neolaia.gr - Το στέκι των νέων!

Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Έλλειψη καυσίμων και καταναλωτικής κουλτούρας...


Από τις πρώτες πρωινές ώρες, χθες, όλοι αντιληφθήκαμε τις «ουρές» που δημιουργήθηκαν έξω από τα πρατήρια βενζίνης, λόγω της απεργίας που κήρυξε το σωματείο ιδιοκτητών φορτηγών Δημόσιας Χρήσης. Σε πολλά πρατήρια, μάλιστα,  τα καύσιμα εξαντλήθηκαν σε ελάχιστο χρόνο, καθώς η απόφαση για την απεργία ελήφθη αιφνιδιαστικά, χωρίς να είναι ακόμα ξεκάθαρο τι ακριβώς προβλέπει ο κυβερνητικός σχεδιασμός, με αποτέλεσμα  να μην έχουν γεμίσει τις δεξαμενές τους αρκετοί από τους βενζινοπώλες.

Οπωσδήποτε, στους καιρούς του ΔΝΤ που διανύουμε, η ύπαρξη κοινωνικής ειρήνης δεν είναι ιδιαίτερα αναμενόμενη. Η ελάχιστη συνεννόηση, όμως, μεταξύ των διαφορετικών επαγγελματικών ομάδων και των καταναλωτών είναι επιβεβλημένη! Η παρατήρηση δεν αφορά μόνο τον αιφνιδιασμό που επεφύλαξαν οι ιδιοκτήτες φορτηγών Δ.Χ. στους πρατηριούχους καυσίμων, αλλά και στη ροπή των τελευταίων να μην συμβάλλουν στην αποκλιμάκωση του πανικού που δημιουργείται κάθε φορά στους καταναλωτές, στο άκουσμα οποιασδήποτε πιθανής επικείμενης έλλειψης καυσίμων.

Πέρα, όμως, από τις ευθύνες των διαφόρων επαγγελματικών κλάδων, που έχουν τα δικά τους συμφέροντα, για άλλη μια φορά έγινε καταφανέστατη κι η έλλειψη ενός στοιχειωδώς συγκροτημένου καταναλωτικού κινήματος, το οποίο κατ' ελάχιστον θα προέτρεπε τους ιδιοκτήτες Ι.Χ. αυτοκινήτων να επιδείξουν σχετική, έστω, αυτοσυγκράτηση, τόσο αναφορικά στη μαζική μετάβασή τους στα πρατήρια καυσίμων όσο και στις ποσότητες καυσίμων, με τις οποίες εφοδιάζουν το αυτοκίνητο - ή συχνότερα τα αυτοκίνητα - τους!    

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Οπως και το 88' με το πιριρεις που ειχαν αδειασε τα super market.

Eμετικος