neolaia.gr - Το στέκι των νέων!

Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Βαρκελώνη καλεί Αθήνα…


Στην Αθήνα παίζεται το θέατρο του παραλόγου! Από τη μια η «βιαστική» κυβέρνηση και από την άλλη οι «αδιάλλακτοι» ιδιοκτήτες φορτηγών Δ.Χ., ποντάρουν στην αύξηση της κοινωνικής έντασης, κι ανεξαρτήτως του ποιος θα νικήσει, προς το παρόν πετυχαίνουν το σκοπό τους.

Στη Βαρκελώνη διεξάγεται το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου. Εκεί η ελληνική ομάδα του στίβου σημειώνει επιτυχία, χωρίς τα μετάλλια άλλων εποχών, αλλά με σημαντικά - και μάλλον περισσότερα από τις εποχές των πολλών μεταλλίων - πλασαρίσματα σε ημιτελικούς και κυρίως τελικούς, μεγάλης γκάμας αθλημάτων. Οι βίοι της κοινωνίας και του αθλητισμού συνδέονται, λειτουργούν σαν συγκοινωνούντα δοχεία. Συνήθως, πορεύονται προς την ίδια κατεύθυνση, αλλά με χρονική διαφορά φάσης.

Ο ελληνικός στίβος πέρασε από τη φάση της άγριας επικοινωνιακής εκμετάλλευσης του από την πολιτική ηγεσία στην απόλυτη παρακμή και την ανυποληψία και σήμερα έχει ορθοποδήσει βασιζόμενος στις δικές του δυνάμεις! Επιτυγχάνει σημαντικά επιτεύγματα, χωρίς να επιδιώκει εκείνα τα αποτελέσματα, που ανεξαρτήτως της πραγματικής τους αξίας χρησιμοποιούνται ως βιτρίνα από επιτήδειες ηγεσίες.

Είθε, λοιπον, να ακολουθήσει και η ελληνική κοινωνία την ανάκαμψή του ελληνικού στίβου. Να θέσει ως στόχο και να επιτύχει με τις δικές της δυνάμεις την αναδημιουργία της! Δουλεύοντας αθόρυβα, σκληρά και τίμια, επιτυγχάνοντας θετικά αποτελέσματα σε όλα τα επίπεδα της καθημερινότητας της και όχι εκείνα που απλά προσφέρουν στα μέλη της τον εύκολο και θεωρητικά ανέξοδο - αλλά όπως αποδείχθηκε τελικά πολύπλευρα πολυδάπανο – κομπασμό τους…

ΣΤΟΥΣ ΦΟΡΤΗΓΑΤΖΗΔΕΣ ΕΛΑΧΕ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΝ ΤΟΝ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ

Ή τουλάχιστον να δοκιμάσουν την τύχη τους απέναντι στην πιο ανάλγητη κυβέρνηση στα μεταπολιτευτικά χρόνια.

Και ενώ τα ισοπεδώνουν ΟΛΑ, απαιτούν να τα δεχτούμε και ΟΛΑ αδιαμαρτύρητα προβάλλοντας το ''εθνικό συμφέρον''. Και ποιοι μιλούν για ''εθνικό συμφέρον''; Αυτοί που γέμισαν την Ελλάδα γκρίζες ζώνες, αυτοί που έδωσαν τον Οτσαλάν στους Τούρκους πακέτο και αυτοί που έβαλαν την Θάλεια Δραγώνα - ''τι ειν' η πατρίδα μας'' (μην ειν' οι κάμποι;) να μαγειρεύει μαζί με την υπόλοιπη πασοκική ληστοσυμμορία τη νέα ιστορία που θα σερβίρουν στις επόμενες γενιές και όπου ήδη σε αυτές τις γενιές έχουν εξασφαλίσει ένα ΜΑΥΡΟ κι ΑΡΑΧΝΟ μέλλον.

Και για να τα δεχτούμε όλα αδιαμαρτύρητα έχουν φτιάξει και την δική τους εικονική πραγματικότητα, εξαπολύοντας εν χορώ όλα τα καθεστωτικά ΜΜΕ, επιθέσεις λάσπης σε κάθε μορφή διαμαρτυρίας γιατι ακριβώς ΒΛΑΠΤΕΤΑΙ το εθνικό ΤΟΥΣ συμφέρον, γιατί ΔΗΘΕΝ ασφυκτιά η αγορά.

ΤΟΣΗ ΚΑΟΥΡΑ πια γι' αυτήν την ''αγορά''; ΤΟΣΟ πολύ κόπτονται για τους μικρομαγαζάτορες; ΚΑΛΠΙΚΟΣ ο πόνος τους! Τους μικρομαγαζάτορες τους έχουν ήδη καταδικάσει με οικονομικό θάνατο από τότε που άνοιξαν τα LIDL, τα ατλάντικ και τα διάφορα MALL. Όσο για τους μικροξενοδόχους τους ΕΠΝΙΞΑΝ τα διάφορα Grecotel και τα πακέτα διακοπών. Στους μικρομαγαζάτορες και στους μικροξενοδόχους έχουν κόψει οι κυβερνώντες την πελατεία κόβοντας από τον κόσμο μισθούς και συντάξεις, ξεζουμίζωντάς τον παράλληλα με επαχθή φορολογία. ΑΥΤΟΣ ο κόσμος ΤΥΓΧΑΝΕΙ να αποτελεί ΚΑΙ το καταναλωτικό κοινό που αν δεν βγαίνει οικονομικά ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΙ. Απλά τα πράγματα. ...


Οπότε ας αφήσουν τα παραμύθια και τους λαϊκισμούς οτι ''πνίγεται η αγορά'' και οι μικροεπιχειρηματίες να σταματήσουν να τσιμπάνε από τα προπαγανδιστικά ψέματα της κυβέρνησης πασόκ.

Και για να μπούμε στο ψητό, επειδή μας έχουν μπουχτήσει με ένα σωρό ΕΠΙΠΛΕΟΝ ψέματα για να στραφεί η κοινωνία ενάντια στους φορτηγατζήδες ας κάτσουμε να σκεφτούμε λογικά κάποια πράγματα. Τους πασόκους δεν τους έπιασε ο πόνος να αποκαταστήσουν την αδικία που δήθεν είχε συντελεστεί με τις άδειες των φορτηγών (οτι τις είχαν πάρει επι χούντας κλπ). Θέλουν να κάνουν ανοιχτό το επάγγελμα των φορτηγατζήδων για να εφαρμόσουν τα ευρωπαϊκά φιρμάνια που σκοπό έχουν να λύσουν τα χέρια των βιομηχάνων που θα απαλλαγούν από τους ''ακριβούς'' φορτηγατζήδες και θα φτιάξουν ΣΤΟΛΟΥΣ μεταφοράς εμπορευμάτων που θα ανεβάζουν επάνω στα οχήματα οδηγούς ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΨΩΜΙ. Και φυσικά ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να πέσουν οι τιμές των προϊόντων. Το μόνο που θα συμβεί είναι να αυξηθεί το περιθώριο κέρδους των βιομηχάνων.

Ανάμεσα στα πολλά γκεμπελικά ψέματά τους, οι πασόκοι ξεφούρνησαν οτι είναι πιο φθηνό να μεταφερθεί ένα κοντεϊνερ από την Μαλαισία στην Ελλάδα, απ' ότι να πάει από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη με φορτηγό. Και από αυτό βγάζουν το συμπέρασμα οτι φταίνε οι φορτηγατζήδες που είναι ''συντεχνία'' κλπ κλπ Μιλάμε για ΘΗΡΙΩΔΗ πασοκικά ψέματα που δυστυχώς επειδή οι συσχετισμοί δύναμης δεν είναι με το μέρος μας, θα πρέπει ακόμα να απαντάμε με επιχειρήματα αντί να αρχίσουμε να τους λούζουμε με σκατά.

Λοιπόν άθλιοι προπαγανδιστές, δημοσιογραφίσκοι που παντελονιάζετε κονδύλια από τους βρωμοπασόκους και όλοι εσείς οι ΜΑΛΑΚΕΣ που τους πιστεύετε, η αλήθεια είναι απλή. Απο την Μαλαισία σε ένα καράβι ΔΕΝ φορτώνεται ΜΟΝΟ ΕΝΑ κοντέινερ αλλά ΠΟΛΛΑ κοντέινερ ανάλογα την δυναμικότητα του καραβιού, αρα ΕΠΙΜΕΡΙΖΕΤΑΙ το κόστος. Αν ΕΝΑ καράβι μετέφερε ΕΝΑ κοντέινερ τότε θα είχαν τα πράγματα όπως τα φτιάχνετε στο μυαλό σας. Και έπειτα βρωμεροί πασόκοι, για να πάει απλά ένα ΙΧ από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη χρειάζεται πάνω από 80-90 ευρώ. Πόσο θα θέλει ένα φορτηγό που εκ προοιμίου πληρώνει παραπάνω στα διόδια που έχουν ιδιωτικοποιήσει (για το καλό μας) και βάζει παραπάνω καύσιμο που του έχουν φορτώσει επιπλέον τέλη κατανάλωσης (επίσης για το καλό μας); Γιατί αλήθεια δεν εξαιρούν από τα διόδια τα φορτηγά για να μεταφέρουν ΦΘΗΝΟΤΕΡΑ τα προϊόντα και ΑΡΑ να καταλήγουν ΦΘΗΝΟΤΕΡΑ στον καταναλωτή;

Αρκετά με τα ψέματά τους και με όλους αυτούς τους ηλίθιους που βρήκαν στο πρόσωπο του φορτηγατζή τον οικονομικά ευνοημένο και παράλληλα βρίσκουν απόλυτα ρεαλιστικό να υπάρχουν άνθρωποι που κολυμπάνε στον πλούτο.

Αλλά όπως είπα και στην αρχή έχουν φτιάξει την δική τους εικονική πραγματικότητα και μας έχουν υποδείξει κιόλας από ποια σκοπιά πρέπει να εξετάζουμε τα πράγματα. Αυτή η σκοπιά είναι η σκοπιά των συμφερόντων των καναλαρχών, μεγαλοεργολάβων, τραπεζητών, καραβοκύρηδων και του συναφιού τους που δεν έχει απολύτως καμία απολύτως σχέση με τα συμφέροντα του απλού Λαού. Και επειδή έχουν την δύναμη των μέσων ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ τα συμφέροντά τους προβάλλοντας τις απόψεις τους ως τις ΜΟΝΕΣ ''ρεαλιστικές''.

Και απο κάτω τσιμπάει αρκετός κόσμος και ΔΕΧΕΤΑΙ αυτή την εικονική πραγματικότητα που έχουν δημιουργήσει και ενστερνίζεται απόψεις που είναι ΚΟΝΤΡΑ στα πραγματικά του συμφέροντα για να μπει στην χαρούμενη παρέα των ''ρεαλιστών''.

Εγώ το μόνο που έχω να πω είναι οτι και αυτοί που συνεργάστηκαν με τους Γερμανούς κατακτητές, ρεαλιστές θεωρούνταν.
ΝΕΟΣ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΕΣΑΛΤΟ
Αναρτήθηκε από ΚΛΑΣΣΙΚΟΠΕΡΙΠΤΩΣΗ
http://klassikoperiptosi.blogspot.com/2010/07/blog-post_4280.html

«Γαλάζια» επικοινωνία και κακοτοπιές…



Η συνέχιση της σιωπηρής στάσης του Κ. Καραμανλή, την ώρα που βάλλονται στενότατοι συνεργάτες του, προκαλεί γενική απορία. Η πιθανότερη εξήγηση είναι ότι ο πρώην Πρωθυπουργός θεωρεί εαυτόν στοχοποιημένο από εσωτερικά και αλλότρια κέντρα και περιμένει να στηθεί οριστικά το σκηνικό της ηθικής αποκαθήλωσής του, ώστε να έχει τη δυνατότητα να εκτιμήσει με ακρίβεια τους κινδύνους από την εναντίον του ενορχηστρωμένη επίθεση, όπως τη θεωρεί, κι εν συνεχεία να δομήσει αναλόγως τη στρατηγική της συνολικής επικοινωνιακής του απάντησης σε όσα, επί της ουσίας, καταλογίζονται του ιδίου!

Η ΝΔ, φυσιολογικά, βρίσκεται σε αμηχανία όλο αυτό το διάστημα. Η νέα ηγεσία της αναγκάζεται να απολογείται για λογαριασμό της παρελθούσας, έστω και σε κάποιο βαθμό, χωρίς να έχει την παραμικρή βοήθεια από εκείνη. Αποτέλεσμα, η συχνή αλλαγή γραμμής στο ζήτημα των εξεταστικών επιτροπών, με τελευταία επεισόδια, την επίσκεψη των Λυκουρέντζου και Στυλιανίδη στον Άρειο Πάγο, με σκοπό την ακύρωση του ρόλου της κοινοβουλευτικής επιτροπής για το Βατοπέδι και την αποχώρηση των Βουλευτών της από την επιτροπή για το θέμα των ομολόγων.

Στο θέμα δε του Βατοπεδίου, η ΝΔ πραγματοποιεί στροφή 180 μοιρών υιοθετώντας, ουσιαστικά, τη θέση ότι δεν πρόκειται για σκάνδαλο. Στην πολιτική, πολλές φορές, χρησιμοποιώντας τη μία ή την άλλη επικοινωνιακή τακτική, μπορεί ένα κόμμα να αποφύγει τις «κακοτοπιές», αλλά δεν μπορεί να έχει απαίτηση να πείθει την κοινωνία όταν για το ίδιο θέμα αλλάζει συνεχώς την ρητορεία του. Και στο συγκεκριμένο ζήτημα η ΝΔ αλλάζει συνεχώς τη γραμμής της εισπράττοντας, βέβαια, το ανάλογο κόστος και σίγουρο είναι πως το λάθος αυτό οφείλεται κατά πολύ στην εκνευριστικά παθητική στάση, τουλάχιστον προς το παρόν, του μέχρι πρότινος αρχηγού της!

Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Ο Καστανίδης, ο Μοντεσκιέ και το ελληνικό πολιτειακό ζήτημα




Μπορεί να σας προξενεί έκπληξη ο παραπάνω τίτλος αλλά στην Ελλάδα του παραλόγου υπάρχει σύνδεση.

Ο Καστανίδης υπουργός δικαιοσύνης προσφάτως δήλωσε:

Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Mega, o κ. Καστανίδης υπενθύμισε ότι οι ανώτατοι λειτουργοί εκλέχθηκαν από τους συναδέλφους τους πριν από λίγο καιρό χωρίς την παραμικρή εμπλοκή της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, άρα -όπως είπε- η ΝΔ δεν δικαιούται να υποστηρίζει ότι το ΠΑΣΟΚ επηρεάζει τη Δικαιοσύνη, ή ότι «στήνει» επιτροπές.

Επιπλέον υπενθύμισε ότι οι ηγεσίες των ανώτατων δικαστηρίων της χώρας επελέγησαν από την προηγούμενη κυβέρνηση «και τον Κώστα Καραμανλή προσωπικά». http://www.capital.gr/News.asp?id=1017272

Ο Μοντεσκιέ, ένας από τους εκπροσώπους του Γαλλικού Διαφωτισμού εισήγαγε μέσω του κλασσικού του πια έργου το Πνεύμα των Νόμων τη διάκριση των εξουσιών σε εκτελεστική, νομοθετική και δικαστική.

Το ελληνικό πολιτειακό ζήτημα εδράζεται στο γεγονός ότι αυτή η διάκριση δεν ισχύει. Από την παραπάνω δήλωση του Καστανίδη επιβεβαιώνουμε ότι η ηγεσία της δικαιοσύνης διορίζεται από το πρωθυπουργό προσωπικά με τις περίφημες βουτιές στην επετηρίδα των δικαστικών.

Η νομοθετική εξουσία, δηλαδή η βουλή, νομοθετεί επί τη βάσει της πλειοψηφίας του κυβερνώντος κόμματος στο οποίο οι βουλευτές δεν μπορούν να διαφοροποιηθούν λόγω της κομματικής γραμμής.

Η εκτελεστική εξουσία έχει διαχειριστικό χαρακτήρα και ακολουθεί επίσης τις νόρμες του πρωθυπουργικού γραφείου.

Από τα παραπάνω βλέπουμε ότι εάν κάποιος θέλει να παίξει παιχνίδι εξουσίας και διαπλοκής αρκεί να πλασαριστεί κοντά στο πρωθυπουργό. Για αυτό και στο όχι τόσο μακρινό παρελθόν είχαμε , Βατοπαίδια, κομιστές, Ζαχόπουλους, δομημένα κτλπ.

Φίλοι τροϊκανοί, η Ελλάδα εκτός από τις διάφορες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και απελευθέρωση της αγοράς χρειάζεται ορθολογική διακυβέρνηση. Διάκριση των εξουσιών, δικλείδες ασφαλείας μεταξύ των διαφόρων επιπέδων εξουσίας (τα checks and balances στις ΗΠΑ), και λιγότερο αυταρχισμό.

Ο θυμόσοφος λαός έχει δίκιο: το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι.

MΩΡΕ ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΣ???

Καμιά ειδική ομάδα δεν έχει το δικαίωμα να κρατά όμηρο την ελληνική κοινωνία και να παραλύει ολόκληρη την χώρα, ξεκαθάρισε από την Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
ΤΙ ΛΕΣ ΡΕ ΚΑΡΑΓΚΙΩΖΗ???????????
Οταν εσύ και ο δοσίλογος νεοκατοχικός πρωθυπουργός υπογράψατε την Πράξη Υποτέλειας Νο 2 , δεν μας μας είπατε σε ποια ομηρεία του ΔΝΤ μας ριχνατε.....
Αι στο διάολο και ακόμα παραπέρα....!!

Το «κόλπο» ξεθωριάζει...

Από όλες τις πλευρές συνομολογείται ότι η χρονική συγκυρία που επέλεξε ο κ. Ρέππας να προωθήσει το νομοσχέδιο για το άνοιγμα της αγοράς φορτηγών Δ.Χ. ήταν η χειρότερη δυνατή. Αποτέλεσμα, μια - κατ’ όνομα και μόνο - σοσιαλιστική κυβέρνηση, να αναγκάζεται(;) να κηρύξει την επιστράτευση των απεργών την 3η μόλις ημέρα της απεργίας τους, κι ενώ πλην εξαιρέσεων οι τελευταίοι δεν παρεμπόδιζαν τις μεταφορές αγαθών με Ι.Χ. φορτηγά, είτε εταιρειών καυσίμων είτε άλλων ιδιωτών.

Με πρόσχημα τη δημοσιονομική-οικονομική κρίση και την παράδοση των «κλειδιών» της χώρας από τους εκλεγμένους εκπροσώπους της Πολιτείας στα ξένα κέντρα αποφάσεων, που εκπροσωπούνται από την τρόικα, η κυβέρνηση δε μπορεί να επιβάλλει επί παντός επί στητού τη θέλησή της, αδιαφορώντας για το ότι πρέπει να πείθει παράλληλα για το ορθό της πολιτικής της και των τακτικών που κάθε φορά χρησιμοποιεί για την επίτευξη των πολιτικών στόχων της.

Επειδή τα κλειστά επαγγέλματα στην Ελλάδα, καλώς ή κακώς, είναι ουκ ολίγα, βασικό μέλημα της κυβέρνησης στο εξής πρέπει να είναι η εξεύρεση ενός ελάχιστου παρονομαστή συνεννόησης με έκαστη επαγγελματική ομάδα, καθώς αν υπερ-χρησιμοποιηθεί η τακτική της δημιουργίας τεχνητών αντιπαραθέσεων συγκεκριμένων επαγγελματικών ομάδων με την κοινωνία, το «κόλπο» σύντομα θα αρχίσει να ξεθωριάζει...

Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Παράνομη μετανάστευση και διεθνής εικόνα



«Οι αιτούντες άσυλο και οι παράτυποι μετανάστες δεν είναι εγκληματίες. Ωστόσο, οι ελληνικές αρχές τους μεταχειρίζονται σαν να ήταν, παραβλέποντας τα δικαιώματά τους με βάση το διεθνές δίκαιο», δήλωσε η Νίκολα Ντάκγουορθ, Διευθύντρια Προγράμματος Ευρώπης και Κεντρικής Ασίας της Διεθνούς Αμνηστίας, μετά την τελευταία έκθεση του διεθνούς οργανισμού για την μεταχείριση των παράτυπων μεταναστών και αιτούντων άσυλο.

Η χώρα μας εν μέσω της δημοσιονομικής, οικονομικής, κρίσης που την μαστίζει δεν είναι εφικτό να σπαταλά πόρους αλόγιστα, τη στιγμή που παρατηρούνται ελλείψεις ακόμα και σε ιατροφαρμακευτικά υλικά νοσοκομείων. Η αλλαγή, όμως, αναχρονιστικών και ρατσιστικών αντιλήψεων δεν απαιτεί το κόστος που απαιτείται για τη βελτίωση των υποδομών. Για την ακρίβεια δεν προϋποθέτει καθόλου οικονομικό κόστος!

Η παρούσα κυβέρνηση αρχικά μίλησε για τη θεσμοθέτηση ενός σύγχρονου συστήματος διαχείρισης της παράνομης μετανάστευσης, αλλά τα στοιχεία δείχνουν τη μέχρι στιγμής παντελή αναποτελεσματικότητά της. Και είναι αναγκαία η χάραξη σύγχρονης κρατικής πολιτικής για την υποδοχή των παράτυπων μεταναστών, καθώς το καθεστώς απουσίας οποιασδήποτε πολιτικής και οι ρατσιστικές αντιλήψεις του κρατικού μηχανισμού που επικρατούν σήμερα πλήττουν βάναυσα τόσο τη διεθνή εικόνα της χώρας όσο – κατ’ επέκταση ή ανεξάρτητα – και την οικονομία, τελικά, της χώρας!

KAΤΑΛΑΒΕΣ ΤΩΡΑ...???

Κατάλαβες τώρα γιατί σε λέγανε εθνικιστή όταν έλεγες πως αγαπάς την Πατρίδα σου; Για να την πουλήσουν πιο εύκολα. Όταν κάθε λέξη που αρχίζει από -εθν. και -ελλ. έγινε ο δαίμονας που θα μας στερούσε από τον "εκσυγχρονισμό".
Κατάλαβες τώρα γιατί σε λέγανε ρατσιστή;
Σε πολύ λίγο δεν θα είσαι ιδιοκτήτης της πατρίδας σου, θα είσαι ένας κάτοικος μιας χώρας που θα ανοίκει στους τραπεζίτες και τ' αφεντικά τους που παριστάνουν την κυβέρνηση.
Κατάλαβες τώρα γιατί πριονίσανε την παιδεία και την υποβάθμησαν σε "εκπαίδευση"; Για να σε κάνουν υπαλληλάκο των 3.60. Να σε βάλουν πίσω από τον πάγκο των μπακάλικών τους, να σερβίρεις καφέδες και να πηγαίνεις με το παπί πίτσες στα πάρτυ του Χριστοφοράκου.
Κατάλαβες τώρα γιατί σου δίνανε τζάμπα κάρτες οι τράπεζες; Για να σου πάρουν το πατρικό σου. Δεκάρα δεν δίνανε για τις δώσεις σου, με χαρτιά τυπωμένα σου πήρανε το σπίτι, το χωράφι, το μαγαζί.
Κατάλαβες τώρα γιατί σε χώσανε στο χρηματιστήριο; Όταν ένας πρωθυπουργός της χώρας προέτρεπε τον απλό κόσμο να βάλει το κομπόδεμά του στο στημένο παιγνίδι του χρηματιστηρίου, δεν εννοούσε ακριβώς για επενδύσεις. Κατάλαβες τώρα πως κάποιοι γίνανε πάμπλουτοι σε μια νύχτα ανταλλάσσοντας πλούτο με αέρα;
Κατάλαβες τώρα γιατί γουστάρουν τόσο την "ελεύθερη αγορά";
Για να κλείσει ο μπακάλης και να στέλνεις τον κόπο σου στα μεγαλομπακάλικα της γερμανίας. Σε βγάλανε ψαράκι από τη γυάλα σου και σε πετάξανε στον ωκεανό με τα σκυλόψαρα, με τους δικούς τους .κανόνες διατροφής.
Κατάλαβες τώρα γιατί τους αγαπάνε τους "μη νόμιμους μετανάστες" τόσο πολύ οι εκλεγμένοι αλήτες μας; Για να κάνουν με τη δυστυχία τους κι εμάς δυστυχισμένους.
Κατάλαβες τώρα ψαράκι πόσο αξίζει η γυάλα σου; Μήπως έχεις την καλύτερη γωνιά στον κόσμο, το καλύτερο οικόπεδο και στην κοστολογούν μόλις 300 δις; Τότε τα βράχια της ιρλανδίας πόσο κάνουν, τέσσερα δίφραγκα;
Κατάλαβες τώρα γιατί την Εθνική σου Οδό της αλλάζουν ονοματάκι; Θέλεις 20ευρώ για να πας από Αθήνα - Θεσσαλονίκη χρησιμοποιόντας την Εθνική σου Οδό, αυτήν που είναι υποχρέωση του κράτους να κατασκευάσει κι όχι να την ξεπουλήσει στο κάθε "όμορφο' που παριστάνει τον εργολάβο.
Κατάλαβες τώρα γιατί σου πουλάνε φθηνά τα χαζοκούτια; Για να σε κάνουν να τρως κουτόχορτο στα λιβάδια της τηλεόρασης. Για να σε πετάνε μπαλάκι από τη μεσημεριανή χαζοβιόλα στον απογευματινό πληρωμένο τελάλη της προπαγάνδας τους. Από το πρωί μέχρι το βράδυ μια θλιβερή παρέλαση υπερεκτιμημένων "τίποτα" με ειδικότητα στον αέρα.
Κατάλαβες μήπως τώρα γιατί στη Βουλή δεν μπαίνει ούτε ένας σοβαρός άνθρωπος; Επειδή αφορά ένα θίασο τριακοσίων διορισμένων από τις κοματικές λίστες οι οποίες συντάσσονται από ντόποιους τοποτηρητές που οι μεγάλοι επιλέγουν από τις "άγιες οικογένειες" του τόπου.
Δεν θα βρείτε κανέναν από τους έλληνες λαμπρούς διανοητές κι επιστήμονες εκεί μέσα. Ούτε απ' έξω δεν πατάνε μη λερωθούν.
Κατάλαβες τώρα γιατί τα κάνουν όλ' αυτά; ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΑΛΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.
Ούτε στο γένος ούτε στη σκέψη.
Καθιστούν αδύνατη ακόμα και την αναπαραγωγή. Οι γονείς σε δυο δουλειές, οι παππούδες ακόμα και στα 70 θα εργάζονται.
Τα παιδιά δεν μεγαλώνουν αυτόματα και το ξέρουν.
Είναι υπεύθυνοι για κάθε ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΓΕΝΝΗΘΕΙ.
Θυμηθήτε το,κάνουν μια νέα μορφή γενοκτονίαςκαι το ξέρουν πάρα πολύ καλά....

Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

ΑΠΛΑ ΤΑ ΠΡΑΜΑΤΑ

1.
Δώσε μερικά τρις δολάρια σε ενυπόθηκα δάνεια που δεν έχουν καμία ελπίδα να αποπληρωθούν στο ορατό μέλλον. Μην σε απασχολεί εάν αυτοί που τα παίρνουν δεν έχουν στον ήλιο μοίρα, ή θα καταποντιστούν στην πρώτη κρίση, διότι εσύ θα τα πακετάρεις όλα μαζί σε δεκάδες δομημένα ομόλογα ενυπόθηκων υποχρεώσεων, δημιουργώντας μια απεριόριστη ζήτηση για δάνεια που είναι αδιάφορο εάν θα αποπληρωθούν. Το ζήσαμε όλοι τόσα χρόνια που μας παρακαλούσαν να μας δώσουν 400.000 ευρώ για να αγοράσουμε σπίτι με μισθούς των 1000-1500ευρώ.

2.
Βάλε μια εταιρία αξιολόγησης να αξιολογήσει αυτά τα δομημένα ομόλογα ως απολύτως ασφαλή και χρησιμοποιώντας την καλή βαθμολογία τους, πούλα τα σε επενδυτές ανά τον κόσμο που ψάχνουν “ασφάλεια και αποδόσεις” λες και αυτά τα δύο είναι δυνατόν ποτέ να συνυπάρξουν. Όσο πιο μακρινοί και άσχετοι είναι οι επενδυτές τόσο το καλύτερο. Είτε πρόκειται για golden boys τραπεζών στην επαρχιακή γερμανία, είτε για ασφαλιστικά ταμεία στην ελλάδα όπου το ντήλ το έκανε ο ίδιος ο υπουργός οικονομικών, είτε για αποθεματικά δήμων της Νορβηγίας, σημασία έχει τα δομημένα ομόλογα να φύγουν από τα χέρια σου.

3.
Καθώς πουλάς αυτά τα καταδικασμένα να αποτύχουν δομημένα ομόλογα, παίρνεις ταυτόχρονα θέσεις εναντίον τους (short-selling). Άλλωστε εσύ, περισσότερο από κάθε άλλον, γνωρίζεις πως αυτά τα δομημένα ομόλογα δεν θα αντέξουν στο πρώτο φύσημα.

4.
Μόχλευσε τη θέση σου, έτσι ώστε για κάθε 1 δολάριο κεφαλαίου που διαθέτεις, να έχεις 100 δολάρια σε στοιχήματα.

5.
Κρύψε αυτές τις μοχλευμένες θέσεις εναντίον των δομημένων που ο ίδιος πουλάς, πίσω από offshore εταιρίες ή αλλες λογιστικές πρακτικές που δεν εμφανίζονται στα επίσημα βιβλία σου.

6.
Όταν φτάσει η ώρα η καλή και καταρρεύσουν τα δομημένα ομόλογα που πουλούσες, το κράτος θα σου μεταφέρει άμεσα δισεκατομμύρια δολάρια προκειμένου να μην καταρρεύσεις κι εσύ, είτε μέσω πακέτων στήριξης, είτε μέσω κρατικών εγγυήσεων. Ταυτόχρονα θα σου προσφέρει εμμέσως ακόμα περισσότερα, πληρώνοντας τα ιδιωτικά (over-the-counter) στοιχήματα που έβαλες με την AIG (120δις σε CDS έδωσε το κράτος μέσω της AIG μετά την κατάρρευση της Lehman, CDS που δεν ήταν σε καμία περίπτωση υποχρεωμένο να πληρώσει καθώς αποτελούσαν διμερή ιδιωτικά συμφωνητικά. Παρ όλα αυτα και ο πρώην ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ Paulson και ο νυν Geithner συμφώνησαν σε αυτές τις πληρωμές, χωρίς μάλιστα να αποκαλύψουν σε ποιον πήγαν όλα αυτά τα κρατικά χρήματα). Ταυτόχρονα μέσω των κεντρικών τραπεζών, επιτρέπεις σε αυτές τις ελίτ να δανειστούν αρκετά ακόμα δις με μηδενικό επιτόκιο.

7.
Παίρνεις όλα αυτά τα κρατικά χρήματα που έβγαλες από το σημείο 6, αγοράζεις κρατικά ομόλογα μικρής διάρκειας και παίρνεις ένα άκοπο επιτόκιο 3-4% δανείζοντας το ίδιο το κράτος που σου πρόσφερε τα χρήματα.

8.
Τώρα οι πολίτες που κατέγραψαν ήδη αρκετά τρις απώλειες από τις μετοχές ως επενδυτές (σε USD 12 τρις υπολογίζονται μόνο οι απώλειες των baby boomers που υπολόγιζαν να βγούν στη σύνταξη την επόμενη δεκαετία), από τις κρατικές εγγυήσεις και τα πακέτα στήριξης που δόθηκαν στις τράπεζες, πληρώνουν μέσω των φόρων το άκοπο επιτόκιο που εσύ απολαμβάνεις μέσω των ομολόγων.

9.
Συνεχίζεις να αγοράζεις ομόλογα, καθώς το κράτος εκδίδει συνεχώς καινούργιο χρέος, προσπαθώντας να πληρώσει για όλες αυτές τις παροχές που προσφέρει στο χρηματο-οικονομικό σύστημα. Με λίγα λόγια το κράτος δανείζεται μέσω ομολόγων για να προσφέρει χρήματα στις ελίτ, που αυτές με τη σειρά τους αγοράζουν κρατικά ομόλογα κερδίζοντας το επιτόκιο.

10.
Σε κάποιο σημείο σταμάτα να αγοράζεις ομόλογα και μάλιστα πούλα και μερικά από αυτά στις αγορές, προκειμένου να πέσουν οι τιμές τους και να αυξηθεί η επιτοκιακή απόδοσή τους (το spread που λέγαμε). Δημιούργησε συνθήκες υπερβολικής τεχνητής προσφοράς στην αγορά ομόλογων προκειμένου να αυξηθούν τα επιτόκια (σας θυμίζει το παράδειγμα της ελλάδας καθόλου κ. Προβόπουλε?). Διέδωσε στις αγορές πως το “σπάταλο” κράτος πρέπει να τιμωρηθεί.

11.
Αγόρασε δις σε μακροχρόνια ομόλογα με τα αυξημένα επιτόκια προκειμένου να κερδίσεις από το παραπάνω επιτόκιο. Το παραπάνω επιτόκιο όμως βαρύνει τους προϋπολογισμούς των κρατών, που μπαίνουν σε περίοδο λιτότητας, κόβοντας τα έξοδα και αυξάνοντας τους φόρους, προκειμένου να συνεχίσουν να πληρώνουν τους υψηλότερους τόκους.

12.
Την έβδομη μέρα ξεκουράσου, βλέποντας τα έσοδα σου να ρέουν καθώς το κράτος απομυζά τους πολίτες για να αποπληρώσει τα τοκοχρεωλύσια των ομολόγων που εξέδωσε για να “σώσει” το χρηματο-οικονομικό σύστημα από την “καταστροφή”.

Έλλειψη καυσίμων και καταναλωτικής κουλτούρας...


Από τις πρώτες πρωινές ώρες, χθες, όλοι αντιληφθήκαμε τις «ουρές» που δημιουργήθηκαν έξω από τα πρατήρια βενζίνης, λόγω της απεργίας που κήρυξε το σωματείο ιδιοκτητών φορτηγών Δημόσιας Χρήσης. Σε πολλά πρατήρια, μάλιστα,  τα καύσιμα εξαντλήθηκαν σε ελάχιστο χρόνο, καθώς η απόφαση για την απεργία ελήφθη αιφνιδιαστικά, χωρίς να είναι ακόμα ξεκάθαρο τι ακριβώς προβλέπει ο κυβερνητικός σχεδιασμός, με αποτέλεσμα  να μην έχουν γεμίσει τις δεξαμενές τους αρκετοί από τους βενζινοπώλες.

Οπωσδήποτε, στους καιρούς του ΔΝΤ που διανύουμε, η ύπαρξη κοινωνικής ειρήνης δεν είναι ιδιαίτερα αναμενόμενη. Η ελάχιστη συνεννόηση, όμως, μεταξύ των διαφορετικών επαγγελματικών ομάδων και των καταναλωτών είναι επιβεβλημένη! Η παρατήρηση δεν αφορά μόνο τον αιφνιδιασμό που επεφύλαξαν οι ιδιοκτήτες φορτηγών Δ.Χ. στους πρατηριούχους καυσίμων, αλλά και στη ροπή των τελευταίων να μην συμβάλλουν στην αποκλιμάκωση του πανικού που δημιουργείται κάθε φορά στους καταναλωτές, στο άκουσμα οποιασδήποτε πιθανής επικείμενης έλλειψης καυσίμων.

Πέρα, όμως, από τις ευθύνες των διαφόρων επαγγελματικών κλάδων, που έχουν τα δικά τους συμφέροντα, για άλλη μια φορά έγινε καταφανέστατη κι η έλλειψη ενός στοιχειωδώς συγκροτημένου καταναλωτικού κινήματος, το οποίο κατ' ελάχιστον θα προέτρεπε τους ιδιοκτήτες Ι.Χ. αυτοκινήτων να επιδείξουν σχετική, έστω, αυτοσυγκράτηση, τόσο αναφορικά στη μαζική μετάβασή τους στα πρατήρια καυσίμων όσο και στις ποσότητες καυσίμων, με τις οποίες εφοδιάζουν το αυτοκίνητο - ή συχνότερα τα αυτοκίνητα - τους!    

Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Συνταξιούχος η Μιλένα Αποστολάκη - Σε πρόωρη σύνταξη απο την Ολυμπιακή

Η Μιλένα Αποστολάκη είναι 65 χρόνων;;;

Όχι, απλά .... ανήκει στους εκλεκτούς "εθνοσωτήρες" αυτού του τόπου...

Κι όμως αποτελεί γεγονός , η Μιλένα Αποστολάκη είναι πλέον συνταξιούχος.

Η τέως υπουργό του "εθνοπατέρα" Σημίτη που μας έκανε Ευρώ-κατόχους και
πρώην «ιδιαιτέρα» γραμματέας του «σιδερένιου» μακαρίτη Ανδρέα
Παπανδρέου, βγαίνει στην σύνταξη πρόωρα απο τη Ολυμπιακή , με τον νόμο
που έφτιαξε η ΝΔ και που τροποποίησε πρόσφατα ο κολλητός της υπουργός,
«Βασιλάκης Καΐλας», κατά κόσμον Λοβέρδος....


Η σύνταξη της εκτιμάται ότι θα φτάνει τα 2.500 ευρώ/μήνα , με 21
χρόνια «υπηρεσίας» στην Ο.Α. , τώρα... πόσο συχνά επισκεπτόταν τη
δουλειά.... κανείς δεν καλοθυμάται , αφού η κ. Αποστολάκη , χρόνια
τώρα ασχολείται αποκλειστικά με τα της πολιτικής ζωής του τόπου.

Βέβαια .... εμείς, όλοι οι υπόλοιποι κοινοί θνητοί , με 40 χρόνια
υπηρεσίας θα πάρουμε - αν ποτέ πάρουμε - 850 ευρώ , κι αυτά στα
65.....

Τέτοια μάλιστα ήταν η λιγούρα της, που θα πίεζε συνεχώς τον Λοβέρδο να
«τακτοποιήσει» τους συμβασιούχους της Ολυμπιακής όσο πιο γρήγορα
γίνεται.

Το σχετικό νομοσχέδιο, βέβαια, το συνέταξε ο νεοφιλελεύθερος
Χατζηδάκης, ο οποίος, στα πλαίσια του πνεύματος του
«νεοφιλελευθερισμού», έκρινε ότι πρέπει να ονομάζονται συνταξιούχοι
των 2500 ευρώ, εργαζόμενοι που μετά βίας έχουν πατήσει τα σαράντα
τους.

Για όλα αυτά το ΔΝΤ φταίει πάλι ή τα λαμόγια που μας κυβέρνησαν μαζί
με τους βολεμένους χειροκροτητές τους, που έχουν τώρα το θράσος να
κατεβαίνουν και στους δρόμους και να τους κλείνουν για να
υπερασπιστούν τα «κεκτημένα» τους;

Αλλά βέβαια, όπως πολύ σωστά κάποιος είχε πει: Ό,τι είναι νόμιμο είναι
και ηθικό.

Τέτοια ξελιγωμένη γενιά ανθρώπων δεν έχει ξαναπεράσει από την Ελληνική
ιστορία, κάπως έτσι καταλήγουν με τρεις και τέσσερις συντάξεις ο
καθένας !

Αφού έφαγαν το καταπέτασμα και μας φέσωσαν για διακόσια χρόνια να
δείτε που στο τέλος θα φάνε κι εμάς.

Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Περί blogs και παραδοσιακού τύπου το ανάγνωσμα

Περί blogs και παραδοσιακού τύπου το ανάγνωσμα

Με αφορμή τη καταδικαστέα και άνανδρη δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκ. Γκιόλια έχει αρχίσει πάλι στη δημόσια σφαίρα μια έντονη συζήτηση σχετικά με την ανάγκη ρύθμισης νομοθετικής ή άλλης των blogs και άρσης της ανωνυμίας των διαχειριστών τους.
Τα blogs σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο αποτελούν προσωπικά ιστολόγια, δηλαδή ηλεκτρονικά ημερολόγια στα οποία ο διαχειριστής τους εκφράζει απόψεις, σκέψεις αλλά και περιγράφεις στιγμές της καθημερινότητας του με στόχο την επικοινωνία. Κάποια από αυτά κέρδισαν μεγάλη δημοσιότητα σε σημείο που μετεξελίχθησαν σε ψηφιακές πλατφόρμες με σημαντική επιρροή (κλασσική η περίπτωση του dailykos στις ΗΠΑ). Αντίστοιχα και στην Ελλάδα κάπως έτσι ξεκίνησαν οι bloggers με μεράκι να γράψουν αυτά που ήθελαν να μοιραστούν με τη ιντερνετική κοινότητα. Ποιος μπορεί ακόμη και σήμερα να ξεχάσει την blogger Αμαλία που μέσα από τις αναρτήσεις της κατήγγειλε την άθλια καθημερινότητα των ανθρώπων με σοβαρά προβλήματα υγείας και την αντιμετώπισή τους από τους μηχανισμούς του ΕΣΥ.
Ώσπου ξαφνικά ξεπήδησαν τα λεγόμενα ειδησεογραφικά blogs. Δημοσιογράφοι του πολιτικού ρεπορτάζ, αποκλεισμένοι από τη πρόσβαση σε μαζικά κοινά από τους εκδότες τους και τις κατεστημένες δημοσιογραφικές τηλεπερσόνες, άδραξαν την ευκαιρία να απευθυνθούν άμεσα σε ακροατήριο χωρίς να τους τίθενται περιορισμοί και προσκόμματα.
Μέχρις εδώ όμως ουδέν μεμπτό.
Η κατάσταση ξέφυγε όταν τα κλικς αυξήθηκαν με γεωμετρική πρόοδο, τα blogs εξελίχθηκαν σε ενημερωτικά portals και οι διαχειριστές του απέκτησαν επιρροή που δεν θα μπορούσαν να φανταστούν. Την αρχή έκανε το press-gr, ακολούθησε το PRESSMME (σημερινό fimotro), το no-news news, φυσικά το troktiko και άλλα πολλά.
Οι δημόσιες αντεγκλήσεις, οι μη διασταυρωμένες πληροφορίες, τα ξεκατινιάσματα μεταξύ δημοσιογράφων, οι online εκβιασμοί ήταν και είναι στην ημερήσια τους διάταξη. Το ερώτημα για εμένα όμως παραμένει. Πώς έφτασαν παρά τον κιτρινισμό τους να συνεχίζουν να είναι τόσο δημοφιλή;
Η απάντηση ίσως να είναι τελικά απλή. Αρκεί μια ματιά στο καθημερινό έντυπο, παραδοσιακό τύπο. Οι εφημερίδες με το μεγαλύτερο τιράζ ξεκινούν την ενημέρωση του αναγνώστη τους στις πρώτες τους σελίδες με τα παραπολιτικά και μετά συνεχίζουν με την επικαιρότητα. Πολλοί από εμάς ίσως να μη θυμούνται ονόματα συντακτών αλλά σίγουρα ξέρουν τον Μικροπολιτικό των Νέων, το Βηματοδότη και τη Πανδώρα από το Βήμα, τα Παρασκήνια από το Έθνος, την Μαύρη Τρύπα παλιότερα του Θέμου στην Ελευθεροτυπία.
Δηλαδή, στήλες όπου ανώνυμα ή σχεδόν ανώνυμα (με τα αρχικά τους), δημοσιογράφοι ή ακόμα οι διευθυντές αλλά και οι εκδότες (!!!) δημοσίευαν πολιτικά κουτσομπολιά, off the record ειδήσεις αλλά και πολλές προειδοποιούσαν με κουίζ (!!) για επερχόμενα σκάνδαλα.
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι τα ειδησεογραφικά blogs στην ουσία αποτελούν ηλεκτρονική μετεξέλιξη του παραδοσιακού πολιτικού ρεπορτάζ. Ίσως στη πιο ακραία του μορφή λόγω της ανεπάρκειας των δευτεροκλασάτων δημοσιογράφων που τα διαχειρίζονται στο να αντέξουν τη δύναμη και την αναγνωσιμότητα που απέκτησαν. Παρόλα αυτά οι δημοσιογράφοι του έντυπου τύπου δεν θα πρέπει να απορούν γιατί ο κόσμος τα διαβάζει ανελλιπώς. Αυτοί τον εκπαίδευσαν έτσι τόσα χρόνια με τη προβολή του παραπολιτικού ως ουσιαστικού για την ενημέρωσή του.
Τελικά σε αυτή τη ζωή ότι σπείρεις θα θερίσεις.

stamavrogenis

Βελτίωση των συγκοινωνιών τώρα!



Η είδηση, για την παράδοση του σταθμού του Μετρό «Χολαργός», κι η παράλληλη θέση σε λειτουργία του υπόγειου χώρου στάθμευσης στο Σταθμό Νομισματοκοπείο, από τη μια πλευρά είναι θετική, καθώς αρκετοί συμπολίτες μας θα μπορούν να βελτιώσουν ποιοτικά και να επιταχύνουν ταυτόχρονα τις μετακινήσεις τους στο εξής, από την άλλη πλευρά, όμως, η μεγάλη καθυστέρηση με την οποία παραδίδονται τα συγκεκριμένα έργα αποδεικνύει τον τραγικά ελλειμματικό σχεδιασμό της πολιτείας αναφορικά στο ζήτημα των μεταφορών της πρωτεύουσας.

Εν όψει της Ολυμπιάδας του 2004, υπό την πίεση και της ΔΟΕ, συγκροτήθηκε ένας υποτυπώδης ιστός μέσων σταθερής τροχιάς στην Αθήνα, αν και το τελικό αποτέλεσμα πόρρω απείχε από τα υπεσχημένα της χώρας μας στο φάκελο διεκδίκησης των αγώνων. Την τελευταία πενταετία ο ρυθμός παράδοσης των επεκτάσεων των γραμμών τέτοιων μέσων μεταφοράς και συναφών έργων έχει μειωθεί δραματικά, σε μια εποχή που το κόστος μετακίνησης για τους πολίτες έχει ακολουθήσει την ακριβώς αντίστροφη πορεία.

Η επιτάχυνση του ρυθμού επέκτασης των γραμμών για τα μέσα σταθερής τροχιάς, η αύξηση των χώρων στάθμευσης πλησίον των σταθμών επιβίβασης σε αυτά και η απολύτως απαραίτητη - όσο και επείγουσα να υλοποιηθεί - υποστήριξη του δικτύου αστικών λεωφορείων και τρόλεϊ με συστήματα τηλεματικής, αποτελεί αναντίρρητη προτεραιότητα για τις μετακινήσεις στην Αθήνα!

Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

«Σύστημα», τρομοκρατία και διαδίκτυο...



Ως συνήθως, το ζήτημα της τρομοκρατίας δεν αντιμετωπίζεται με τη δέουσα σοβαρότητα στη χώρα μας. Η δολοφονία Γκιόλια, ανεξάρτητα από την ακριβή προέλευση του εντολέα της εγκληματικής ενέργειας, δεν προσφέρεται για επικοινωνιακά παίγνια όσων εκφέρουν απόψεις είτε για τη διατήρηση είτε για την αλλαγή του ισχύοντος καθεστώτος στα νέου τύπου μέσα ενημέρωσης και επικοινωνίας!

Το ζήτημα της πολιτικής ή και απολιτίκ, σε ορισμένες περιπτώσεις είναι αλήθεια, βίας είναι από μόνο του ιδιαίτερα σημαντικό για να χρησιμοποιείται ως χρήσιμο όχημα διατήρησης - ή και αλλαγής ακόμα -των υφιστάμενων σχέσεων δύναμης στα ΜΜΕ. Ανάγκη αποτελεί να προωθηθούν εκείνες οι πολιτικές και κοινωνικές τομές που θα απομονώσουν τη λογική της στυγερής όσο και άσκοπης τρομοκρατίας, ανεξαρτήτως, προφανώς, από το μέλλον του επικοινωνιακού τοπίου.

Όσα δε μπορεί να κερδίσει το «σύστημα» στο επίπεδο του δημόσιου πολιτικού διαλόγου δε νομιμοποιείται να τα διεκδικεί μέσα από μια επαίσχυντη εγκληματική ενέργεια απροσδιορίστου ακριβούς προελεύσεως! Τα ορθολογικά επιχειρήματα σε περίοδο νηφαλιότητας για την κοινωνία είναι ο μόνος δρόμος για εκείνους που θέλουν να πείσουν Πολιτεία και πολίτες για τη χρεία επωνυμίας των διαδικτυακών μέσων ενημέρωσης-επικοινωνίας!

Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Ερινύες...

Η αποτρόπαια δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλα, πέρα από την καθ´ αυτή τραγικότητά της, φαίνεται να αποτελεί τη σφραγίδα της συνάντησης πρακτικών τρομοκρατίας και μαφίας!

Η πρώτη εντύπωση όλων ήταν ότι επρόκειτο για εκτέλεση "συμβολαίου θανάτου". Στη συνέχεια, μετά τις πρώτες πληροφορίες της ΕΛ.ΑΣ, τα βλέμματα όλων στράφηκαν στην τρομοκρατία. Πολλοί, δικαιολογημένα, εξέφρασαν την άποψη ότι τίποτα δεν αποκλείει η προέλευση του χτυπήματος να έχει αναφορά και στους δύο χώρους!

Είναι ακόμα νωρίς για να σχηματισθεί πλήρης εικόνα, αλλά το σίγουρο είναι πως τον εντολέα της συγκεκριμένης δολοφονικής ενέργειας, όπως και καθέναν που επιλέγει ανάλογους τρόπους αντιπαράθεσης, ανεξάρτητα από το αν και σε ποιο χρόνο θα εντοπισθεί, οι ερινύες θα τον κυνηγούν για πάντα...

Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

Εμείς οι Παναθηναϊκοί, η ιστορία μας, ο Ολυμπιακός και η Δέσποινα ΓΑΜΑ Παπαδοπούλου




Είμαι ένας Παναθηναϊκός, που δεν φτάνει να μισεί τον Ολυμπιακό, απαιτεί από τον εαυτό του να τον μισεί για τους σωστούς ιδεολογικά λόγους.

Είμαι ένας Παναθηναϊκός που δεν τον πειράζει η ομάδα του να χάνει που και που, αρκεί να παίζει ωραία μπάλα μέσα στο γήπεδο και να μην κερδίζει με την εύνοια της διαιτησίας.

Δεν είμαι περήφανος Παναθηναϊκός για το γεγονός ότι η ομάδα μου είναι ιδιοκτησίας εκπροσώπων του μεγάλου κεφαλαίου, είμαι ένας βάζελος που δεν τον πολυνοιάζει επειδή η ομάδα έκανε τόσα χρόνια να πάρει πρωτάθλημα, αρκεί που είναι πράσινη, που πάει περίφημα στην Ευρώπη σαράντα τόσα χρόνια (που έχει και το μπάσκετ για να ρεφάρει).

Αν είχε και μια διοίκηση της προκοπής, αν η ενδεκάδα μας ξεκίναγε πάντα από τον Σωτήρη Νίνη, αν η ακαδημία μας ποδοσφαίρου ξανάρχιζε να βγάζει ταλέντα όπως παλιά, τότε η ζωή θα έβαινε προς την τελειότητα και οι Ολυμπιακοί θα μένανε να παρακολουθούν και να χαζεύουν την Δέσποινα ΓΑΜΑ Παπαδοπούλου να ελεεινολογεί (με την καθοδήγηση του γνωστού Κρόκους) εναντίον της ομάδας μου, γιατί η δική τους ομάδα είναι χωρίς καμιά επιτυχία, ασήμαντη και αδιάφορη στην ιστορία των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, με μοναδικές της επιτυχίες στην ποδοσφαιρική Ελλάδα των επίορκων διαιτητών, του Γκαγκάτση, του Κρόκους, των αδελφών Μητρόπουλου και όλης της ποδοσφαιρικής μαφίας που κυριαρχεί στον τόπο μας τα τελευταία είκοσι χρόνια.

Ουδέποτε ζήλεψα τον πνευματικά και ηθικά άνυδρο χώρο του Ολυμπιακού.

Ουδέποτε ζήλεψα επίσης τα χρώματά τους. Αυτό το κόκκινο, που σε ένα άλλο επίπεδο εξέφρασε για εμένα και την οικογένειά μου τα πιο μεγάλα πανανθρώπινα συναισθήματα –της ελευθερίας, της αντίστασης, της εξέγερσης- επάνω σε αθλητικές φανέλες συνέχισε να μου προξενεί βαθιά αποστροφή, με συνέπεια να συμπαρασύρει μεγάλες ομάδες του πλανήτη, όπως την Λίβερπουλ, την Άρσεναλ, την Manchester United, την Μπάγερν. Παραδόξως, όταν το κόκκινο συνδυάζεται με μπλε, όπως στην περίπτωση της Μπαρτσελόνα και του Πανιωνίου, δεν με ενοχλεί καθόλου.

Δεν ζήλεψα που έπαιξαν και νίκησαν με 2-1 τη Σάντος του Πελέ. Ένα φιλικό παιχνίδι ήτα άλλωστε, τίποτα το αξιομνημόνευτο για να το κοπανάνε συνέχεια λες και είναι κάτι το συνταρακτικό.

Ακριβώς σε αυτό το σημείο θα κάνω μία παρένθεση.

Α. Αναφέροντας τις μεγαλειώδεις πορείες του Παναθηναϊκού στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, εμφανίσεις μοναδικές για ομάδα της χώρας της οποίας η εθνική στη διάρκεια του 20ου αιώνα δεν είχε καμία επιτυχία, δηλ. η ποδοσφαιρική της κουλτούρα ήταν από ασήμαντη έως μηδενική:

Ξεκινάω από την εποποιία του Wembley (1971), την οποία ο Κρόκους, χρησιμοποιώντας την Δέσποινα ΓΑΜΑ Παπαδοπούλου, την γυναίκα του καθάρματος Δικτάτορα Παπαδόπουλου, γνωστού και μη εξαιρετέου Ολυμπιακού, προσπάθησε να βρωμίσει μέσω μίας εμετικής τηλεοπτικής εκπομπής που επικαλούνται οι οπαδοί της πλάκας ομάδας, με την ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ παρουσία στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Ο ΠΑΟ λοιπόν έπαιξε με τις παρακάτω ομάδες το 1971 για να φτάσει μέχρι τον τελικό με τον Άγιαξ:

· ΖΕΝΕΣ (Λουξεμβούργο, ανάλογης ποδοσφαιρικής αξίας με Ολυμπιακό: κατά συνέπεια εύκολη για ΠΑΟ).

· ΣΛΟΒΑΝ ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑΣ: Σπουδαία ομάδα της Τσεχοσλοβακίας, η εθνική ομάδα της οποίας διέπρεπε στα παγκόσμια πρωταθλήματα. Ο ΠΑΟ την απέκλεισε και θεωρήθηκε τότε σπουδαίο κατόρθωμα.

· ΕΒΕΡΤΟΝ (η ομάδα των εφοπλιστών) Παγκόσμιος πάταγος ο αποκλεισμός της από την ομαδάρα μας.

· ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ: Σπουδαία ομάδα από την οποία χάσαμε 4-1 στο Βελιγράδι. Η διαιτησία ήταν καταδικαστική για τον ΠΑΟ. Ακυρώθηκε κανονικό τέρμα μας και στην ουσία είχαμε αλλοίωση αποτελέσματος. Στην Αθήνα ο ΠΑΟ ήταν καταιγιστικός και νίκησε παλληκαρίσια 3-0. Θυμίζω ότι ήρωας του αγώνα ήταν ο Βασίλης Κωνσταντίνου ο οποίος στο 82’ απέτρεψε το 3-1- που θα σήμαινε αποκλεισμό του ΠΑΟ, όταν απέκρουσε συρτό φάουλ από 20 μέτρα του μεγάλου Γιουσούφι.

Β. Οι αγώνες αυτοί καλύφθηκαν από την μαυρόασπρη ελληνική τηλεόραση και μπορεί ο κάθε ένας να τις δει για να βγάλει τα συμπεράσματά του.

Άλλωστε υπάρχει κανάλι του Κρόκους και μπορεί να τα δείξει. ΤΟΛΜΑΕΙ ΟΜΩΣ?? Ας το ζητήσουν οι «προοδευτικοί» οπαδοί του «Θρύλου» για να δούμε αν ευσταθούν όσα λέει η Δέσποινα ΓΑΜΑ Παπαδοπούλου.

· Τον Δεκέμβριο του 1971, για το λεγόμενο διηπειρωτικό κύπελλο, ο ΠΑΟ αντικατέστησε τον Άγιαξ, που δεν θέλησε να παίξει με την Νασιονάλ Μοντεβιδεό (πρωταθλήτρια Νοτίου Αμερικής).

Στους διπλούς σκληρούς αγώνες τα αποτελέσματα ήταν:

1-1 στην Ελλάδα κ’

2-1 στην Ουρουγουάη υπέρ της Νασιονάλ

Και τα 2 γκολ, ένα στην Αθήνα και ένα στην Ουρουγουάη τα σημείωσε ο Τότης Φυλακούρης. Θυμίζω ότι στους αγώνες αυτούς ο Τομαράς, σπουδαίο μπακ, έσπασε το πόδι του και ουσιαστικά τελείωσε η ποδοσφαιρική του καριέρα.

Άραγε τι έχουν να πουν οι οπαδοί και θιασώτες της Δέσποινας ΓΑΜΑ Παπαδοπούλου?

Οι αγώνες αυτοί με τον Άγιαξ και την Νασιονάλ έγιναν την ίδια χρονιά (1971)!

· 1985: απέκλεισε την ολλανδική Φαγιενορντ, την Λίντριλντ Βόρειας Ιρλανδίας, την Γκέτεμποργκ Σουηδίας, ένα βήμα πριν τον τελικό τον σταμάτησε η τότε πανίσχυρη Λίβερπουλ με την βοήθεια του διαιτητή Καϊζερ (Ολλανδός).

· 1987-1988: Κύπελλο Ουέφα: 4ο παράσημο. Απέκλεισε την πανίσχυρη τότε Γιουβέντους, την Γαλλική Οσερ και την Ουγγρική Χόνβεντ. Ο ΠΑΟ μπήκε στην καλύτερη οκτάδα της διοργάνωσης.

· 1992: Champions League: Απέκλεισε την Ισλανδική Φραμ και την Γκέτεμποργκ Σουηδίας. Μπήκε στους ομίλους και αποκλείστηκε από τον εν ενεργεία πρωταθλητή Ευρώπης Ερυθρό Αστέρα και την μετέπειτα φιναλίστ του θεσμού Ιταλική Σαμπτόρια.

· 1995-1996: αξέχαστη πορεία μέχρι τον ημιτελικό του Champions League. Απέκλεισε την Χαϊντιουκ Σπλιτ και συμμετείχε στον όμιλο με τις πρωταθλήτριες Γαλλίας Ναντ, Πορτογαλίας Πόρτο και Δανίας Αααλμποργκ. Κατέκτησε την 1η θέση στον όμιλο νικώντας και εκτός έδρας, όπως την Πόρτο μέσα στο «Ντας Αντας», στα προημιτελικά διέλυσε την πρωταθλήτρια Πολωνίας Λέγκια. Στον ημιτελικό τον περίμενε ένας γνωστός από τα παλιά, ο πανίσχυρος πρωταθλητής Άγιαξ. Κόντρα σε όλα τα προγνωστικά ο ΠΑΟ πέτυχε την μεγαλύτερη νίκη της ιστορίας του και μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Με γκολ του Βαζέχα στο 87’ πάγωσε το Άμστερνταμ και όλους τους υπεροπτικούς Ολλανδούς, στο ΟΑΚΑ ο ΠΑΟ χτυπημένος από τοις απουσίες βασικών του παικτών έχασε και έτσι το όνειρο συμμετοχής σε ένα 2ο τελικό έμεινε ανεκπλήρωτο.

· 2001: έφτασε στους 16 του Champions League με θρίαμβο επί της Γιουβέντους του Ζ. Ζιντάν.

· 2002: στον προημιτελικό του Champions League.

· 2003: στον προημιτελικό του Κυπέλλου Ουέφα.



Την περίοδο 2001-2002 ο ΠΑΟ προκρίθηκε μετά από δύο διαδοχικές φάσεις ομίλων, αφήνοντας έξω ομάδες όπως η Άρσεναλ, η Σάλκε, η Μαγιόρκα, η Πόρτο και η Σπάρτακ Πράγας.

Οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΑΝ ΤΗΝ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΘΡΙΑΒΜΟΥ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ.

Τη σεζόν 2002-2003 στο ΟΥΕΦΑ ο ΠΑΟ απέκλεισε (κρατήστε την ανάσα σας δυστυχισμένοι γαύροι) την Λίτεξ (Βουλγαρία), την Φενερμπαχτσέ, την Σλόβαν από Τσεχία και Αντερλεχτ από Βέλγιο.

Στους 8 της διοργάνωσης περίμενε η Πόρτο. Στο Πόρτο ο ΠΑΟ με τον Ολιζαντέμπε έκανε το 0-1, αλλά στη ρεβάνς της Αθήνας η Πόρτο του ΖΟΖΕ ΜΑΟΥΡΙΝΙΟ πήρε την πρόκριση με 2-0 και κυριάρχησε για δύο συνεχή χρόνια στην Ευρώπη παίρνοντας ΟΥΕΦΑ και μετά Champions League.



Ας επανέλθουμε όμως στον «Θρύλο», την αριστερή (!) ομάδα της Ελλάδας, με την κόκκινη φανέλλα, την ομάδα των αγωνιστών Ανδριανόπουλων, του Κοσκωτά, του Σαλιαρέλη, του Γουλανδρή, του Νταϊφά, των Αγγελόπουλων και φυσικά του διπλού πράκτορα Κρόκους. Όλοι οι παραπάνω έχουν αποτελέσει κατά καιρούς την ηγεσία του προλεταριάτου και με την συμπεριφορά τους και την πολιτεία του, έχουν κρατήσει ψηλά το αγωνιστικό φρόνημα, για μια άλλη κοινωνία, του ελληνικού λαού.

Γνωστό επίσης στου Πανέλληνες είναι ποιοι βρέθηκαν και βρίσκονται δίπλα στον προαναφερθέντα κατάλογο ονομάτων, που κατά ομολογία επηρέασε, καθοδήγησε και τελικά σχεδόν εκμαύλισε δημοσιογράφους, κρατικούς λειτουργούς, ΜΜΕ, ποδοσφαιρικές ενώσεις, διαιτητές κλπ με αποτέλεσμα να είναι η μοναδική ομάδα στην Ευρώπη που βρίσκεται συνεχώς στα πρωταθλήματα του Champions League, τη στιγμή που ομάδες με 20πλάσιους προϋπολογισμούς να μένουν απ’ έξω (Λίβερπουλ, Γιουβέντους, Μπάγερν, Μαρσέιγ, κλπ).

Όλα αυτά τα ζήσαμε και εξακολουθούμε να τα ζούμε, γιατί η μαφία του ποδοσφαίρου και των υπόλοιπων αθλημάτων ζει και βασιλεύει και κυριαρχεί ακόμη στον τόπο μας.

Ακριβώς σε αυτό το σημείο θα ήθελα να θυμίσω ένα πραγματικό γεγονός που συγκλόνισε την αθλητική Ελλάδα, αλλά και την Ευρώπη.

Αφορά τον αγώνα μπάσκετ του Ολυμπιακού με την ΤΣΣΚΑ στις 16/3/1995 στο ΣΕΦ (τρομάρα του). Το σύνολο των ευρωπαϊκών εφημερίδων της εποχής, κυκλοφόρησαν με τίτλο ιδιαίτερα υποτιμητικό για την Ελλάδα: «ΠΟΙΟΙ ΠΟΤΙΣΑΝ ΜΕ ΨΥΧΟΦΑΡΜΑΚΑ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΜΠΑΣΚΕΝΤΜΠΟΛΙΣΤΕΣ ΣΤΙΣ 16/3/1995 ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ?»

Στον ανωτέρω αγώνα λοιπόν, Ολυμπιακού – ΤΣΣΚΑ Μόσχας (79-54), προημιτελική φάση της Ευρωλίγκας (3ο παιχνίδι), η πιο μελανή σελίδα στην εξωαγωνιστική ιστορία της ελληνικής καλαθοσφαίρισης.

Οι Ρώσοι ήταν κατηγορηματικοί, ότι μέσα στα μπουκάλια με το νερό υπήρχαν στον πάγκο τους στη διάρκεια του 2ου αγώνα ψυχοφάρμακα αλοπεριντίν και αλοπεριδόλης, φάρμακα που χορηγούνται σε περιπτώσεις οξείας κατάστασης ψυχασθενών και έχει παρενέργειες ανάλογες της στρυχίνης.

Οι μπασκεντμπολίστες Μουργκουνώφ, Κουντέλιν, Κόρντιφ, Καράσεφ και Πανώφ υποστήριξαν εκτός των άλλων ότι κινδύνεψε η ζωή τους και από την αδυναμία των Ελλήνων γιατρών να τους βοηθήσουν. Ο προπονητής της ΤΣΣΚΑ Στάνισλαβ Έρεμιν, δήλωσε ότι υποχρεώθηκε να αγωνιστεί η ομάδα του με τους υπόλοιπους 5 παίκτες έναντι των 10 του «Θρύλου». Στη διάρκεια του αγώνα και 6 λεπτά πριν το τέλος του, η ΤΣΣΚΑ συνέχισε με 3 παίκτες (!!!) έναντι 5 του Ολυμπιακού.

Θυμίζω ότι στο πρώτο παιχνίδι στη Μόσχα, ο «Θρύλος» έχασε με 96-65. Όλα αυτά τα απίστευτα συνέβησαν, τα είδε όλος ο κόσμος στις τηλεοράσεις, είναι γνωστός ο αλήστου μνήμης προπονητής Μπάσκετ του Ολυμπιακού εκείνη την εποχή, ο οποίος αργότερα έγινε βουλευτής και Υπουργός Αθλητισμού στην πατρίδα μας (!!).

Αυτό το γεγονός, αυτή η ντροπή, συζητείται ακόμη και τώρα στην Ευρώπη και σε αυτό καλούνται να πάρουν θέση οι οπαδοί του «Θρύλου» και ας αφήσουν την Δέσποινα ΓΑΜΑ Παπαδοπούλου έξω από τα όνειρά τους.



Όσα προαναφέρθηκαν έγιναν πραγματικά, ντρόπιασαν τον ελληνικό αθλητισμό και στιγμάτισαν όλους μας, δεν υπάρχει προηγούμενο, ΟΥΤΕ στην Ουγκάντα, ούτε στα πιο φασιστικά καθεστώτα. Σε αυτό να απαντήσουν οι οπαδοί του Κοσκωτα, του Σαλιαρέλη, του Κρόκους και του Μαρινάκη.

Όσο για την υπέρβαση που έκανε ο Τζίγγερ και πρότεινε στο Νίκο Κωνσταντόπουλο να γίνει και έγινε Πρόεδρος του ΠΑΟ, αυτό είναι ένα γεγονός που μπορεί να γίνει καταλύτης στους μαφιόζους που κυριαρχούν στον χώρο του ποδοσφαίρου εδώ και δεκαετίες. Η ιστορία του Νίκου είναι τέτοια που ελάχιστοι Έλληνες έχουν σε αυτόν τον τόπο.

Για εμένα και για τους περισσότερους Παναθηναϊκούς η ύπαρξη αυτού του βλεδυρού φορέα του Πειραιά, είναι να συνεχίσει να υπάρχει σαν αντίπαλο δέος και ως σάκος του μποξ και ως απαραίτητος εναλλακτικός πόλος μιας διαλεκτικής σχέσης.

Τελειώνοντας θα ήθελα να ζητήσω την κατανόηση από αρκετούς φιλάθλους του Ολυμπιακού για το ύφος των γραφομένων μου, αλλά όταν προκαλούν οι ένοχοι και μάλιστα περήφανοι για τις ασχήμιες της ομάδας τους, τότε θα πρέπει οι απαντήσεις να είναι επιθετικές, αλλά πάνω από όλα να βασίζονται σε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ.

Ένας φίλος της πανάθας...

Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Και το ονομα αυτου.......


Το καλο πραγμα αργει λεει ο σοφος λαος. Περιμεναμε εδω και δυο μηνες να δουμε ποιος θα αναλαβει την προεδρεια της ΠΑΕ Παναθηναικος. Μεγαλες μαχες γινανε μεταξυ Βαρδηνογιαννη και Πατερα, πολλα ονοματα ακουστικαν αλλα η αγωνια συνεχιζοταν. Καποια στιγμη την προηγουμενη βδομαδα κυκλοφορησε οτι επιτελους ο Τζιγκερ βρηκε την Παναθηναικη προσωπικοτητα που εχει το κυρος και τον σεβασμο για να αναλαβει την προεδρια, περα καθε αμφισβητησης αλλα και με την δυναμη να ενωσει ολες τις Παναθηναικες δυναμεις. Ολοι οι Παναθηναικοι αρχησαν να ψαχνουν προσωπικοτητες που κατα καιρους εχουν περασει απο τον Συλλογο ή προσωπικοτητες που ειναι γνωστες για τις παναθηναικες τους ιδεες. Ειμαι σιγουρος ομως οτι κανενας απο ολους εμας δεν μπορουσε να φανταστει την φαινη ιδεα που κατεβασε το μυαλο του Τζιγκερ. Και το ονομα αυτου Νικος Κωνσταντοπουλος πρωην(πετυχημενος) προεδρος του Συνασπισμου της Αριστερας και της Προοδου.
Και προσπαθω εγω απο χθες να στιψω το μυαλο μου να θυμηθω αν ποτε εχω δει τον κυριο Κωνσταντοπουλο στο ΟΑΚΑ, ή στην Λεωφορο ή μηπως στο κλειστο της Γλυφαδας, ή μηπως στο κλειστο στα Πατησια ή τελος παντων σε καποιο αλλο γηπεδο. ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΧΩ ΔΕΙ. Δεν μπορω να αποκλεισω βεβαια το γεγονος να μην τον εχω δει εγω, αλλα ρε παιδια οσο τον θυμαστε εσεις απο τη παρουσια του στην πολιτικη, σας κανει ανθρωπο των γηπεδων???
Παμε λοιπον σε εναν προεδρο γλαστρα επισημως λοιπον. Δεν μπορω να καταλαβω γιατι αφου ο Τζιγκερ εχει αποφασισει να τρεξει την ομαδα, δεν αναλαμβανει και την προεδρια αλλα αντι γιαυτο προτειμαει να παει σε αποτυχημενες λυσεις τυπου Φιλιππιδη και Μητσου?Μηπως πιστευει οτι αν τα πραγματα δεν πανε καλα, θα γλυτωσει την γιουχα???Αυτο σιγουρα δεν προκειται να γινει και σιγουρα ο πρωτος που θα τα ακουσει σε περιπτωση αποτυχιας φετος θα ειναι ο Γιαννης Βαρδηνογιαννης.
Εχω ξαναπει και εχω ξαναγραψει οτι δεν με νοιαζουν τοσο πολυ τα προσωπα οσο με νοιαζει ο Παναθηναικος να μεγαλωνει και να δυναμωνει χρονο με τον χρονο. Αν οι καινουργιοι συνεχισουν την πολιτκη με παικτες μεγαλης αξιας οπως Σισε και Ζιλπερτο τοτε κανενα προβλημα. Αν ομως γυρισουμε σε εποχες που ουτε θελω να θυμαμαι τοτε πρεπει να τους δειξουμε οτι δεν θα μας εχουν διπλα τους.

Υ.Γ. Ρε Τζιγκερακο, γιατι δεν εβαζες προεδρο τον Καραμανλη που εχει παει και δυο φορες γηπεδο, ειναι ανεργος και πολυ πετυχημενος στην προηγουμενη του δουλεια???
Υ.Γ.2 Μετα τον Κωνσταντοπουλο μηπως να σκεφτομαστε τον Τσιπρα για να τελειωσει καποια στιγμη και το γηπεδο?
Υ.Γ.3 Επειδη ενας πολυ καλος φιλος χθες μου ελεγε οτι τουλαχιστον ο Τζιγκερ δεν προτεινε ποτε να δανειστει η ομαδα, να του πω του καλου μου φιλου οτι χθες ο Τζιγκερακος του ανακοινωσε οτι η ΠΑΕ πηρε δανειο 5 εκατομυρια ευρω και ισως να παρει και αλλο. Ε ρε γλεντια. Ο Βγενοπουλος μας μαρανε.

Πρωθυπουργός «χαμαιλέων»...



Ο Γ. Παπανδρέου έχει βαλθεί να μας αποδείξει πόσο επιτυχημένα μπορεί να πραγματοποιήσει τη γρήγορη εναλλαγή ιδεολογικών κοστουμιών. Το γεγονός, δεν εντυπωσιάζει το ίδιο, όπως μερικούς μήνες πριν, κατά τα πρώιμα κυβερνητικά του βήματα. Δεν παύει, όμως, να προκαλεί απορία η διάθεση του Πρωθυπουργού της χώρας να επιδεικνύει περισσότερα χαρίσματα ηθοποιού, παρά συνειδητοποιημένου πολιτικού ανδρός!

Η παρουσία του κ. Παπανδρέου στον Πόρο, για το 13ο συμπόσιο της Σύμης, ασφαλώς αφήνει πολλά ερωτηματικά για την πίστη στην πολιτική, που ο ίδιος εφαρμόζει. Ευθυγραμμιζόμενος με τον διεθνώς καταξιωμένο οικονομολόγο και φίλο του, Τζ. Στίγκλιτς, μας πληροφόρησε πως η αναγκαία πολιτική είναι άλλη από την κυβερνητικά εφαρμοζόμενη, καθώς τόνισε ότι μέσω της αναδιανομής εισοδήματος θα επέλθει η έξοδος από την κρίση!

Μπορεί ο Γ. Παπανδρέου να επηρεάζεται και να βγάζει στην επιφάνεια το εδώ και μήνες θαμμένο σοσιαλιστικό του πρόσωπο, όταν βρίσκεται δίπλα σε προσωπικότητες, όπως ο κ. Στίγκλιτς και η Σ. Ρουαγιάλ, αλλά αν συνεχίσει έτσι οι έλληνες πολίτες θα πιστέψουν στο τέλος ότι εξέλεξαν έναν Πρωθυπουργό με χαρακτηριστικά χαμαιλέοντα...

Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Είναι απαράδεκτο να είμαστε Έλληνες και να μη μπορούμε να θαυμάσουμε την κληρονομιά μας. Ο υπουργός πολιτισμού αποφάσισε έτσι αυθαίρετα να κοστολογήσει την επίσκεψη στον λόφο των Μυκηνών με το αστρονομικό ποσό των 8 € ανά άτομο. 8€ για να δούμε αυτό που ανήκει σε ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ και που με την αβάσταχτη φορολόγηση μας το συντηρούμε εδώ και δεκαετίες. Η δικαιολογία που μας ανέφεραν οι υπάλληλοι στην ‘’είσοδο’’ ήταν ότι με το εισιτήριο μπορούμε να δούμε όλο τον αρχαιολογικό χώρο αλλά και το μουσείο. Ναι αλλά το μουσείο εμείς που δε θέλουμε να το δούμε ή το έχουμε ξαναδεί, γιατί να υποστούμε το γδάρσιμο των 8 € απλά και μόνο για να δούμε από κοντά την Πύλη των Λεόντων ?? Οι φωστήρες εκεί στο υπουργείο πολιτισμού δεν καταλαβαίνουν τα έξοδά μας τα τεράστια μόνο και μόνο για να φτάσουμε στις Μυκήνες?? Θέλουν να μας αποτελειώσουν κιόλας με το ληστρικό χαράτσι τους. Θυμάμαι και στεναχωριέμαι τον πατέρα μου να με πηγαίνει με χαρά να δω από κοντά τους θησαυρούς του Ατρέα όταν ήμουν μαθητής. Και με πήγε πολλές φορές…Με 8 € εισιτήριο πόσοι σημερινοί πατεράδες θα τολμήσουν να φτάσουν μέχρι την Αργολίδα έχοντας να αντιμετωπίσουν βενζίνη, διόδια και πλέον το ΧΑΡΑΤΣΙ του υπουργείου Πολιτισμού (μην αναφέρω και τους συμπιεσμένους μισθούς).
ΞΕΦΤΙΛΕΣ …….Μετά αναρωτιόμαστε γιατί δεν ξέρουν τα παιδιά μας ποιος ήταν ο Αγαμέμνωνας.

... που είναι ο "παππάς";!



Εδώ και περίπου ένα χρόνο οι κυβερνήσεις των Ιράν και ΗΠΑ αντιπαρατίθενται δημόσια για την τύχη Ιρανού επιστήμονα Shahram Amiri, που θεωρείται ικανός ερευνητής στα θέματα πυρηνικής ενέργειας. Το θέμα της διαμάχης είναι το αν ο Ιρανός ερευνητής απήχθη από τη CIA ή αποχώρησε οικειοθελώς από τη χώρα του.

Μετά, πάντως, από δύο αντικρουόμενα μαγνητοσκοπημένα μηνύματα - κατά τα φαινόμενα τουλάχιστον - του ιδίου, που αναρτήθηκαν στο YOU TUBE στις 8 Ιουνίου 2010, αλλά κυρίως του τρίτου, επίσης αναρτημένου στον ίδιο ιστότοπο στις 29/06/2010, το BBC παίρνει, διακριτική έστω, θέση υπέρ της άποψης των Ιρανών!

Το συγκεκριμένο απόσπασμα είναι από το τρίτο μήνυμα του Ιρανού Αμίρι, ενώ για μια πληρέστερη εκδοχή της ιστορίας και για να δείτε όλα τα βίντεο διαβάστε το αγγλόγλωσο ρεπορτάζ του αγγλικού ομίλου ενημέρωσης στο http://news.bbc.co.uk/2/hi/world/middle_east/10609461.stm

Α, ρε, YOU TUBE τι ρόλους σου μέλλει ακόμα να παίξεις... YouTube - Broadcast Yourself, Broadcast Everything!

Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

Οχι και ετσι ρε Φιντελ


Ο εμβληματικος ηγετης της Κουβας Φιντελ Καστρο μετα απο απουσια σχεδον δυο χρονων απο τις δημοσιες εμφανισεις, πριν απο μερικες μερες ειπε να δωσει το παρον.
Απο αυτην την τελευται εμφανιση ειναι και η εικονα του αρθρου.
Δεν ειναι ομως λιγο οξυμωρο ο ορκισμενος κουμουνιστης εχθρος των κακων αμερικανων να σκαει μυτη με μπλουζα Nike που ειναι ο επισημος προμυθευτης ολων τον εθνικων ομαδων των ΗΠΑ??Και αντε ο Φιντελ δεν τα εχει και 400 πια και μπορει να του ξεφυγε, ολοι οι γυρω του δεν προσεξαν καθολου αυτη την λεπτομερεια???
Αληθεια η Κουβα απο οσο θυμαμαι τελει υπο εμπορικο αποκλεισμο απο τις ΗΠΑ. Την μπλουζα που την βρηκε και την ψωνισε ο Φιντελ??????

Κυριακή 11 Ιουλίου 2010

ΩΡΑ ΤΕΛΙΚΟΥ!


Άλλο ένα Μουντιάλ έφτασε στο τέλος του… Με βαριά καρδιά γράφω σήμερα το άρθρο της στήλης και νομίζω ότι κι οι απανταχού λάτρες της «στρογγυλής θεάς» θα ήθελαν να συνεχιζόταν μέχρι τον… Δεκαπενταύγουστο!
Ένα μουντιάλ, που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Μαύρη Ήπειρο. Ένα μουντιάλ που δεν ξεκίνησε τόσο καλά σε ότι αφορά την ποιότητα του θεάματος, αλλά που μας επιφύλαξε για το τέλος (ακόμη και ο πιο άσχετος με το ποδόσφαιρο θα «καθηλώθηκε» στην καρέκλα του σαλονιού του απ’ την φάση των «8» κι έπειτα) , μεγάλες συγκινήσεις και μπάλα ομορφιάς, δύναμης, πάθους και ταλέντου….

Στοιχηματικα σε όλη αυτή την διαδρομή, θα λέγαμε ότι πήγαμε σχετικά καλά, πάντα αν λάβουμε υπόψη την προσπάθεια αυτής της στήλης να επικεντρωθεί σε καλές αποδόσεις και εκπλήξεις παρά να ακολουθησει τυφλά φαβορί και εύκολα πονταρίσματα…

Το σημερινό παιχνίδι, το κύκνειο άσμα του 19ου Παγκοσμίου κυπέλλου, «η μητέρα όλων των ποδοσφαιρικών μαχών», βρίσκει δυο ομάδες Ευρωπαϊκές, που ήταν ίσως και οι μόνες που αποτέλεσαν όαση (άντε βάλτε και την Γερμάνια μέσα…) να συγκρούονται για την κατάκτηση του τροπαίου! Ένα τρόπαιο, που καμιά από τις δυο αυτές ποδοσφαιρικά δυνατές χώρες, δεν έχει ευτυχίσει να κατακτήσει στο παρελθόν…

Σε ένα τέτοιο ματς τι μπορεί να προτείνει κάνεις στοιχηματικά…??? «Εδώ σας θέλω μάγκες…» που λέει και ο Γ.Γεωργιου… Ομολογώ ότι σήμερα αποφάσισα μετά από πολύ σκέψη να είμαι ψυχολογικά και στοιχηματικα υποστηρικτής των Οράνιε! Η αλήθεια είναι ότι ήθελε τόλμη μια τέτοια απόφαση… πολύ περισσότερο δε , όταν το διπλό των Ισπανών πέφτει από ώρα σε ώρα με αποτέλεσμα να κυμαίνεται από 2,30 που είχε ξεκινήσει την Παρασκευή που τσέκαρα, σε 1,90 λίγες ώρες πριν την σέντρα του αποψινού τελικού… Όταν το «χταπόδι» τρώει από το κουτάκι της Ισπανίας, όταν… όταν… όταν…

ΟΛΛΑΝΔΙΑ – ΙΣΠΑΝΙΑ : Άσσος (drow no play). Πολύ καλές μονάδες η Ισπανία αλλά οι Ορανιε έχουν αρκετούς παίκτες με προσωπικότητα.. Δυνατό παιχνίδι που πιστεύω πως θα κριθεί στις λεπτομέρειες..

-Ειδικά εναλλακτικά στοιχήματα Θα κερδίσει κάποια ομάδα με ακριβώς ένα γκολ διαφορά (2,30),over 4,5 κίτρινες κάρτες στο 90λεπτο (2,30), Παίκτης που θα σκοράρει στο ματς(90' όχι αυτογκόλ): Ινιεστα (4,4) , θα δεχθεί πρώτη χτύπημα στα δοκάρια η Ολλανδία (2,90), πρώτα 10 πλάγια κερδισμένα για τους Ισπανούς (1,80)-


Καλή ποδοσφαιρική πανδαισία..

Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

Για να'χουμε καλο ερωτημα

Αληθεια τελικα τετοιες σημαντικες μερες που ψηφιζονται τοσο σοβαροι νομοι και ο λαος βγαινει στους δρομους για να εκφρασει την αντιθεση του, με την απεργια τους τα ΜΜΕ βοηθανε τους εργαζομενους ή τελικα μην δινοντας εικονα της καταστασης ευνοουν την εκαστωτε κυβερνηση??
Μηπως θα ηταν πραγματικα αγωνιστες αν αυτες τις μερες καλυπταν τα γεγονοτα και παρουσιαζαν την πραγματικη εικονα της κοινωνιας??

XARISMA SAS TA TELEYTAIA KERDH TOY MOUNTIAL

EXEI KAI LIGO RISKO ALLA EINAI ELAXISTO. FETOS O PROTOS SKORER PITHANOS NA MHN EINAI ENAS. EKEI EINAI KALH EYKAIRIA NA PLIROTHOUME APO 2 AKOMA KAI APO 3 PAIXTES. EXOUME KAI LEME
VILLA 1,85 , SNEIJDER 3,5 ,MULLER 13 , FORLAN 17 , KLOSE 5,5.
BAZOUME STON KATHENA POLLA H LIGA ANALOGA ME THN APODOSH TOU. PX 20 EUROS SE VILLA GIA NA PAROUME 37, 15 SE OLANDO GIA 52, 5 FORLAN GIA 85, 10 KLOSE GIA 55. SE KATHE PERIPTOSI THA PAIKSOUME PERIPOU 50 EURO KAI H MONH PERIPTOSH NA ''MPOUME MESA'' EINAI AN BGEI MONOS TOU PROTOS SKORER O VILLA. OPOIOS ALLOS BGEI EXOUME KERDOS APO LIGO EOS POLY. GIA SKEFTEITE OMOS STHN PRVTH THESH KAI O VILLA KAI O MULLER KAI O FORLAN. EKEI THA GRAPSEI KALO KERDOS TO KONTER.
TO THEWRW EYKAIRIA. TO EPAIKSA. TO MOIRAZOMAI MAZI SAS. (EIMAI LIGO TYXEROS GIATI EXW PAIKSEI APO PALIA TON MULLER ME APODOSH PANW APO 20, OPOTE PATAW PIO GERA.SHMERA OMOS KARFOSA TOUS YPOLOIPOUS, KAI MALAKIA MOU POU DE TO EKANA PRIN TOUS HMITELIKOUS)
KALH KONOMA, ANTIO MUNDIAL, KALOSHRTHES GAYRE ME TA MAGIKA SOU TAKSIDIA SE ALBANIES KAI NHSIA FEROE.

Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

ΣΤΟ ΜΠΑΜ...


Μαστόρια σήμερα ένεκα περιορισμένου χρόνου και πίεσης... δεν θα έχουμε "κανονικό άρθρο". Παρόλα αυτά δεν θα μπορούσαμε να αφήσουμε τους εκλεκτούς αναγνώστες της στήλης, χωρίς κάποιες -έστω και μονολεκτικές- προτάσεις, ειδικά για ένα τόσο μεγάλης σπουδαιότητας αγώνα....!!

ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΙΣΠΑΝΙΑ : Over. Σήμερα πραγματικά καίει το παιχνίδι και είναι ανοιχτό για κάθε πρόβλεψη και αποτέλεσμα! Νομίζω οτι θα έχουμε δυνατό και με φάσεις ματς πράγμα που μου κάνει ακόμη πιο δελεαστική την απόδοση του οβερ (2,10-2,30!)

-Εναλλακτικά στοιχήματα θα σκοράρει στο ματς 90'ο Νταβίντ Βίγια (2,30-2,50) , θα σκοράρει στο ματς 90'ο Μ. Κλόζε (2,30-2,50) , Θα σκοράρουν στο ματς και οι 2 ομάδες (1,80) , η Γερμανία θα δεχθεί πρώτη χτύπημα στο δοκάρι (4,20!) ,η Ισπανία θα είναι η πρώτη που θα κερδίσει 10 πλάγια άουτ στον αγώνα (1,85-1,95)-

Καλό ποδοσφαιρικό βράδυ!

157 ή κάτι λιγότερο...



Το πρωθυπουργικό περιβάλλον και τα ισχυρά ΜΜΕ επιδίδονται εδώ και ημέρες σε ένα διπλό αγώνα δρόμου. Να πείσουν, από τη μία πλευρά, τους Βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος να υπερψηφίσουν το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, κι από την άλλη πλευρά, να αμβλύνουν, εκ των προτέρων, τις εντυπώσεις στην κοινή γνώμη για ενδεχόμενες αρνητικές ψήφους εκ μέρους Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ!

Ο Θ. Πάγκαλος εξήγησε με σαφήνεια ότι το ζήτημα ευθύνης που έθεσε ο Γ. Παπανδρέου για τα μέλη της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ σηματοδοτεί, για όσους πιθανόν θα ήθελαν να κάνουν ότι δεν κατάλαβαν το ακριβές νόημα της δήλωσης του Πρωθυπουργού, την παραδοσιακή όσο και απολύτως αναγκαία στην κοινοβουλευτική μας δημοκρατία "κομματική πειθαρχία"!

Την ίδια, μάλιστα, στιγμή ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης άνοιξε δύο επικοινωνιακά μέτωπα, με το ΚΚΕ για τον αντιθεσμικό του ρόλο και τη ΝΔ για προσλήψεις κομματικών κριτηρίων στην "ΑΓΡΟΓΗ", προφανώς σε μια αγωνιώδη προσπάθεια του πρωθυπουργικού επιτελείου αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από το ασφαλιστικό, αλλά και το εργασιακό.

Παρά, όμως, την επιστράτευση παραδοσιακών πολιτικών μεθόδων κατίσχυσης της θέλησης της κυβέρνησης στην πλειοψηφούσα κοινοβουλευτική ομάδα, αλλά και την εφεύρεση νέων που μπορούν να ενισχύσουν τη θέση της, όπως και παρά την ισχυρή στήριξη που προσφέρουν στο συγκεκριμένο ζήτημα τα ΜΜΕ αυξημένης επιρροής στην κυβέρνηση, καθόλου απίθανο δεν πρέπει να θεωρείται, η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ να μην έχει και μετά την υπερψήφιση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου το παρών μέγεθος...

Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΑΣΗ...


Έφτασε λοιπόν φίλες και φίλοι η ώρα των ημιτελικών... Σήμερα και αύριο κληρώνει για δυο εισιτήρια στον δρόμο για τον τελικό! Σ'ενα μουντιάλ που έστω και αργά, προσέφερε συγκινήσεις και θέαμα στην φάση των 8 του θεσμού, οπου τελικά είχαμε μεγάλες εκπλήξεις και ανατροπές.. Το αλατοπίπερο δηλαδη του ποδοσφαίρου που δεν είναι αλλο απο το να συμβαίνουν τελικά τα... "μη αναμενόμενα".

Στοιχηματικα ομολογώ οτι δεν πήγαμε όπως θα περίμενα σε αυτα τα 4 ματς και ειδικότερα η ομαδα του Ντιεγκο, μας φόρεσε καπέλο μεγάλο κουβά, εκτός απο την απογοήτευση που σκόρπισε σε εμάς τους απο χρόνια υποστηρικτές της...

ΣΗΜΕΡΑ :
ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ - ΟΛΛΑΝΔΙΑ : Χ Ημίχρονο . Περιμένω δυνατό παιχνιδι και αρκετά κλειστό ειδικά στα πρωτα του λεπτά Η Ολλανδία έχει καλή ομάδα με δυνατό κέντρο και ωραια κυκλοφορία και τον παιχταρά (εχει περάσει απο Τσελσι...) Ρομπεν που μπορεί να δημιουργήσει και να προβληματίσει κάθε αντίπαλο. Παρ΄ολα αυτά, μου αρεσε η αμυντική λειτουργία της Celeste και ειδα αλληλοκαλυψη και πολυ καλη τεχνική κατάρτιση αλλα και δύναμη στις γραμμές του κέντρου και της άμυνας (για την επιθεση ειναι γνωστα τα φοντα της Ουρουγουαης), οπότε θεωρώ οτι δύσκολα θα παρασυρθούν σε γρήγορο ρυθμό απο τους Ουράνιε, αλλα θα παίξουν μεστά και τακτικά με πρώτο μέλημα το μηδεν στην άμυνα. Ας ελπίσουμε οτι τουλάχιστον για τα πρώτα 45 λεπτα....θα μας δικαιώσουν-πληρώσουν...!!

- Ειδικά εναλλακτικά στοιχήματα περισσότερα γκολ στο 2ο ημιχρονο (2,10-2,25) , να σκοράρει αναπληρωματικός παίκτης στο 90λεπτο (4,30-4,90) , Ημίχρονο ή Τελικό Χ -το στοίχημα κερδίζεται εάν το αποτέλεσμα είναι είτε ημιχρόνου είτε τελικό- (1,70-1,85) -

Προσωπικά θα υποστηρίζω σήμερα Celeste ένεκα συμπαθείας στην Εθνικη της Ουρουγουάης αλλά και γιατί απο την άλλη η Αργεντινή, μας άφησε νωρίς... κι εχω σκοπό να κοντράρω την απαράδεκτη για τοσο μεγάλο παιχνίδι απόδοση του διπλού (σε κάποιες εταιρίες εχει πεσει σε τιμές του 1,50...!!!! ΤΡΕΛΑ ΠΡΑΜΑΤΑΑΑ)

Καλό ποδοσφαιρικό βραδυ! Απολαυστε το...

ΛΙΓΟ ΤΣΙΠΑ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ











  1. Ξεκιναω με το γεγονος οτι μια πετυχημενη συνταγη δεν αλλαζει. Η αποπομπη του Πατερα απο την προεδρια του Παναθηναικου χωρις σοβαρο λογο αποτελει μεγαλο λαθος και πραξη κινουμενη απο προσωπικα συμφεροντα απο Τζιγκερ και Γιαννακοπουλο.
  2. Αυτα που ζουμε τους τελευταιους μηνες στον πολυμετοχικο και ακομα περισοτερο το χθεσινο ξεβρακωμα στο ραδιοφωνο αποτελει μεγαλη ντροπη για τον συλλογο.
  3. Δεν με νοιαζει ποιος εχει δικιο και ποιος αδικο, αλλα καλα θα κανουν ολοι αυτοι οι κυριοι να μην ξαναβγουν ουτε σε εφημεριδες, ουτε σε καναλια ουτε στο ραδιοφωνο.
  4. Οτι εχετε να πειτε και οτι εχετε να λυσετε, ας το κανετε πισω απο τις κλειστες πορτες ενος γραφειου και ας μην τα ακουει το πανελληνιο.
  5. Εγω ξερω πως οταν εχεις προβλημα με καποιον, οποιο προβλημα και αν ειναι αυτο, πιανεις αυτον τον καποιο και του το λες ειτε βγει αποτελεσμα ειτε οχι. Δεν πηγαινεις σε διαφορους ασχετους και τα λες.
  6. Αν ο Γιαννης Βαρδηνογιαννης θελει πραγματικα να πουλησει, ας αφησει τις δικαιολογιες και τους φανταστικους ορους και ας καλεσει στο τραπεζι των διαπραγματευσεων τον αγοραστη.
  7. Αν ο Ανδρεας Βγενοπουλος και η ομαδα του θελει να αγορασει, ας κανει μια κανονικη προταση στον πωλητη και ας καθησει στο τραπεζι για να διαπραγματευτει.
  8. Αν παλι ο Βαρδηνογιαννης και οι Γιαννακοπουλοι τα εχουν βρει, οπως φαινεται, και εχουν σκοπο να συνεχισουν το επενδυτικο πλανο των προηγουμενων δυο χρονων με μεταγραφες μεγαλων παικτων, καλως κανανε και με καλυπτει πληρως αυτη η κατασταση. Ας σταματησουν ομως τις δημοσιες συζητησεις με Βγενοπουλο, ας βγαλουν εναν προεδρο και ας κανουν οσο καλυτερα μπορουν την δουλεια τους.
  9. Το ξεκατινιασμα και ο δημοσιος διαλογος επιπεδου λιμανιου δεν ταιριαζει στην ομαδα του Παναθηναικου. Κοψτε λοιπον τα καραγκιοζιλικια μας εχετε κουρασει, σας εχουμε βαρεθει.
  10. Ο λαος του Παναθηναικου καλα θα κανει να σταματησει να ασχολειται με τον θεμα της αγορας/πωλησης της ΠΑΕ και να επικεντρωθει καθαρα στα αγωνιστικα θεματα. Στην πραγματικοτητα δεν μας νοιαζει αν πανω ειναι ο Τζιγκερ ή ο Παυλος ή ο Βγενο ή ο Πατερας. Αυτο που μας νοιαζει ειναι ο Παναθηναικος μας χρονο με τον χρονο να μεγαλωνει την δυναμικη του και να κατακτα τα παντα. Αν αυτο το καταφερει ο Τζιγκερ με τον Γιαννακοπουλο δεν εχω κανενα προβλημα.
  11. Τα πρωτα δειγματα με την αποκτηση Γκοβου και τις προσπαθειες για σεντερ μπακ ειναι προς αυτη την κατευθυνση. Ας κανουμε λιγο υπομονη να δουμε την συνεχεια.
  12. Αν απο την αλλη αρχισουν και πουλανε Λετο, Νινη και Ζιλμπερτο και δεν τους αντικαταστησουν με αναλογης αξιας παικτες τοτε πρεπει να τους κραξουμε και να δειξουμε εμπρακτα την απογοητευση μας.

Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

ΤΑΜΠΑΚΙΕΡΑ…


Φτάνουμε στην ταμπακιέρα σιγά σιγά του Παγκοσμίου κυπέλλου φίλες και φίλοι, καθως σήμερα και αύριο θα πραγματοποιηθούν οι αγώνες για την φάση των 8 του θεσμού. Όσοι με ξέρουν καλύτερα, θα γνωρίζουν την πάγια θεση μου για τις περισσότερες ποδοσφαιρικές διοργανώσεις… Η φάση των «8» πάντα νομίζω ότι προσφέρει τις περισσότερες συγκινήσεις και το καλύτερο θέαμα! Οι ομαδες παρουσιάζονται πιο διαθεμένες στο να αποδείξουν την άξια τους επι του αντιπάλου και να δείξουν την ανωτερότητα τους στην προσπάθεια πρόκρισης, παρά να παίξουν παιχνίδι αυστηρά σκοπιμότητας αδιαφορώντας για το θέαμα και αναζητώντας μόνο ουσία –κάτι που εμφανίζεται συχνά στην φάση των «4ων» όπου και όλοι νιώθουν έντονα πως βρίσκονται ένα βήμα πριν τον τελικο-

Για ειδικό στοιχηματισμο υπάρχουν αρκετά δελεαστικά στοιχήματα που θα μπορούσε κανείς να ρίξει κάποια … «ψιλά» , ξέχωρα από τον στοιχηματισμο του στους σημερινούς αγώνες…
Ξεχώρισα ψαχουλεύοντας τα εξής, για ειδικό στοιχηματισμό : Κατάκτηση για την Αργεντινή στο 5,50 σαν απόδοση νομίζω είναι μια καλή περίπτωση. Η Βραζιλία , εχει πέσει πλέον σε τιμές γύρο στο 3,5 και νομίζω ότι είναι πολύ χαμηλά για στοιχηματισμο… Ένα πιθανό ζευγάρι τελικού είναι το Αργεντινή – Βραζιλία με καλή απόδοση και αν κάποιοι θεωρούν ότι οι Γερμανοί θα τα καταφέρουν απέναντι στην ομάδα του Ντιέγκο… Μου άρεσε πολύ και θα το τιμήσω, ένα ειδικό στοίχημα που μιλαει για τον ακριβή αριθμό των ομάδων από την Λατινική Αμερική που θα μπουν στην τελική 4αδα. Σύνολο 3 ομάδες προσφέρετε στο διόλου ευκαταφρόνητο 3,50 αλλά και για τους fans των ευρωπαίων.. το σύνολο 2 ομάδες κυμαίνεται σε τιμές 2,40-2,60!

ΣΗΜΕΡΙΝΑ :

ΟΛΛΑΝΔΙΑ – ΒΡΑΖΙΛΙΑ : Διπλό. Λυπάμαι που θα στενοχωρήσω τους φίλους των Ουράνιε… αλλά νομίζω ότι η Βραζιλία είναι σαφώς πληρέστερο σύνολο από την Ολλανδία.. Καλύτερη αμυντική γραμμή, φοβερά άκρα, δυνατό και σφιχτά δεμένο κέντρο και τεχνίτες επιθετικοί. Η Ολλανδία με εξέπληξε ευχαρίστα στο φετινό Μουντιάλ, αλλα είχε την ατυχία να βρει νωρίτερα από ότι θα ήθελε μπροστά της μια τόσο δυνατή ομάδα… Αν κάποιοι φοβηθούν την διαδικασία της παράτασης ας επιλέξουν το ΔΙΠΛΟ drow no play , που κυμαίνετε από 1,45 έως 1,60.

- Ειδικά εναλλακτικά στοιχήματα πρώτη ομάδα με 3 κόρνερ η Βραζιλία (1,70) , over 1,5 γκολ για την Βραζιλια στο 90λεπτο (2,20) , ημίχρονο ή τελικό ΔΙΠΛΟ (1,60-1,70) {το αποτέλεσμα είναι είτε ημιχρόνου είτε τελικό}, περισσότερα γκολ στο δεύτερο ημίχρονο (2,10-2,30) –

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ – ΓΚΑΝΑ : Άσσος drow no play. Η Ουρουγουάη το έχω ξαναπεί ότι μου αρέσει πολύ σε αυτό το μουντιάλ και νομίζω ότι έχει την ευκαιρία, αποφεύγοντας μεγαθήρια, να περάσει στους 4 του θεσμού που θα αποτελεί τεράστια επιτυχία ! Ολη η Αφρική αναμένεται να είναι στο πλευρό του μοναδικού εκπροσώπου της Μαύρης Ηπείρου σήμερα το βραδύ. Θα πάει η βουβουζελα σύννεφο….. Έχει δυνατή ομάδα η Γκάνα αλλά νομίζω ότι είναι ένα κλικ πιο ποιοτικοί οι Λατινοαμερικανοι και σαφώς πιο επικίνδυνοι επιθετικά… Πάντως θα είναι ένα παιχνίδι υπομονής, τακτικής και κέντρου, που μπορεί τελικά να κριθεί και στην παράταση, οπότε καλό θα ήταν και το ποντάρισμα στο under που έχει κοντινή σε τιμές απόδοση με τον άσσο drow no play.

- Εναλλακτικά ειδικά στοιχήματα Χ στο ημίχρονα (1,90) , Ουρουγουαη περισσότερα κόρνερ στο πρώτο ημίχρονο (1,85 – 1,95) , περισσότερες κίτρινες κάρτες η Ουρουγουάη (2,25 – 2,40) , να σκοράρει αναπληρωματικός παίκτης στο 90λεπτο (4,30) , η Ουρουγουάη να κερδίσει στην παράταση (11,00 – 12,50) –

Ας απολαύσουμε καλή μπαλιτσα λοιπόν σήμερα γιατί μας έλλειψε «τόσες μέρες»…!!!!!

Καλή επιτυχία!