neolaia.gr - Το στέκι των νέων!

Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Εκτός από πρωθυπουργός... και ηγέτης...



Η κυβέρνηση εμφανίζει την εφαρμογή του «σχεδίου Β´» ως αναγκαία πολιτική απόφαση. Τα συγκεκριμένα μέτρα, όμως, είναι αναγκαία μόνο για την ηγεσία της γραφειοκρατείας των Βρυξελλών, η οποία ούτε βιώνει την ουσία του Ελληνικού οικονομικού προβλήματος - και το βασικότερο - ούτε είναι άμεσα εκλεγμένη ως ηγεσία.

Για την οικονομία της χώρας η κατάργηση ενός μισθού και η ραγδαία αύξηση των έμμεσων φόρων είναι καταστροφική. Όχι τόσο επειδή το «σχέδιο Β´» είναι κοινωνικά άδικο και μεσοπρόθεσμα η εφαρμογή του ενέχει τον κίνδυνο της διάσπασης του κοινωνικού ιστού, αλλά κυρίως επειδή οδηγεί τη χώρα σε στασιμοπληθωρισμό, παρατείνοντας την ύφεση, κι απομακρύνοντας συνεπώς την ανάπτυξη, τη μόνη ρεαλιστική πρόταση εξόδου από την κρίση.

Οι αντιδράσεις αναμένονται μεγάλες, αν και όχι απαραίτητα σημαντικές. Πιθανότερο είναι οι κοινωνικές ομάδες να επιλέξουν να στραφούν η μία έναντίον της άλλης από το να αποσταθεροποιήσουν την πρόσφατα εκλεγμένη κυβέρνηση.

Ο Γ. Παπανδρέου, όμως, οφείλει -αν θέλει εκτός από Πρωθυπουργός να γίνει και ηγέτης αυτής της χώρας- να αναγνωρίσει τα τραγικά λάθη χειρισμών που έκανε για να οδηγηθεί σ´ αυτή τη στροφή των 180 μοιρών, να καταλογίσει σύντομα τις ευθύνες σ´ αυτούς που τις έχουν στο οικονομικό επιτελείο και να προχωρήσει στη σύναψη εκείνων των διεθνών συμμαχιών, που θα του επιτρέπουν να μην καθίσταται ανά πάσα στιγμή η χώρα «εκβιάσιμη» από οποιονδήποτε «παίκτη» στη παγκόσμια σκακιέρα, όσο ισχυρός κι αν αυτός είναι!

3 σχόλια:

daf είπε...

oraia ta les panta re mav, alla den paizei na ginei kati tetoio se kamia periptwsi ...to ksereis kai esy allwste ..

Ανώνυμος είπε...

idomen

mav

Καπετάνιος είπε...

εσυ καλα τα λες,ο γιωργος δεν ξερω ουτε αν τα ακουει αλλα ουτε αν εχει τα κοτσια να παρει δυσκολες αποφασεις
δυστυχως εγω δεν πιστευω οτι μπορει να αλλαξει κατι
θα το ξεπερασουμε το προβλημα μονο και μονο γιατι το θελουν οι εξω,αλλα θα ειναι και με το αντιστοιχο τιμημα που οι εξω θελουν