neolaia.gr - Το στέκι των νέων!

Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

ΜΠΛΟΦΑ


Η παρτιδα ποκας Βγενοπουλου και Τζιγκερ συνεχιστικε χθες το απογευμα με μια καυστικη ανακοινωση του μεγαλομετοχου του Παναθηναικου. Το επιπεδο επεσε αρκετα και ειχαμε και προσωπικους χαρακτηρισμους. Εχω την εντυπωση οτι ο Τζιγκερ χανει την ψυχραιμια του και δεν την παιζει καλα την μπλοφα. Και ειναι γνωστο πως αν δεν σου βγει η μπλοφα τοτε μπορει να αναγκαστεις να μπεις στο ποντορισμα και τελικα να χασεις. Ο Βγενοπουλος δεν ζηταει κατι εξωπραγματικο. Θελει χρονο για να γινουν σωστα οι διαδικασιες της αγορας. Θελει να γινει σωστος ελεχγος της ΠΑΕ απο ορκοτους λογιστες, μια και η εκθεση της Deloitte δεν ειναι παρα μια γνωματευση με βαση κυριως στοιχεια που μαζεψαν απο την αγορα αλλα και στοιχεια που τους εδωσε η ΠΑΕ (το αναφερουν αλλωστε στην αναφορα τους). Ετσι νομιζω πως σε καμια περιπτωση δεν μπορει να μιλησει κανεις για κωλοτουμπα Βγενο, αφου για να κανεις μια τετοια επενδυση πρεπει να ξερεις τι ακριβως αξιζει αυτο που αγοραζεις. Εννοιτε πως ο Παναθηναικος ειναι μαγαζι γωνια και σιγουρα αξιζει περισοτερα απο οσα μπορει να βγουν στα χαρτια, αλλα οπως και να εχει πρεπει να υπαρχει μια βαση συζητησης και οχι αυθαιρετα νουμερα.
Εδω ο φιλος Ζογκρα να πηγαινε να αγορασει ποδηλατο και θα ηθελε ενα μηνα να κανει ερευνα αγορας, να συγκρινει τιμες, να ελεξει ολα τα μοντελα και τις δυνατοτητες τους και αφου θα ειχε ολα τα στοιχεια τοτε και μονο τοτε θα εκανε την αγορα. Οχι ο Βγενο που θελει να επενδυσει 30-40 εκατομυρια και ο Τζιγκερ του δινει δυο μερες.
Παμε τωρα στην ταμπακερα. Εχω την εντυπωση πως τιποτα δεν εχει τελειωσει. Ισως οχι σημερα αλλα νομιζω οτι η εποχη Βαρδινογιαννη εχει σχεδον τελειωσει. Το τελος ξεκινησε με την ιδρυση του πολυμετοχικου και θα ολοκληρωθει με την πωληση της ΠΑΕ. Κατι τετοιο νομιζω πως θα γινει. Μπορει οχι σημερα, μπορει οχι αυριο αλλα στο αμεσο μελλον θα αλλαξει χερια η ΠΑΕ. Για καλο???Θα δειξει.

Υ.Γ. Χθες ειχε την πρωτη του επαφη ο Νιοπλιας με τον Φρειτας. Τα μεγαθυρια που ειχε να προτεινει ο Φρειτας για τις θεσεις του κεντρικου αμυντικου και του δεξιου χαφ ηταν ο Αλπμερτο Ροντριγκεζ και ο Αλαν απο την Μπραγκα. Ενα πρωτο δειγμα της νεας πολιτικης Τζιγκερ στον Παναθηναικο.

17 σχόλια:

Striker είπε...

captain ola ta dikia me to meros sou na eisai kseneromenos mexri thanatou me tzigker kai tropo dioikisis tosa xronia , alla kai me ayta pou blepeis fetos.
toso megali einai i ksenera sou pou blepeis pramata omos ekei pou den iparxoun. stin anagki sou na ksefortotheis tzigker, akrita dexesai san mesia opoin tixaio emfanistei. NAI tixaios einai o bgeno.
mia mikri istorioula.
esi me ti ginaika sou kai to paidaki sou zeis eytyxismenos spiti sou. DE SKEFTESAI NA TO POULISEIS. pernaei enas geitonas kai sou leei ''ela to agorazw, pame se elenktes na mas poun aksia na sta dwsw na teleionoume entos enos mina''. e ekei ti kaneis ?? i tou les pes mou se 2 meres tin prosfora sou , elpizontas na einai 2plasia tis aksias gia na se deleasei na kseboleyteis, i tou les kofto laimo sou pou tha mpo se diadikasies ektimisis kai polisis, AFOU DE ME NOIAZEI NA POULISW. esi kaigesai na to agoraseis. kane ereynes kai diadikasies kai ela me prosfora, deleastikotati gia na me anagkaseis na sizitisw. ti stigmi pou den exeis balei KAN aggelia polisis, me poia logiki o tixaios na se trexei se mesites????
aporo giati de to katalabaineis edw kai 2 meres.....!!!

Καπετάνιος είπε...

Ατυχες το σχολιο φιλε!
Πρωτον συμφωνω οτι ο Βγενοπουλος ειναι καποιος ο οποιος δεν εχει πεισει και δεν ξερουμε τι γινεται με την παρτυ του.Γιαυτο αλλωστε κλεινω το αρθρο μου γραφοντας οτι θα δειξει αν η αλλαγη στην διοικηση θα ειναι για καλο ή για κακο.
Δευτερον το σπιτι μου ειναι σπιτι μου και ιδιοκτησια μου. Ο Παναθηναικος οσο και να ακουγεται ρομαντικο δεν ειναι με την ιδια εννοια ιδιοκτησια του Βαρδηνογιαννη οπως ειναι το σπτι μου για εμενα. Επισης ο Βαρδηνογιαννης οπως θυμασαι πριν απο ενα μηνα περιπου ειχε βγει και ειχε πει οτι πουλαω και περιμενω προτασεις.Αρα δεν περνουσε ξαφνικα ο Βγενοπουλος εξω απο την Παιανια και ειπε στον Τζιγκερ οτι του αρεσει η ομαδα και θελει να την αγορασει.Οσο για τους ελεγκτες που λες,εγω δεν μπορω να ζητησω οτι μου κατεβει στο μυαλο ουτε ο αλλος θα μου προσφερει οτι του καπνισει.Περνουμε σαν βαση την αξια που εχει το σπιτι στην αγορα και απο εκει και περα αν το θελει πολυ μου προσφερει παραπανω ή αν εγω θελω να το πουλησω μπορει να δεχτω και παρακατω.Αλλα μια βαση υπαρχει με δεδομενα που θετει η αγορα,οι μεσιτες,οι εκτιμιτες κλπ.Δεν μας τα λες και τοσο καλα ρε φιλε striker.

Striker είπε...

den kserw an eimai toso faoul, alla de thimamai ton tzigker na bgike dimosia kai na ksekinise na psaxnei agorasti se stil kokali. kai genikos pistevw oti i omada de tha figei apo ta xeria tis oikogeneias ME TIPOTA. twra...ola ta alla peri ektimiton kai elenkton, epimenw pos einai douleia tou agorasti o opoios katathetei episima kati (stil marinakis) kai oxi petaei ston aera epithimies agoras kai perimenei na dei antidraseis. marinakis brethike me sokrati mia fora me protasi, deyteri fora me kaliteri protasi , tin triti fora ta brika...oute orkotous epikalestikan oute tipota. etsi kleinoun oi douleies metaksi sobaron epixeirimation kai oxi me deltia tipou.
p.s. oso kai an akougetai ksenerotiko, o panathinaikos einai idioktisia bardinogiani. einai mia etairia pou anikei stin oikogeneia. ....ola ta alla einai gia na poulane ta reportaz ton kanalion.

Καπετάνιος είπε...

"Εάν κάποιος έχει διαφορετικά σχέδια για τον Παναθηναϊκό και πιστεύει ότι μπορεί να υποκαταστήσει την οικογένειά μου αγοράζοντας το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ομάδας, αντί να διαρρέει ουτοπιστικά σενάρια θέτοντας σε κίνδυνο την ενότητα και το κύρος του Παναθηναϊκού, τον καλώ δημόσια να καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση μέχρι το επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο."
Αυτολεξη η ανακοινωση Βαρδηνογιαννη που νομιζω οτι προσκαλει ξεκαθαρα οποιον ενδιαφερεται να κανει προταση.
Παμε τωρα στα αλλα που λες.
Σωστα ειναι στον αγοραστη να βαλει εκτιμητες για να δει τι προταση πρεπει να κανει.Αλλα και ο αγοραστης πρεπει να συμφωνησει να αφησει τον αγοραστει να κανει τον ελεγχο του.Με δυο μερες τελεσιγραφο δεν γινονται δουλειες.
Οσο για τους σοβαρους επιχειρηματιες τυπου Κοκαλη και Μαρινακη,να σου θυμισω και εδω οτι μεχρι να καθισουν στο τραπεζι,υπηρξαν αρκετες δημοσιες επιστολες και απο τις δυο πλευρες.Επισης κανεις και παλι λαθος για το θεμα ορκοτων στον Ολυμπιακο.Ο Μαρινακης πρωτα ζητησε ελεχγο και μετα προσωπικη εγγυηση του Κοκαλη οτι τα χρεη δεν ξεπερνουν τα 50 εκατομυρια.Και παλι στην πρωτη συναντηση τα χρεη τα παρουσιασαν 25 εκατομυρια και την δευτερη 35 εκατομυρια.Οποτε το deal και στον Ολυμπιακο δεν ειναι και τοσο αρμονικα κλεισμενο οπως το παρουσιαζεις.Μαλλον θυμασε οτι θελεις φιλε striker.
Παμε τωρα και στο τελευταιο.Αν διαβασες καλα σου ειπα οτι ο Βαρδηνογιαννης δεν εχει ιδιοκτησια του Παναθηναικου με την ιδια εννοια που εχω εγω το σπιτι μου.Το σπιτι μου ειναι δικο μου.Ο Βαρδηνογιαννης ναι μεν ελεχγει την ΠΑΕ αλλα το ονομα και το σημα ειναι του ερασιτεχνη.Επισης η ΠΑΕ δεν ειναι μια απλη εταιρια.Εχει πισω της κοσμο που της αλλαζουν την φυση απο μια αλλη απλη εταιρια.Δεν ειναι τα ιδια πραγματα.Ο Παναθηναικος υπηρχε και πριν τους Βαρδηνογιαννηδες και θα υπαρχει και μετα απο αυτους.

mavalexis είπε...

1. Εννοείται ότι η κάθε ΠΑΕ, η έννοια της ΠΑΕ, είναι μια κατά πολύ διαφοροποιημένη ιστορία από οποιαδήποτε άλλη μορφή ΑΕ και εταιρείας γενικά, κι αυτό το Π μπροστά από το ΑΕ κάνει τεράστεια διαφορά, μπορεί να το δει κανείς αυτό ακόμα και στις πιο προηγμένες ποδοσφαιρικά χώρες όπου οι εταιρείες αυτές λειτουργούν και οικονομικώς ορθολογικότερα από τις αντίστοιχες ελληνικές...

2. Παρά τους αναγκαίους ελέγχους, αν έχεις πραγματική πρόθεση αγοράς, κάνεις ένα 1ο ραντεβού στο 2ήμερο να ελέγξει και ο πωλητής την φερεγγυότητα της πρότασής, λες πως το βλέπεις και με νούμερα και από κει και πέρα ζητάς 15-20 ημέρες, άντε μήνα, για διαδικασίες και ελέγχους!

3. Δεν αποκλείεται, ακόμα, κάποιοι - εφοπλιστές κλπ - που έδωσαν ok στον "γυριστρούλα" να τα γύρισαν στη πορεία, αν ζορίστηκαν από Τζίγκερ και οικογένεια Βαρ/ννη γενικώς, και να τον "κρέμασαν...

4. Τα μέχρι στιγμής γεγονότα πάντως πάντως δείχνουν ως μπλοφατζή τον Μπενο-Βγενό...

5. Ο Τζίγκερ δείχνει κάποια διάθεση πώλησης, αλλά αν δεν βρεθεί ένας ή το πολύ δύο που θα μπορούν μόνοι τους να αγοράσουν, δύσκολα θα γίνει...

Καπετάνιος είπε...

Νομιζω οτι ακομα δεν εχουμε δει ολα τα επεισοδια απο το σηριαλ.
Ο Τζιγκερ δεν εχω πιστει οτι στην παρουσα φαση θελει τοσο πολυ να πουλησει.
Δεν θεωρω οτι στην προκυμενη περιπτωση η σταση Βγενο μπορει να χαρακτηριστει κωλοτουμπα.Εκτος αν επηρεαζομαστε απο τις αλλες θεαματικες που εχει κανει παλιοτερα.

mavalexis είπε...

Συμφωνώ ότι έχει δρόμο ακόμα, κι ότι ο Τζίγκερ μπορεί να μην ψήνεται και πολύ, αλλά στο ραντεβού πας ακόμα και για να δημιουργήσεις καλή σχέση ή στην προκειμένη περίπτωση να βελτώσεις τη σχέση σου, με την άλλη πλευρά, εκτός αν δεν είσαι έτοιμος, εικάζεις ότι στο μέλλον μπορεί να είσαι και κάνεις τον... πολλά υποσχόμενο δελφίνο!

Μπορεί να σου βγει σε κανά 6μηνο και να μπορείς, μπορεί και όχι, αλλά αυτό ενέχει αρκετή αναξιοπιστία...

Τζογάρει ο δικός σου κι ό,τι γίνει, ε Νταφ(;), και σου λέει μπορεί να συσπωρώσω γύρω μου και κανα μεγιστάνα ακόμα και να τα καταφέρω...

Επικίνδυνα πράγματα...

Καπετάνιος είπε...

Συμφωνω οτι ειναι 100% τζογος.
Συμφωνω οτι δεν το εχει χειριστει καλα ο Βγενο οπως δεν το εχει χειριστει καλα και ο Τζιγκερ.
Γενικα πλακωνοται αυτοι και στην μεση ειμαστε εμεις που καιγομαστε πραγματικα για την ομαδα.
Δεν μαζευουμε κανενα κεφαλαιο να παμε να την παρουμε εμεις την ομαδα να την τρεξουμε ονειρικα????

Striker είπε...

ela captain...twra ta eida ola sinolika. koita. apo oti blepw kataligoume kai oi 2 na simfonoume sto oti o tzigker de trelenetai na poulisei. wraia. kai giati ayto na einai kako erwtw? pliopsifia einai oti thelei kanei xwris eksanagkasmous...
sto thema bgeno twra, esy de to thewreis ipoxorisi, egw to thewrw kinisi xoris logiki.
tha deiksei...an kai epimenw pos apo bgeno DEN EXEIS NA PERIMENEIS TIPOTA. akoma kai praktika na to doume. poia i periousia tou tzigker kai tis oikogeneias, tou kokali kai tou marinaki, twn kontwn an akoma thes kai poia i periousia toy bgeno pou stin ousia einai enas YPERBOLIKA KALOPLIROMENOS men alla ipallilos de.... prosexe. den thelw na fanw malakas. den to sigkrinw me emena kai esena. alla me to megethos pou xreiazetai gia na parei monos tou avrio ton pao, opos kanei tosa xronia o tzigker, opos mporei o kokalis, o melis, o pavlaras....kai ola ayta ta ftwxadakia...!!

Zogra είπε...

τι ποδηλατο ρε... και την φουσκωτηρα μονο, παλι μια βδομαδα θα "σκρουτζαριζα" για να καταληξω... πλακα κανουμε τωρα...
δεν το παιζει καλα το χαρτι του ο Τζιγγερακος, συμφωνω κι εγω με τον Καπτεν και το κακο ειναι οτι οι δικαιολογιμενες αμφιβολιες και τα ερωτηματικα για τις προθεσεις του μπαινω-Βγενο-πουλου, στο τελος με τον χειρισμο που κανει ο Τζον, θα χασουν την αξια τους και μην του γυρησει και μπουμερανκ να λες....

Καπετάνιος είπε...

Ωραια τα εξηγει ο φιλος Ζογκρα.
Κοιτα φιλε striker,
Δεν λεω οτι πρεπει με το ζορι να πουλησει ο Τζιγκερ,απλα βλεποντας την τακτικη που θελει να ακολουθησει εγω θα προτειμουσα να πουλησει εστω και με ενα ρισκο για την αυριανη μερα με το νεο ιδιοκτησιακο σχημα.
Η αληθεια ειναι δεν ξερω απο θεμα περιουσιας τι δυνατοτητες εχει ο Βγενο.Αλλα εχει πει οτι δεν εχει σκοπο να παιξει μονος.Και σιγουρα εχει δειξει οτι μπορει να μαζεψει περισοτερους επενδυτες απο οτι η οικογενεια Βαρδηνογιαννη.Οποτε εχοντας δυο τρεις δυνατους παικτες γυρω του ειμαι σιγουρος οτι μπορει να την τρεξει την ομαδα καλα.
Το βασικοτερο ομως ειναι οτι βλεπω διαθεση για τρεξιμο και απο Βγενο και απο Πατερα.Πραγμα που σε καμια περιπτοση δεν βλεπω απο τον Τζιγκερ.

Zogra είπε...

επιπλέον κατά το..."η Ελλάδα ανήκει στους Ελληνες"... θα συμφωνήσω με το "ο Παναθηναϊκός ανήκει στο λαο του και αυτή ειναι η δύναμη του..." και με τον φίλο Καπετάνιο. Άλλωστε οταν είχαμε συναντηθεί με φιλο “Τάκη ότι μπορείς” (Φυσσα) στο Caprice Μυκόνου το καλοκαίρι που επέκειτο μεταγραφή του στην Σκωτία, του ειχα πει πίνοντας το ποτάκι μας, απαντώντας στην ατάκα του..."θέλουν να με πουλήσουν" , Ποιος ρε Τακη , εμείς δεν θέλουμε! ο Παναθηναϊκός είμαστε εμείς κι όχι ο Φιλιππίδης.....

Striker είπε...

kai gia ayto telika de poulithike.....xaxaxaxaxaxaxa

Ανώνυμος είπε...

Ο Τζίγκερ πάντως όπως πήγε το θέμα δεν το είπε κι άσχημα!

"Με το να τάζεις δεν φτωχαίνεις"!

ΒΒάλε την 50 άρα στο τραπέζι αλλά Μαρινάκης και τοβλέπουμε τότε κ. Μπαινο-βγαινώ!

μαβάλ

Ανώνυμος είπε...

ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΒΜΧ 50 ΕΥΡΩ...

KOUVANOS

mavalexis είπε...

Νάτος ο κουβανός... Πρόθυμος πωλητής! Αν βρεθεί και πρόθυμος πωλητής,με την πενηντάρα στην τσέπη έγινε το ντηλ!

Καπετάνιος είπε...

Ο Κουβανος ειναι προθυμος πωλητης οντως. Αν ομως φιλος Κουβανος μας ελεγε οτι εχει ενα BMX και θελει να το πουλησει 50 ευρω και δεχεται προτασεις για ενα τεταρτο μαλλον δεν θα τον λεγαμε και τοσο προθυμο.
Μαλλον για ΟΤΙ ΨΗΡΙΣΕΙΣ θα τον λεγαμε.