neolaia.gr - Το στέκι των νέων!

Σάββατο 13 Μαρτίου 2010

Τι καζο ηταν αυτο?

Αφησα να περασουν μερικες μερες απο το καζο της πεμπτης για να μπορεσω να δω τα πραγματα και τα γεγονοτα οπως ειναι και οχι οπως μπορει να ειναι μετα την ενταση και την στενοχωρια που σου αφηνει μια τοσο απογοητευτικη βραδια ποδοσαφαιρου.
Ο Παναθηναικος περα απο το rotation και περα απο τον Γκαλινοβιτς, δεν εδειξε στο μεγαλυτερο μερος του παιχνιδιου να θελει να παρει την νικη. Οι παικτες ηταν βαριεστιμενοι και θολοι και σε καμια φαση δεν θυμησαν τους σεληνιασμενους παικταραδες που αλλωσαν το Ολιμπικο. Θα πει καποιος, μα δεν ειναι πρωτος στοχος το πρωταθλημα,η απευθειας εισοδος στους ομιλους του Champions League και τα πολλα λεφτα που η κορυφαια διοργανωση προσφερει?
Σιγουρα ειναι, αλλα δεν μπορει σε καμια περιπτωση κανενας να μαυριζει την ευρωπαικη ιστορια του Παναθηναικου επιλεγοντας εστω και εμεσα να μην χτυπησει ενα παιχνιδι που ειναι στα μετρα της ομαδας και με νικη της δινει σχεδον σιγουρα το εισητηριο για την επομενη φαση. Προσοχη, η Στανταρ Λιεγης δεν ειναι κακη ομαδα και σιγουρα δεν κατεβηκε για να χαριστει στον θριαμβευτη της Ρωμης, αλλα δεν μπορω και να μην δω οτι ειναι μια ομαδα που ο καλος Παναθηναικος μπορει να την χτυπησει ανετα. Μεγαλο λοιπον λαθος για διοικηση, προπονητη και παικτες που αποφασησαν να μην δωσουν το 100% για την νικη.
Παμε τωρα στα του παιχνιδιου. Ο Γκαλινοβιτς, εχει καταφερει χρονια να ξεγελασει προπονητες και κοσμο και να παιζει βασικος γκολκιπερ του ΠΑΟ. Εχει καταφερει να διωξει απο την ομαδα καλους τερματοφυλακες σαν τον Μαλαρτζ γιατι μαλλον οι προπονητες που περασαν απο την ομαδα μεναν στα προσοντα του και ξεχνουσαν τις γκαφες που εκανε σχεδον σε καθε παιχνιδ. Ε νομιζω πια οτι ηρθε η ωρα να παρει ποδι απο την ομαδα και να μας αφησει στην ησυχια μας. Με δυο δικα του τραγικα λαθη καταδικαζει την ομαδα απο νωρις να ειναι με την πλατη στον τοιχο και πρακτικα χωρις καμια ελπιδα. Για την αμυνα με τα προβληματα και τους "μικρους" παικτες δεν θα αναφερθω γιατι νομιζω οτι το ξερουν ολοι και θα γινουν οι καταληλες κινησεις το καλοκαιρι. Θα επικεντρωθω στον Δαρλα ομως που την πεμπτη εκανε αλλο ενα αθλιο παιχνιδι. Δεν μπορει το παιδι να παιξει μπαλα στον Παναθηναικο και ισως να μην μπορει να παιξει γενικα. Σε καποιες φασεις στα σπριντ τον περναγανε λες και ηταν συνταξιουχος του δημοσιου. Κερασακι στην τουρτα ο τραυματισμος του και στην συνεχεια το τριτο γκολ που δεχεται ο ΠΑΟ. Αντε λοιπον στην ευχη του θεου και εσυ και επειγοντος μεταγραφη αριστερου μπακ για να υπαρχει πισω απο Σπυροπουλο.
Ο Ρουκαβινα για αλλο ενα παιχνιδι ηταν αχρωμος και αοσμος. Μου δινει την εντυπωση οτι παιζει στην γειτονια του χωρις κανενα αγχος και με απειρη χαλαρωτητα. Φαινεται να μην αντεχει τον πρωταθλητισμο. Θα κλεισω τα σχολια μου για τους παικτες με κατι για τον φοβερο μικρο Σωτηρη Νινη. Ο Νινης ειναι τεραστιο ταλεντο και τεραστιος παικταρας. Ομως δειχνει να θελει πολυ δρομο ακομα για να παρει σπιτι του την φανελα του βασικου. Στο παιχνιδι της Πεμπτης δεν ειχε κανενα παθος, δεν του βγηκε καμια πασα αλλα ουτε καμια επιθετικη προσπαθεια. Το σοβαροτερο ομως για εναν παικτη σαν τον Νινη που ευελπιστουμε να ειναι ο νεος ηγετης του Παναθηναικου, ειναι οτι σε καμια στιγμη δεν εδειξε να εχει την δυναμη να τραβιξει την ομαδα μαζι του. Μερα με την νυχτα με την εμφανιση στο Ολιμπικο. Του λειπει η διαρκεια του μικρου. Αν ημουν Νιοπλιας θα τον επερνα απο το χερι, θα εβαζα το dvd του αγωνα απο το σημειο που μπαινει ο Καραγκουνης και θα του ελεγα να δει πως παιζει ενας παικτης ΗΓΕΤΗΣ και πως απο μονος του μπορει να ξεσηκωσει αλλους 10 παικτες στο γηπεδο και αλλους 60,000 στις κερκιδες. Σωτηρακη copy paste τα καλα στοιχεια του Καραγκουνη και αν τα συνδειασεις με το τεραστιο ταλεντο σου και τα ιδιαιτερα και μοναδικα χαρακτηριστικα του δικου σου παιχνιδιου ειμαι σιγουρος πως θα πας πολυ ψηλα.
Κλεινω με ενα σχολιο για τον Νιοπλια. Σιγουρα τα δυσκολα παιχνιδια που ακολουθουν στο πρωταθλημα επιβαλουν το rotation και σε αυτο το πλανο κινηθηκαν και οι αλλαγες του Νιοπλια. Νομιζω ομως οτι ο κουτς επειραστηκε απο την πιεση απο διοικηση,εφημεριδες και οπαδος για την κατακτηση του πρωταθληματος και δεν καταφερε να προετοιμαστει ουτε εκεινος σωστα αλλα ουτε να προετοιμασει και την ομαδα σωστα και τακτικα αλλα και ψυχολογικα. Ο Νιοπλιας ειναι μια μεγαλη επενδυση για τον μελλον του Παναθηναικου κατα την γνωμη μου, αλλα θα πρεπει να εχει στο μυαλο του περισοτερο τις σκηνες που εχει απο τον Παναθηναικο της εποχης του και να επηραζεται λιγοτερο απο την τρελα του σημερα.

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

einai apo tis liges fores pou tha diafwnisoume ..

den ginetai na ksexnas tin balla se mia evdomada ..

apla ws syllogos eipes telos , min ginei kamia stravi kai xathei to prwtathlima giati tha ginei h syntelia tou kosmou ...kai ekei einai to megalo lathos ...giati o swstos o kosmos den katalavainei apo tetoies malakies ...diladi giati na min mporeseis na fereis ena x me tin stantar edw mesa kai na pas meta na kerdiseis tin tripoli ?? kai sto velgio me to gnwsto systima prokrinesai ..ekei tha fanei file posa arxidia exei i omada alla dystyxws me tetoia nootropia pou tin exoun oles oi ellinikes omades den pame pouthena ..kai min mou peis oti h stantar einai kamia omadara , 3 paixtes exei .. aneta tin petas apeksw ..apla apofasisane oti den mporoume kai ta 2 , kala ftasame mexri ekei , pame na paroume to prwtathlima ..

paparia mantoles lew egw pou leei kai o zogra .

daf.

mavalexis είπε...

Μερικές παρατηρήσεις, κι ελπίζω να βρω χρόνο να επανέλθω κι αναλυτικότερα:

- Πολύ δυνατή και εύστοχη η κριτική του κάπτεν!

- Στο θέμα του Νίνη δεν έχεις άδικο, αλλά τον συγκρίνεις με τον μίστερ αισιοδοξία και σίγουρα η παρέα μαζί του και το copy paste βοηθούν κάθε παίχτη. Ο Νίνης όμως είχε και κάτι θετικό στο θέμα αυτό στη προχθεσινή του εμφάνιση. Ενώ δεν του πάει το ματς και δεν του βγαίνουν οι ενέργειες, δεν κρύβεται όπως ο Λέτο, αλλά αντίθετα συνέχισε να παίρνει μπάλες και να προσπαθεί κι αυτό είναι κάτι σημαντικό στη πορεία για να γίνει κάποιος ηγέτης. Άλλωστε υπάρχοντος Καραγκούνη είναι ακόμα νωρίς ο Νίνης να πάρει τα ηνία και για τον ίδιο και για την ομάδα, οπότε τώρα σημασία έχει να έχει τη φανέλα σπίτι του, να προσφέρει τη μπαλάρα κι ας κάνει και καμιά μέτρια εμφάνιση. Σημειωτέων ότι η προχθεσινή εμφάνιση Νίνη είναι κακή για Νίνη, κι όχι γενικά κακή, για άλλον παίχτη του ΠΑΟ θα 'ταν απλά μέτρια!

- Η διοίκηση και ο Νιόπλας, παρά τη θετική τους πορεία δείχνουν απειρία. Μπορείς να κάνεις οποιονδήποτε ροτείσιον με το ρόστερ του Παν/κού, αλλά όχι 3-4 μαζί, καθώς και οι 4 που θα μπουν να 'ναι ικανότατοι είναι φυσικό το συνολικό σχήμα να χάνει σε ομοιογένεια.

- Το να πετάει ο Παναθηναϊκός ην ευρώπη στα σκουπίδια δεν μόνο ανιστόρητο, αλλά - αποδείχτηκε κιόλας - και αναποτελεσματικό. Η κούραση και η ανασφάλεια που δημιουργήθηκε στην ομάδα από τη κακοδιαχείριση του ματς είναι πολύ χειρότερο από το να κουραζότανε η ομάδα λίγο παραπάνω, συν του ότι το ματς με αστέρα έγινε πολύ πιο επικίνδυνο!

- Για Γκαλίνο είναι γνωστά, και προσωπικό του θέμα είναι σεβαστό αλλά νομίζω πως δεν είναι η αιτία. Η αστάθειά του είναι πάντα το πρόβλημα κι αυτός είναι λόγος που δεν μπορεί να στηριχθεί η ομάδα άλλο επάνω του.

- Ο Λέτο κατέβηκε στο ματς;

- Ας ελπίσουμε ότι τα άδικα ρίσκα δεν θα στοιχίσουν για τη συνέχεια!

Καπετάνιος είπε...

Καλα ρε φιλε daf
Εξηγησε μου που ακριβως διαφονουμε,γιατι εμενα μου φαινεται οτι λεμε ακριβως τα ιδια πραγματα.
Maval
Συμφωνουμε σε ολα.Αληθεια τι προσωπικο προβλημα εχει ο Γκαλινοβιτς.Οχι πως αλλαζει σε κατι την αποψη μου γιαυτον αλλα ετσι γιατι ολο ακουο οτι κατι τρεχει μαζι του αλλα δεν εχω ακουσει πουθενα τι ακριβως ειναι.

Ανώνυμος είπε...

Kαπετανιε επειδη δεν εχς χρονο και πρεπει να βγω και διαβασα μονο τον τιτλο (τι καζο ηταν αυτο?) προφητης ησουνα?
Πως ηξερες για το 2-2 του γαβρου με τον πας? :P

Εμετικος

Ανώνυμος είπε...

Και μια ερωτηση αφου 2-2 ειχε ερθει και το πρωτο ματς γιατι δεν παιχτηκε παραταση? :P

Εμετικος

Dio είπε...

Δεν βρήκε γκόμενα να βγεί ο Εμετικός και κάθησε να γράψει @#@#@#!!

Zogra είπε...

χαχαχαχαχαχαχα..... γεια σου ρε Dio τεραστιε!

mavalexis είπε...

Από ότι έχω ακούσει κάπτεν, το παιδί του Γκαλίνο που είναι 3 χρονών έχει ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας! Γι' αυτό λέω ότι αυτό είναι σεβαστό, αλλά δεν νομίζω ότι αποτελεί της εξήγηση για την μονίμως ασταθή απόδοση του Κροάτη!

Ανώνυμος είπε...

diafwnw sto oti vazeis kai tous paiktes mesa sto kolpo ...

einai thema dioikisis kai proponiti .

anyway ti na leme twra eides ti egine pali xtes ?? tetoio xali den exw xanadei ..akoma kai me kremenlief kalyteros hmouna .

daf

Καπετάνιος είπε...

Τι λες τωρα!!!!!!!
Εμφανιση Dio στο blog????
Respect
Οντως εμετικε
Επρεπε να παει παραταση,και ακομα και στα πεναλτι για να παρουν τα παιδια απο τον Πειραια την νικη.
Απλα φοβηθηκαν τα πολαπλα καρδιακα επεισοδια λογο κουρασης στην ομαδα του Πειραια και ειπαν να το αφησουν στο 2-2.Βλεπω Αλεφαντο στα play-off.
Maval
Οντως απολυτος σεβαστο το θεμα του Γκαλινο και μακαρια να το ξεπερασει συντομα.Αλλα οπως λες και εσυ τα προβλημα ασταθειας και αμπαλιασης τους προυπηρχαν οποτε ηρθε ο καιρος της αποχωρησης.

Ανώνυμος είπε...

Dio, τι να την κανω την γκομενα?
Υπαρχει μεγαλυτερη ηδονη απτο να βλεπω εσας στεναχωρημενους?

Εμετικος

Zogra είπε...

μαστορια... ο Αναστο το ηθελε πολυ... χρωστουσε μια "φαπα" στο γαυρο αλλα και μια δικη του "ατυπη απαντηση" στο ερωτημα που τον θελει τον μοναδικο πρων ερυθρολευκο εν δυναμει "προπονητη" που δεν εχει παρει την "ευκαιρια" απο τον ΧοΧοΧο.....
ποσο μαλλον τωρα που καιει ο παγκος του Αγιαξ της Ηπειρου αφου καθε βαθμος ειναι χρυσαφι...