neolaia.gr - Το στέκι των νέων!

Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

157 ή κάτι λιγότερο...



Το πρωθυπουργικό περιβάλλον και τα ισχυρά ΜΜΕ επιδίδονται εδώ και ημέρες σε ένα διπλό αγώνα δρόμου. Να πείσουν, από τη μία πλευρά, τους Βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος να υπερψηφίσουν το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, κι από την άλλη πλευρά, να αμβλύνουν, εκ των προτέρων, τις εντυπώσεις στην κοινή γνώμη για ενδεχόμενες αρνητικές ψήφους εκ μέρους Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ!

Ο Θ. Πάγκαλος εξήγησε με σαφήνεια ότι το ζήτημα ευθύνης που έθεσε ο Γ. Παπανδρέου για τα μέλη της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ σηματοδοτεί, για όσους πιθανόν θα ήθελαν να κάνουν ότι δεν κατάλαβαν το ακριβές νόημα της δήλωσης του Πρωθυπουργού, την παραδοσιακή όσο και απολύτως αναγκαία στην κοινοβουλευτική μας δημοκρατία "κομματική πειθαρχία"!

Την ίδια, μάλιστα, στιγμή ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης άνοιξε δύο επικοινωνιακά μέτωπα, με το ΚΚΕ για τον αντιθεσμικό του ρόλο και τη ΝΔ για προσλήψεις κομματικών κριτηρίων στην "ΑΓΡΟΓΗ", προφανώς σε μια αγωνιώδη προσπάθεια του πρωθυπουργικού επιτελείου αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από το ασφαλιστικό, αλλά και το εργασιακό.

Παρά, όμως, την επιστράτευση παραδοσιακών πολιτικών μεθόδων κατίσχυσης της θέλησης της κυβέρνησης στην πλειοψηφούσα κοινοβουλευτική ομάδα, αλλά και την εφεύρεση νέων που μπορούν να ενισχύσουν τη θέση της, όπως και παρά την ισχυρή στήριξη που προσφέρουν στο συγκεκριμένο ζήτημα τα ΜΜΕ αυξημένης επιρροής στην κυβέρνηση, καθόλου απίθανο δεν πρέπει να θεωρείται, η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ να μην έχει και μετά την υπερψήφιση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου το παρών μέγεθος...

Δεν υπάρχουν σχόλια: