neolaia.gr - Το στέκι των νέων!

Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Πεφτουν οι μασκες


Μια μερα πριν απο την κρισιμη Συνοδο Κορυφης που μπορει να αποτελει και μια σημαντικη ενισχυση της χωρας μας εναντια στις διεθνεις αγορες και στον αγωνα που κανει για να νοικοκυρεψει τα οικονομικα της, τα διεθνη μεσα αποκαλυπτουν οτι η χωρα δεχεται τεραστιες πιεσεις απο Γαλλια και Γερμανια για να προχωρησει σε αγορα οπλικων εξοπλισμων απο της βιομηχανιες των δυο "φιλων" μας.
Οπως φαινεται σε ανταλαγμα για την οποια στηριξη θα προσφερουν οι δυο αυτες χωρες, θελουν να αγορασουμε ελικοπτερα,αεροπλανα,φρεγατες αλλα και να αποπληρωσουμε το υποβρυχιο που "εχει παρει σασι" και παει συνεχως με τις μπαντες.
Τελικα τιποτα δεν ειναι δωρεαν σε αυτον τον κοσμο. Οχι πως δεν το ξεραμε, αλλα ερχονται και κατι τετοιες στιγμες για να στο θυμησουν και να σε ξυπνησουν απο τον παραμυθενιο κοσμο που μπορει να κοιμασε. Τελικα τι ειναι η Ευρωπαικη Ενωση????Ενας συνεταιρισμος για να μπορουν οι μεγαλες χωρες να πουλανε στις μικροτερες τα προιοντα τους. Και τι ειναι το Ευρω???Το νομισμα που θα τους κανει ακομα πιο ευκολο το να πουλανε προιοντα στις μικρες χωρες.
Και μετα σου λεει οτι δεν εχουμε λεφτα για παιδεια και υγεια???Ακομα και να θελαμε να μειωσουμε τις δαπανες σε εξοπλισμους, δεν θα μας αφηνανε οι βιομηχανιες οπλων μεσω των εκπροσωπων τους, τους Πρωθυπουργους των χωρων που εδρευουν. Τελικα ολοι παιζουν το παιχνδι των τραπεζιτων, των εμπορων οπλων, των φαρμακοβιομηχανων, των βιομηχανων αυτοκινητων και αλλων τετοιων ωραιων τυπων που στον βωμο του κερδους ειναι ετοιμοι να θυσιασουν ολοκληρες χωρες.
Δεν υπαρχει σωτηρια απο αυτο το παιχνιδι. Καλο θα ειναι να το κατανοησουν ολοι αυτο. Δυο οι επιλογες. Ειτε πουλαμε πολυ ακριβα το τομαρι μας και κερδιζουμε οσα περισοτερα μπορουμε, ειτε τους σερνουμε ολους μαζι μας στον γκρεμο. Θα προτιμουσα το δευτερο, αλλα επειδη το κοβω ακυρω απο οποιαδηποτε κυβερνηση να παρει τετοια αποφαση, ας ελπισουμε οτι ο Παπανδρεου θα κερδισει οτι περισοτερο μπορει απο αυτο το στημενο παιχνιδι.

2 σχόλια:

Striker είπε...

fantasou captain , de se eixa diavasei prin anevasw to diko mou....mipos tora ayta pou grafeis se sindiasmo me ta dika mou apoktoun noima?? to giati diladi i EE leitourgei etsi SAN ETAIREIA APOKTHSHS MEGISTOU KERDOUS kai sto giati olew anekseretos oi kiberniseis den antidroun. antithetvw....foroi kai perikopes kai to xrima na mazevetai gia kapoious afaneis...!!

mavalexis είπε...

Κάπτεν, ωραία τα εξηγείς, αλλά κράτα μικρό καλάθι!