neolaia.gr - Το στέκι των νέων!

Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Η ΠΑΡΤΙΔΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ


Θα θυμαστε απο το πρωτο αρθρο μου για την πιθανη αγοροπωλησια του Παναθηναικου να λεω οτι η παρτιδα ποκας ειναι σκληρη και θα εχει πολλα επεισοδια. Τονισα μαλιστα οτι δεν τελειωνει την Παρασκευη που ειχε δωσει διορια ο Τζιγκερ. Επισης ειχα τονισει οτι οι κινησεις του Βγενοπουλου δεν μπορουν να χαρακτηριστουν κωλοτουμπα γιατι πολυ απλα δεν ειναι. Ο Βγενο προφανος εχει μαζεψει ενα κεφαλαιο για να κανει την κινηση που εκανε αλλα και θελει να αγορασει την ΠΑΕ. Απο την αλλη η αντιδραση Τζιγκερ μονο δυο μεταφρασεις εχει. Η πρωτη ειναι οτι δεν θελει και τοσο πολυ να πουλησει την ΠΑΕ οποτε θετοντας τον αστειο ορο της διοριας δυο ημερων, αυτοματος ακυρωνει την οποια πιθανη διαδικασια πωλησης. Γιατι κακα τα ψεματα κανενας σοβαρος επιχειρηματιας δεν παει να επενδυσει περιπου 30 εκατομυρια πριν μελετησει καλα τι παει να αγορασει και αυτο πουθενα δεν γινεται σε δυο μερες. Η αλλη μεταφραση, με μεγαλη δοση παλιμπαιδισμου, ειναι οτι ο Τζιγκερ ηθελε να το παιξει μαγκας και να αδειασει τον Βγενο και γιαυτο ηθελε να τον αναγκασει να κανει πισω και να τον μειωσει λιγο στα ματια του κοσμου. Οτι και καλα δειτε τον που τα παιρνει παλι πισω και δεν ενδιαφερεται για την ομαδα πραγματικα. Δεν μπορω να αποκλεισω καμια απο τις δυο ή οτι ειναι και συνδιασμος και των δυο.
Παντως σημερα εχουμε μια εξελιξη που μαλλον επιβεβαιωνει αυτα που ελεγα και πιστευα εξ'αρχης. Οι υπολοιποι μετοχοι του Παναθηναικου εβγαλαν μια ανακονωση στην οποια λενε οτι προφανως οι σχεσεις εχουν ερθει σε τετοιο σημειο που ειναι δυσκολο να πορευτουν ολοι παρεα και οτι θα προσπαθησουν να βαλουν Βγενο και Τζιγκερ στο τραπεζι ωστε να δουμε αν πραγματικα γινεται να προχωρησει η πωληση ή οχι. Καρφωνουν τον Τζιγκερ για την εριστικη τελευταια του επιστολη αλλα και για τον αστειο ορο των δυο ημερων για να κλεισει το deal. Τωρα μενει να δουμε αν αυτη η προσπαθεια θα εχει αποτελεσμα. Νομιζω πως θα εχει. Ο Τζιγκερ εκανε το κομματι του να πικαρει τον Βγενο και τωρα θα κατσει στο τραπεζι να διαπραγματευτει. Παντα βεβαια υπαρχει η πιθανοτητα να μην τα βρουνε στα λεφτα αλλα νομιζω οτι τελικα η μεταβιβαση του πλειοψηφικου πακετου θα γινει. Υπομονη λοιπον για να δουμε το τελος αυτης της παρτιδας ποκας.Παντως φαινεται οτι το τραπεζι μεγαλωνει και δεν ειναι μονο ο Τζιγκερ και ο Βγενοπουλος πλεον στο παιχνιδι.

Υ.Γ. Ενδιαφερον εχει να δουμε την αντιδραση των Γιαννακοπουλων που δεν νομιζω να συνυπογραφουν την σημερινη ανακοινωση του αλλων μετοχων.

3 σχόλια:

mavalexis είπε...

Πάντως αν θες να αγοράσεις και έχεις μαζέψει το ποσό, ενώ έχεις και άριστη εικόνα για τα οικονομικά της ΠΑΕ πας ακόμα και την ίδια ημέρα για συζήτηση επί , τουλάχιστον, των αρχικών προϋποθέσεων για τη συναλλαγή!

Κι αν δεν μπορούν να συνεχίσουν όλοι μαζί, μπορεί πάντα να είναι κι ο Βγενόπουλος ο αποχωρών και να κάτσουν οι υπόλοιποι ή και τίποτα καινούριοι!

Τίποτα δεν είναι δεδομένο και ασφαλώς παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η άποψη των γεροντοκοντών!

Καπετάνιος είπε...

Αριστη εικονα δεν ξερω αν εχει.
Παντως επαναλαμβανω οτι η εκθεση της Deloitte δεν ηταν οικονομικο/λογιστικος ελεγχος και το γραφει και μεσα στην εκθεση.
Παντως βλεπεις και εσυ φιλε Maval οτι το παιχνιδι συνεχιζεται και σε καμια περιπτωση δεν εχει τελειωσει τιποτα.Μαλλον θα μου βγει αυτο που λεω απο την αρχη οτι η μεταβιβαση θα γινει sooner or later.

Striker είπε...

tha pw kati pou isws einai poli eristiko. pera apo to oti de blepw na bgenei kati me bgenopoulo, tha prepei na parakalate eseis oi panathinaikoi mi ginei kamia stravi kai telika sas parei o bgenopoulos. ekei na deis klama.....