neolaia.gr - Το στέκι των νέων!

Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

«Σύστημα», τρομοκρατία και διαδίκτυο...



Ως συνήθως, το ζήτημα της τρομοκρατίας δεν αντιμετωπίζεται με τη δέουσα σοβαρότητα στη χώρα μας. Η δολοφονία Γκιόλια, ανεξάρτητα από την ακριβή προέλευση του εντολέα της εγκληματικής ενέργειας, δεν προσφέρεται για επικοινωνιακά παίγνια όσων εκφέρουν απόψεις είτε για τη διατήρηση είτε για την αλλαγή του ισχύοντος καθεστώτος στα νέου τύπου μέσα ενημέρωσης και επικοινωνίας!

Το ζήτημα της πολιτικής ή και απολιτίκ, σε ορισμένες περιπτώσεις είναι αλήθεια, βίας είναι από μόνο του ιδιαίτερα σημαντικό για να χρησιμοποιείται ως χρήσιμο όχημα διατήρησης - ή και αλλαγής ακόμα -των υφιστάμενων σχέσεων δύναμης στα ΜΜΕ. Ανάγκη αποτελεί να προωθηθούν εκείνες οι πολιτικές και κοινωνικές τομές που θα απομονώσουν τη λογική της στυγερής όσο και άσκοπης τρομοκρατίας, ανεξαρτήτως, προφανώς, από το μέλλον του επικοινωνιακού τοπίου.

Όσα δε μπορεί να κερδίσει το «σύστημα» στο επίπεδο του δημόσιου πολιτικού διαλόγου δε νομιμοποιείται να τα διεκδικεί μέσα από μια επαίσχυντη εγκληματική ενέργεια απροσδιορίστου ακριβούς προελεύσεως! Τα ορθολογικά επιχειρήματα σε περίοδο νηφαλιότητας για την κοινωνία είναι ο μόνος δρόμος για εκείνους που θέλουν να πείσουν Πολιτεία και πολίτες για τη χρεία επωνυμίας των διαδικτυακών μέσων ενημέρωσης-επικοινωνίας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: