neolaia.gr - Το στέκι των νέων!

Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Βαρκελώνη καλεί Αθήνα…


Στην Αθήνα παίζεται το θέατρο του παραλόγου! Από τη μια η «βιαστική» κυβέρνηση και από την άλλη οι «αδιάλλακτοι» ιδιοκτήτες φορτηγών Δ.Χ., ποντάρουν στην αύξηση της κοινωνικής έντασης, κι ανεξαρτήτως του ποιος θα νικήσει, προς το παρόν πετυχαίνουν το σκοπό τους.

Στη Βαρκελώνη διεξάγεται το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου. Εκεί η ελληνική ομάδα του στίβου σημειώνει επιτυχία, χωρίς τα μετάλλια άλλων εποχών, αλλά με σημαντικά - και μάλλον περισσότερα από τις εποχές των πολλών μεταλλίων - πλασαρίσματα σε ημιτελικούς και κυρίως τελικούς, μεγάλης γκάμας αθλημάτων. Οι βίοι της κοινωνίας και του αθλητισμού συνδέονται, λειτουργούν σαν συγκοινωνούντα δοχεία. Συνήθως, πορεύονται προς την ίδια κατεύθυνση, αλλά με χρονική διαφορά φάσης.

Ο ελληνικός στίβος πέρασε από τη φάση της άγριας επικοινωνιακής εκμετάλλευσης του από την πολιτική ηγεσία στην απόλυτη παρακμή και την ανυποληψία και σήμερα έχει ορθοποδήσει βασιζόμενος στις δικές του δυνάμεις! Επιτυγχάνει σημαντικά επιτεύγματα, χωρίς να επιδιώκει εκείνα τα αποτελέσματα, που ανεξαρτήτως της πραγματικής τους αξίας χρησιμοποιούνται ως βιτρίνα από επιτήδειες ηγεσίες.

Είθε, λοιπον, να ακολουθήσει και η ελληνική κοινωνία την ανάκαμψή του ελληνικού στίβου. Να θέσει ως στόχο και να επιτύχει με τις δικές της δυνάμεις την αναδημιουργία της! Δουλεύοντας αθόρυβα, σκληρά και τίμια, επιτυγχάνοντας θετικά αποτελέσματα σε όλα τα επίπεδα της καθημερινότητας της και όχι εκείνα που απλά προσφέρουν στα μέλη της τον εύκολο και θεωρητικά ανέξοδο - αλλά όπως αποδείχθηκε τελικά πολύπλευρα πολυδάπανο – κομπασμό τους…

Δεν υπάρχουν σχόλια: