neolaia.gr - Το στέκι των νέων!

Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

«Γαλάζια» επικοινωνία και κακοτοπιές…



Η συνέχιση της σιωπηρής στάσης του Κ. Καραμανλή, την ώρα που βάλλονται στενότατοι συνεργάτες του, προκαλεί γενική απορία. Η πιθανότερη εξήγηση είναι ότι ο πρώην Πρωθυπουργός θεωρεί εαυτόν στοχοποιημένο από εσωτερικά και αλλότρια κέντρα και περιμένει να στηθεί οριστικά το σκηνικό της ηθικής αποκαθήλωσής του, ώστε να έχει τη δυνατότητα να εκτιμήσει με ακρίβεια τους κινδύνους από την εναντίον του ενορχηστρωμένη επίθεση, όπως τη θεωρεί, κι εν συνεχεία να δομήσει αναλόγως τη στρατηγική της συνολικής επικοινωνιακής του απάντησης σε όσα, επί της ουσίας, καταλογίζονται του ιδίου!

Η ΝΔ, φυσιολογικά, βρίσκεται σε αμηχανία όλο αυτό το διάστημα. Η νέα ηγεσία της αναγκάζεται να απολογείται για λογαριασμό της παρελθούσας, έστω και σε κάποιο βαθμό, χωρίς να έχει την παραμικρή βοήθεια από εκείνη. Αποτέλεσμα, η συχνή αλλαγή γραμμής στο ζήτημα των εξεταστικών επιτροπών, με τελευταία επεισόδια, την επίσκεψη των Λυκουρέντζου και Στυλιανίδη στον Άρειο Πάγο, με σκοπό την ακύρωση του ρόλου της κοινοβουλευτικής επιτροπής για το Βατοπέδι και την αποχώρηση των Βουλευτών της από την επιτροπή για το θέμα των ομολόγων.

Στο θέμα δε του Βατοπεδίου, η ΝΔ πραγματοποιεί στροφή 180 μοιρών υιοθετώντας, ουσιαστικά, τη θέση ότι δεν πρόκειται για σκάνδαλο. Στην πολιτική, πολλές φορές, χρησιμοποιώντας τη μία ή την άλλη επικοινωνιακή τακτική, μπορεί ένα κόμμα να αποφύγει τις «κακοτοπιές», αλλά δεν μπορεί να έχει απαίτηση να πείθει την κοινωνία όταν για το ίδιο θέμα αλλάζει συνεχώς την ρητορεία του. Και στο συγκεκριμένο ζήτημα η ΝΔ αλλάζει συνεχώς τη γραμμής της εισπράττοντας, βέβαια, το ανάλογο κόστος και σίγουρο είναι πως το λάθος αυτό οφείλεται κατά πολύ στην εκνευριστικά παθητική στάση, τουλάχιστον προς το παρόν, του μέχρι πρότινος αρχηγού της!

1 σχόλιο:

stamavrogenis είπε...

apo tote pou efyge o rousso apo to plevro tou Karamanli i epikoinwniaki arxitektoniki tiw dexsias katerefse..

ws ek toutou o Karamanlis den milaei giati den xserei pou tha ton odigisei h katastasi...

kai opws elegan k ta fila prokeimena media se afton prin apo 2-3 xronia o Karamanlis einai megaos taktikistis!!!