neolaia.gr - Το στέκι των νέων!

Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Βελτίωση των συγκοινωνιών τώρα!



Η είδηση, για την παράδοση του σταθμού του Μετρό «Χολαργός», κι η παράλληλη θέση σε λειτουργία του υπόγειου χώρου στάθμευσης στο Σταθμό Νομισματοκοπείο, από τη μια πλευρά είναι θετική, καθώς αρκετοί συμπολίτες μας θα μπορούν να βελτιώσουν ποιοτικά και να επιταχύνουν ταυτόχρονα τις μετακινήσεις τους στο εξής, από την άλλη πλευρά, όμως, η μεγάλη καθυστέρηση με την οποία παραδίδονται τα συγκεκριμένα έργα αποδεικνύει τον τραγικά ελλειμματικό σχεδιασμό της πολιτείας αναφορικά στο ζήτημα των μεταφορών της πρωτεύουσας.

Εν όψει της Ολυμπιάδας του 2004, υπό την πίεση και της ΔΟΕ, συγκροτήθηκε ένας υποτυπώδης ιστός μέσων σταθερής τροχιάς στην Αθήνα, αν και το τελικό αποτέλεσμα πόρρω απείχε από τα υπεσχημένα της χώρας μας στο φάκελο διεκδίκησης των αγώνων. Την τελευταία πενταετία ο ρυθμός παράδοσης των επεκτάσεων των γραμμών τέτοιων μέσων μεταφοράς και συναφών έργων έχει μειωθεί δραματικά, σε μια εποχή που το κόστος μετακίνησης για τους πολίτες έχει ακολουθήσει την ακριβώς αντίστροφη πορεία.

Η επιτάχυνση του ρυθμού επέκτασης των γραμμών για τα μέσα σταθερής τροχιάς, η αύξηση των χώρων στάθμευσης πλησίον των σταθμών επιβίβασης σε αυτά και η απολύτως απαραίτητη - όσο και επείγουσα να υλοποιηθεί - υποστήριξη του δικτύου αστικών λεωφορείων και τρόλεϊ με συστήματα τηλεματικής, αποτελεί αναντίρρητη προτεραιότητα για τις μετακινήσεις στην Αθήνα!

2 σχόλια:

c.j. είπε...

Το επίπεδο των συγκοινωνιών είναι άθλιο σε αυτή την πόλη. Χρησιμοποιώ τα μέσα μαζικής μεταφοράς κάθε μέρα και έχω αντιμετωπίσει πάρα πολλά προβλήματα. Είτε με τα έργα που γίνονται εδώ και 2,5 χρόνια στον ηλεκτρικο, είτε με τις επεκτάσεις του metro που πάνε από αναβολή σε αναβολή και από καθυστέρηση σε καθυστέρηση.
Η γραμμή 4 (Μαρούσι-Κέντρο-Γαλάτσι-Άλσος Βε`ί`κου)έχει καθυστερήσει σημαντικά, ενώ η ποιότητα μεταφοράς στον ηλεκτρικό είναι άθλια, αφού λόγω των έργων διακόπτεται πολλές φορές η λειτουργία σταθμών και η... περιπέτεια συνεχίζεται με λεωφορείο!
Αλλά αυτά είναι λογικά στην χώρα όπου ο σταθμός του προαστειακού στη Μεταμόρφωση, ήταν έτοιμος εδώ και μια 6ετία περίπου, αλλά δώθηκε στην κυκλοφορία, λίγες μέρες πριν...

c.j. είπε...

Για του λόγου το αληθές:

http://news247.gr/ellada/telos_h_grammh_monasthraki_-_attikh.429563.html