neolaia.gr - Το στέκι των νέων!

Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

ΗΓΚΗΚΕΝ Η ΩΡΑΝ …


Έφτασε φίλες και φίλοι η ώρα που περιμένουν οι απανταχού λάτρες της «στρογγυλής θεάς». Η ώρα του καλώς εννοούμενου σύγχρονου πολέμου μεταξύ των λαών-κρατών. Και αυτό το Παγκόσμιο κύπελλο έχει μια παραπάνω ιδιαιτερότητα σε σχέση με τα άλλα καθώς είναι το πρώτο που θα λάβει χώρα στη «Μαύρη Ήπειρο» αρχής γεννωμένης του Θεσμού…

Η πολυαναμενομενη έναρξη του Μουντιάλ είναι γεγονός και παρόλο το άσχημο ευρωπαϊκό οικονομικοπολιτικο τοπίο, τα εκατομμύρια φιλάθλων σε όλη την γηραιά ήπειρο, ζουν και αναπνέουν για την ώρα που θα σφυρίξει για πρώτη φορά ο διαιτητής στον εναρκτήριο σημερινό αγώνα μεταξύ της διοργανώτριας Νοτ.Αφρικης και του Μεξικού. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα που σας μεταφέρουμε από το Βελιγράδι, όπου οι γνωστοί για το αθλητικό τους πνεύμα, γείτονες μας και φίλοι μας Σέρβοι, έχουν μετατρέψει κεντρική πλατεία της πόλης σε 24 Χ 7 meeting point, όπου συρρέουν και επιδίδονται με μανία σε ανταλλαγή από «χαρτάκια» της γνωστής εταιρείας Panini (stickers) με τους διαφόρους ποδοσφαιριστές των ομάδων που συμμετέχουν στο Μουντιάλ….!!!!!!

Το Lospromenados δεν θα μπορούσε να λείψει από την χαρά αυτή του Ποδόσφαιρου… κι έτσι, αγαπημένες και αγαπημένοι αναγνώστες μας, θα προσπαθήσουμε να «είμαστε μαζί σας» καθ’ όλη την διάρκεια του μαγικού αυτού θεσμού και θα τα λέμε στο αρθρακι της στοιχηματικής-ποδοσφαιρικής στήλης του blog μας, με δυο στόχους.

Πρώτα πρώτα να το διασκεδάσουμε σαν γεγονός εδω μαζί παρεούλα με αναλύσεις ποδοσφαιρικές, τροφή για ευχάριστη γκρίνια και αντεγκλήσεις ποδοσφαιρικού περιεχομένου και προβλέψεις στοιχηματικες.
Αλλά και κατά δεύτερον ένεκα κρίσης, να ψάξουμε μήπως και βρούμε τίποτα στοιχηματικά «πονηρό» ώστε με τα όσα (ολίγα) διαθέτουμε , να δούμε μήπως βγει και κάνα «ψιλό» για τις διακοπές του υπόλοιπου καλοκαιριού….


Κάνοντας ένα γενικότερο πρώτο σχόλιο για την δυναμική των ομάδων και μια πρώτη πρόχειρη ανάλυση , μπορούμε να δούμε δυο τρία πραγματάκια για το φετινό Μουντιάλ.
Το σίγουρο είναι ότι οι άλλοτε κραταιές και παραδοσιακές δυνάμεις του θεσμού από την Ευρωπαϊκή ήπειρο δεν αναμένεται να αποτελέσουν φαβορί για κατάκτηση του τροπαίου ή ακόμα-ακομα και για μια θέση στον τελικό αν θέλετε. Η κάτοχος Ιταλία δεν δείχνει έτοιμη και ικανή να υπερασπιστεί τα κεκτημένα της και προσωπικά δεν έχω να περιμένω και πολλά πολλά , όσο κι αν τα λεγόμενα μου απογοητεύσουν τους αρκετούς υποστηρικτές της «Σκουάντρα Ατζούρα». Η Γερμάνια, που παραδοσιακά πρωταγωνιστούσε στο θεσμό, δείχνει κι αυτή αδυναμίες και το σύνολο της αν και σκληροτράχηλο δεν φαίνεται ικανό για το κάτι παραπάνω στο φετινό Μουντιάλ. Η Αγγλία με τις γνώστες απουσίες θα στηριχτεί στην καλή αμυντική της λειτουργιά αλλά νομίζω πως δύσκολα θα προχωρήσει στα τελικά. Η Γαλλία δεν φανταζει ισχυρή ενώ η Ολλανδία μπορεί να διαθέτει κάποιες πολύ καλές μονάδες, αλλά σαν σύνολο δεν βλέπω οτι έχει τα "φόντα" να διεκδικήσει το φετινό τρόπαιο...

2 σχόλια:

mavalexis είπε...

Πολλοί λένε για Ισπανία, όμως, φίλε Ζόγκρα...

Γιατί, παρά τα προβλήματα, ο Ευρωπαϊκός Νότος είναι εδώ!

mavalexis είπε...

Καλή επαναφορά και καλό μουντιάλ!