neolaia.gr - Το στέκι των νέων!

Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Παράνομη μετανάστευση και διεθνής εικόνα



«Οι αιτούντες άσυλο και οι παράτυποι μετανάστες δεν είναι εγκληματίες. Ωστόσο, οι ελληνικές αρχές τους μεταχειρίζονται σαν να ήταν, παραβλέποντας τα δικαιώματά τους με βάση το διεθνές δίκαιο», δήλωσε η Νίκολα Ντάκγουορθ, Διευθύντρια Προγράμματος Ευρώπης και Κεντρικής Ασίας της Διεθνούς Αμνηστίας, μετά την τελευταία έκθεση του διεθνούς οργανισμού για την μεταχείριση των παράτυπων μεταναστών και αιτούντων άσυλο.

Η χώρα μας εν μέσω της δημοσιονομικής, οικονομικής, κρίσης που την μαστίζει δεν είναι εφικτό να σπαταλά πόρους αλόγιστα, τη στιγμή που παρατηρούνται ελλείψεις ακόμα και σε ιατροφαρμακευτικά υλικά νοσοκομείων. Η αλλαγή, όμως, αναχρονιστικών και ρατσιστικών αντιλήψεων δεν απαιτεί το κόστος που απαιτείται για τη βελτίωση των υποδομών. Για την ακρίβεια δεν προϋποθέτει καθόλου οικονομικό κόστος!

Η παρούσα κυβέρνηση αρχικά μίλησε για τη θεσμοθέτηση ενός σύγχρονου συστήματος διαχείρισης της παράνομης μετανάστευσης, αλλά τα στοιχεία δείχνουν τη μέχρι στιγμής παντελή αναποτελεσματικότητά της. Και είναι αναγκαία η χάραξη σύγχρονης κρατικής πολιτικής για την υποδοχή των παράτυπων μεταναστών, καθώς το καθεστώς απουσίας οποιασδήποτε πολιτικής και οι ρατσιστικές αντιλήψεις του κρατικού μηχανισμού που επικρατούν σήμερα πλήττουν βάναυσα τόσο τη διεθνή εικόνα της χώρας όσο – κατ’ επέκταση ή ανεξάρτητα – και την οικονομία, τελικά, της χώρας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: