κρεβάτι του. Πόσοι όμως το κάνουν?? Το χρέος τι είναι?? Μα φυσικά οι το δάνειο και τόκοι για όλα αυτά τα αμύθιτα ποσά που οι τράπεζες δανεισαν αλλά ποτέ δεν είχαν. Λεφτά που γεννήθηκαν από 1111,12 ευρώ. Και αν σκεφτούμε ότι σήμερα ο νόμος επιτρέπει σε κάποια κράτη οι τράπεζες του να δανείζουν με αναλογία ακόμα και 30/1 τότε καταλαβένετε για τι φούσκα μιλάμε. Η αλήθεια είναι πως το κράτος τυπώνει χρήμα. ΝΑΙ. Το 5% του χρήματος που κυκλοφορεί είναι τυπωμένο από το κράτος και έχει αντίκρισμα σε χρυσό. Το 95% όμως έχει δημιουργηθει από κάποιους που υπογράψαν ένα δάνειο. Χρεώθηκαν. Το χρήμα που κυκλοφορεί πλέον καθρεφτίζει ένα χρέος.
Τι πράμα? Χρέος........Εθνικό χρέος?? Επικαιρο?? Δε θελει πολύ μυαλό να καταλάβουμε γιατι και πως δημιουργουνται τα οικονομικά κραχ. Αποφαζίζουν οι τράπεζες μια μερα και δε γεννουν περισσότερο χρήμα, τότε η αγορά στερεύει, ο δανειολήπτης αδυνατεί να ξεχρεώσει το δάνειό του......και χάνει το σπίτι του. Η τράπεζα ΔΕΝ του έδωσε τιποτα όπως είδαμε, του πήρε όμως το σπίτι.
Σε παγκόσμια κλίμακα η FED και απο κάτω της ένα δίκτυο τραπεζών ανοίγουν και κλείνουν τις κάνουλες του χρήματος και δημιουργούν εποχές παχιών αγελάδων αλλά και εποχές που κινδυνεύεις να χάσεις από το αμάξι σου ....... μέχρι το νησί σου!!
Δεν είναι απίστευτο ότι από κυβερνήσεις μέχρι οργανισμούς και από μεγαλοεταιρείες μέχρι άτομα μεμονομένα ΟΛΟΙ χρωστάνε κάτι?? Τόσα πολλά λεφτά υπάρχουν που δανειστήκαμε? Και αφού δυνητικα μπορούμε να δανειζόμαστε επ'απειρο, λεφτά θα υπάρχουν άπειρα.... Και τα χρέη θα μεγαλώνουν. Ελα όμως που οι τράπεζεσ θέλουν πίσω και τους τόκους. Τα χρήματα όμως που δάνεισαν αντιστοιχούν στο ποσό του δανείου ΜΟΝΟ. Για τους τόκους πρέπει να κόψεις το κεφάλι σου να βρείς από αλλού χρήμα. Αρα από κάποιον που χρωστάει θα λείψουν. ΦΑΥΛΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΟΣΟ ΔΕ ΠΑΕΙ....
Το αξυμορο. Αν το δούμε ατομικά, από τον απλό παραγωγό πορτοκαλιών μέχρι σε επίπεδο κρατών , Ιαπωνία με την τεράστια βιομηχανική παραγωγή, ΟΛΟΙ είναι χρεωμένοι σε αυτούς που δεν παράγουν αλλά πίσω από κάποια γραφεία δανείζουν χρήματα που αναπαριστουν τον πλουτο.
Και αν σε ατομικο επίπεδο το να εξοφλησεις το χρέος σου θα ήταν καλό, σε παγκόσμιο επίπεδο αν αυριο δια μαγείας ολα τα χρέη εξοφλούνταν, δε θα υπήρχε καθόλου χρήμα. Το σύστημα είναι δομημένο ώστε συνέχεια συνεχεια συνέχεια ΣΥΝΕΧΕΙΑ να πρέπει να δημιουργήται ένα νέο χρέος, για να υπάρξει και χρήμα..... ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΦΥΡΙ ΒΑΡΑΜΕ ΤΟΥΣ ΒΡΑΧΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕ ΣΠΑΝΕ ΠΟΤΕ, οπως οι Ντάλτονς. Αυτη είναι η εικόνα αν την φέρετε στο μυαλό σας.

7 σχόλια:

Καπετάνιος είπε...

Para polu kalo arthro
Eisai se megali forma me ta themata conspiracy
Nomizo h eikona ton Ntalton me tis alusides sta podia na spane petres sta katerga einai h kaluteri perigrafi pou exo akousei gia tin parousa pagosmia oikonomiki katastasi.
To thema telika einai na min eisai o Averel Ntalton kai na niotheis kai xaroumenos me tin katastasi.

mavalexis είπε...

Συνεχίζει δυναμικότατα ο στράικ τη τρομερή σειρά των άρθρων του, αλλά βλέπω ότι κι ο κάπτεν στα σχόλια διανύει περίοδο μεγάλης φόρμας!

Ανώνυμος είπε...

ola ta lefta strike ,perimenoume to epomeno ..

captain kai o averel na min eisai , tha eisai o joe , o jack h o william ...

kalimera

daf.

Καπετάνιος είπε...

ma afto einai to noima kai tou sxoliou mou re daf
lucky look den paizei na eisai
opos kai na exei,melos tis oikogeneias ntalton tha eisai!
toulaxiston oso pio pros ta kato pigeneis,vlepe joe ntalton,exeis antilipsi tou ti sumvenei.pali vevaia petres spas,kitrines formes foras kai pote den tin glutoneis apo tous tessereis toixous tis "filakis"sou alla toulaxiston ksereis ti sou sumvainei kai kaneis tin prospatheia sou.
Eno an eisai o averel,em eisai mesa stin "filaki"sou,em foras kitrina,em spas petres,alla kai apo pano to mono pou se noiazei einai ti tha fas to mesimeri kai pos tha omorfineis to keli sou.
To epiases tora to noima tou sxoliou?

daf είπε...

ennoeitai re captain , hthela apla na grapsw tin malakia mou kai egw ...

xaxaxaxa!

Striker είπε...

captain....full mesa sto noima eisai. eisai etoimos na diavaseis ti sinexeia...!!

Καπετάνιος είπε...

Thank you master striker
I am ready to see the truth