neolaia.gr - Το στέκι των νέων!

Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΚΛΕΦΤΕΣ


- Αν και με τα τελευταία μέτρα δεν υπάρξει κοινωνική επανάσταση τότε οι γερμανοί έχουν απόλυτο δίκαιο για το κωλοδάχτυλο που προφητικά μας δείξανε.
- Το Πασοκ σαφώς και κερδίζει επάξια τον τίτλο του πιο επικίνδυνου πολίτικου σχήματος που έχει περάσει απ΄την χώρα απτην κατοχή ως σήμερα.
- Τι; Έχει περάσει και χούντα; Е και; Ούτε η χούντα δεν διανοήθηκε τέτοια μέτρα κοινωνικής αποσταθεροποίησης . Ούτε αυτή δεν έβαλε με το αυτόν τον ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ τρόπο να πληρώσουν οι μικρομεσαίοι τις κλοπές και το άδειασμα των ταμείων υπέρ της άρχουσας τάξης. Και τουλάχιστον η χούντα έγινε εφαλτήριο κοινωνικών αγώνων και εργατικών κατακτήσεων τα επόμενα χρόνια.
- Σήμερα άλλωστε ζούμε πολύ χειρότερες χούντες. Αυτή των media και αυτή της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας.
- Πολιτικοί μαριονέτες των μεγάλων συμφερόντων (με το αζημίωτο βέβαια), συνδικαλιστές πουλημένοι και ένας λαός αποχαυνωμένος…
- Α ρε πούστηδες, να σας έβλεπα να ζείτε με 700 ευρώ το μήνα δουλεύοντας σαν τα ζώα, να σας κόβανε επιδόματα αδείας, πάσχα και χριστουγέννων, να σας ανέβαζαν την φορολογία και την βενζίνη σε δυσθεώρητα ύψη και να προσπαθούσατε να τα βγάλατε πέρα και θα πέθαινα ευτυχισμένος…
- Και εσύ λαέ… μαλακισμένε μην ξεχνάς…. να τους ξαναψηφίζεις όποτε σου δίνετε η ευκαιρία
- Ξέρετε εσείς … πασοκ και νδ … μην μασάτε…
- Στην Βαστίλη κάποτε τους κόψανε τα κεφάλια… εδώ περιμένουμε να μας τα κόψουν αυτοί…
- Κοιτώντας τоν Παρθενώνα διερωτώμαι πως μπόρεσε κάποτε αυτός ο λαός να χτίσει ένα τέτοιο αριστούργημα…
- Σύνταξη στα 65 και βάλε. Εκτός ότι θα ζήσουμε σαν δούλοι ούτε να πεθάνουμε όρθιοι δεν θα τα καταφέρουμε…
- Να φαλιρίσει το κράτος; Ναι , απτο να φαλιρίσουμε μόνο εμείς, να φαλιρίσει και το κράτος. Να πάρουμε στο γκρεμό μαζί μας και τους λεχρίτες που μας κατέκλεψαν τόσα χρόνια…
- Αλήτες…
Εμετικός

9 σχόλια:

mavalexis είπε...

Συμφωνώ στο ότι τα πράγματα πρέπει να οδηγηθούν σε κοινωνική έκρηξη, μπας και ξυπνήσει η ηγεσία, αλλά επειδή ο κόσμος είναι αρτηριοσκληρωτικός και αργεί να... "στροφάρει" έχω την αίσθηση πως παρότι σε πρώτη θα υπάρξουν έντονες αντιδράσεις αυτές δεν θα οδηγήσουν σε ριζοσπαστικοποίηση των μαζών, καθώς θα επικρατήσει αντιπαλότητα μεταξύ συγκεκριμένων κοινωνικών η οποία θα συνοψισθεί στο δικαιολογημένο εμπειρικά "καλά να πάθουν οι δημόσιοι υπάλληλοι".

Η κατάσταση αυτή πριμοδοτείται εμμέσως ήδη απ' τη κυβέρνηση, καθώς η επικοινωνιακή στήριξη των καταστροφικών χειρισμών της είναι το τελευταίο της σωσίβιο, ενώ η συνολικότερη αντίδραση θα φανεί όταν βαθύνει η ύφεση και συμπεριλάβει εμφανώς τους πάντες.

Μέχρι τότε, το μόνο που μπορεί να αποτρέψει την έκρηξη είναι να βρεθεί τρόπος να υπάρξει έστω και ένα άτονο πρόγραμμα - άμεσων ή έμμεσων - δημόσιων επενδύσεων απ' τα φθηνότερα φρέσκα που υποτίθεται ότι πλέον θα μπορούν να εξευρεθούν, πράγμα που υπό αυτές τις συνθήκες μοιάζει δύσκολο!

Δέον είναι επίσης, μετά από την εμπειρία του στη κόντρα για το δανεισμό με το διευθυντήριο, να αντιληφθεί ο Γ. Παπανδρέου ότι για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των καιρών και των πολιτών πρέπει να μετατραπεί από αρχηγός πολιτικού κόμματος σε ηγέτη αυτής της χώρας, με ότι αυτό συνεπάγεται!

eliot είπε...

mav ξεχασα να γραψω και κατι. Στην ελλαδα ειναι τοσο διαβρωμενα τα πραγματα που ακομα και το ΛΑΟΣ δεν ειναι εθνικοσοσιαλιστικη παραταξη...
Προκειτε και εδω για 'πρωτοπορια' της χωρας μας αφου βλεπουμε ενα εθνικονεοφιλελευρο σχημα που στην ουσια για μενα ειναι καθαρα νεοταξιτες ΜΗ πατριωτες και ΜΗ εθνικιστες...

Εμετικος

eliot είπε...

Και για να μην παρεξηγουμε , οχι πως θα ηθελα να ειναι εθνικιστες αλλα το λεω για να μην νομιζουν καποιοι που πιστευουνε στον εθνικοσοσιαλισμο,πατριτιωσμο κτλ οτι το λαος ειναι τετοιο κομμα...

Εμετικος

mavalexis είπε...

Τρομερά εύστοχη παρατήρηση και ομολογώ πως δεν είχα αντιληφθεί αυτή τη πλευρά του λαοσ σε αυτή την έκταση και δεν είχα καταφέρει να ξεπεράσω το σάστισμά μου και να την εξηγήσω με τον αναλυτικό τρόπο που το έθεσες!

Striker είπε...

laikistiko to ''apto na falirisoume emeis , na falirisei kai to kratos'' alla ston ''antilaikismo'' pou mas epivalloun oi ekprosopoi ton vrikselon, isws pleon o laikismos einai i apantisi.
agree se ola....
ektos apo parthenwna. tha epanelthw me alli anartisi gia to poios kai me poianou sxedia-entoles extise ton parthenwna.mi bgainw omws ektos thematos.

mavalexis είπε...

eisai terstios striker, perimenoume me megali prosmoni gia parthenona!

Καπετάνιος είπε...

Dystyxos fenete oti ta pragmata den allazoun pote.
Epanastaseis ginontai,kuverniseis peftoun,alla telika opoios katalamvanei tin eksouxia,me ton enan h ton allon tropo sunexizei to ergo ton proigoumenon.kai den milao mono gia tin ellada alla kai pagosmios.
apo oti fenete h eksousia diafthirei tous pantes.
An to deite kai istorika,gegonota othoun enan lao na kanei epanastasi,kai otan oi katatregmenoi kerdizoun kai anevenoun stin eksousia,ginontai oi idiou me tous prokatoxous tous kai polles fores kai xeiroteroi.
Edo teriazei to vivlio aristourgima Farma ton zoon tou George Orwell.

Elega to vradu na pao ena cinemadaki na do kanena ergaki periergo,alla meta tin uposxesi striker gia arthro gia Parthenona,ta akurono ola,perno pop corn kai kathome mprosta sto pc gia na diavaso to neo blockbuster.

Striker είπε...

loipon captain.....sto bathos twn aiwnwn to sxedi exei ksekinisei apo tin arxaia vavilona to 4000 pX. peftoun anevainoun kiberniseis alla stin ousia prootheitai to sxedio mias omadas oligwn oi opoioi kiriarxoun mexri simera. (googlarise ligo kai des poioi sigkentronontai mia fora to xrono sto voimiko alsos kai tha deis poioi einai aytoi simera).
parthenonas. ena ergo ftiagmeno apo to sklirotero marmaro tou planiti (penteliko marmaro) kai omws einai toooso teleio laksevmeno. pws sindeetai o parthenonas me....tin megali piramida tis gizas kai poia mathimatiki sxesi taytizei MONO ayta ta dio terastia apo oles tis apopseis dimiourgimata ston planiti?? giati ftixtike? kai itan ontos afieromenos sti thea athina??? athina i afroditi??? polla eipa kai den kserw an eiste etoimoi na ta dexteite....analoga me tis antidraseis tha sinexisw.

Καπετάνιος είπε...

Γενικα αν και δεν μπορω να το αποδειξω με στοιχεια,συμφωνω οτι υπαρχει μια ομαδα ανθρωπων που ελεγχει τα παντα και εχουν ενα σχεδιο για ολα.
Θελω και αλλα στοιχεια για αυτη την ομαδα αλλα και για τον Παρθενωνα.
Περιμενω