neolaia.gr - Το στέκι των νέων!

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Καταγγέλουν ότι τα ΜΑΤ σκότωσαν το παιδί τους


"Ένα μικρό αγγελούδι που δεν πρόλαβε καν να δει το φως του Αττικού ήλιου έφυγε από κοντά μας μια ημέρα μετά την "εισβολή" των ΜΑΤ στην Κερατέα.

Μια νεαρή μητέρα η οποία κυοφορούσε το τρίτο της παιδάκι υπέστη ισχυρό σοκ όταν όπως λένε κάτοικοι της περιοχής, αστυνομικοί των ΜΑΤ έφτασαν κάτω από το διαμέρισμά της και με πρωτοφανή αγριότητα άρχισαν να εκτοξεύουν χημικά προς κάθε κατεύθυνση χωρίς να υπολογίζουν τίποτα.

Από τις φωνές και τους δυνατούς κρότους των χειροβομβίδων κρότου – λάμψης τα δύο μικρά παιδάκια της οικογένειας τρομοκρατήθηκαν και ανήμπορα να αναπνεύσουν από τα δακρυγόνα και τα αέρια πιπεριού, έπεσαν σχεδόν λιπόθυμα στο πάτωμα.

Η νεαρή μητέρα τους όταν τα είδε να σωριάζονται μπροστά της υπέστη ισχυρό νευρικό κλονισμό με αποτέλεσμα να διαταραχθεί ανεπανόρθωτα η κύηση του εμβρύου και λίγες ώρες μετά απέβαλε, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών να κρατήσουν το έμβρυο στη ζωή.

"Ένα αθώο αγγελούδι που έφυγε τόσο αναπάντεχα και άδικα , θύμα της βαρβαρότητας μιας πολιτείας που δεν υπολογίζει τίποτα μπροστά στην υλοποίηση ενός περιβαλλοντικού εγκλήματος με σκοτεινούς χρηματοδότες και ανοιχτά γραμμάτια ξεπουλημένων πολιτικών", λένε οι κάτοικοι που αντιστέκονται μήνες τώρα στη δημιουργία ΧΥΤΥ στην περιοχή.

Οι γονείς του εμβρύου προβληματίζονται πλέον πολύ σοβαρά να καταθέσουν μήνυση για ανθρωποκτονία κατά των αστυνομικών των ΜΑΤ που διέπραξαν αυτό το απεχθές έγκλημα.


15.02.2011 - 17:59 newsday.gr"

7 σχόλια:

Καπετάνιος είπε...

Τραγικο γεγονος.Αμεσα πρεπει να τιμωρηθουν οι υπευθυνοι.Αν και οι πραγματικοι υπευθυνοι ειναι πολυ ψηλα και παλι θα την βγαλουν καθαρη.
Ακουω παντως οτι στην Κερατεα γινεται καθε βραδυ χαμος και η περιοχη βρισκεται κατω απο μια μορφη κατοχης.Οπως ολη η χωρα αλλωστε,απλα εκει εχουν ειδη βγει τα τανκς στους δρομους.

Zogra είπε...

ντροπή και μόνο ντροπή!
γιατί καμιά φορά το "παίζουμε" έξυπνοι... μέσα από την άγνοιά μας όμως κινδυνεύουμε να καταλήγουμε τραγικοί...

:-(

antonis είπε...

kai ta kanalia klasika de kseroun pou peftei i keratea... to mega kserei mono na mas enimerwnei gia tis parastaseis sto megaro mousikis. apo aytous tha arxisei o kosmos.... as to exoun ipopsi tous

Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. είπε...

Να είμαστε πιο επιφυλακτικοί σε απόπειρες εκμετάλλευσης των συναισθημάτων μας. Αυτά με τα "αγγελούδια" που δεν πρόλαβαν να γεννηθούν και να δουν "το φως του Αττικού ήλιου" τα βρίσκω - συγγνώμην, θα το πω - ελεεινά γελοία.

Το ζήτημα της Κερατέας είναι πολιτικό και εκεί πρέπει να στρέψουμε την προσοχή μας (και την συμπαράστασή μας) και να αφήσουμε τους βλακώδεις λυρισμούς. Αν κάποιοι βρίσκουν ευκαιρία να γράφουν κείμενα για "αθώα αγγελούδια" που ...πέταξαν στους ουρανούς "παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών να τα κρατήσουν στη ζωή" ας μην νομίζουν κιόλας ότι θα βρουν πρόθυμους να συγκινηθούν από τα κλισέ-κονσέρβα των σχολών δημοσιογραφίας του κ@λου. Επαναλαμβάνω, τα γεγονότα στην Κερατέα δεν θέλουν αχρείαστες λυρικές σάλτσες για να τα βγάζουμε από το πολιτικό τους πλαίσιο.

υ.γ.
Μάθαμε ποια είναι αυτή η μητέρα; Μέχρι χθες ήταν άγνωστα τα στοιχεία της.

Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. είπε...

(ξέχασα να υπογράψω: Κατ.)

Καπετάνιος είπε...

Αναδημοσιευσα μια ειδηση που μου εκανε εντυπωση.Δεν μπορω να ειμαι 100% σιγουρος οτι ειναι αληθεια,αλλα δεν το ακουσα απο καποιον στο δρομο.Το διαβασα σε ενα site το οποιο το παιζει και θελει να ειναι σοβαρο.
Ρε Κατ,εσυ κολλησες στις παπαρολογιες που εγραψε ενας δημοσιογραφος?Το θεμα ειναι,αν ειναι αληθεια,οτι ενα παιδακι πεθανε απο ενεργειες αστυνομικων που δεν υπολογιζουν τιποτα,και επι κυβερνησεως ΓΑΠ και ΔΝΤ εχουν ξεφυγει και κανουν οτι θελουν.
Και βεβαια το θεμα ειναι πολιτικο.
Τους πολιτικους εννοω οταν λεω οτι παλι θα την βγαλουν καθαρη και δεν θα τιμωρηθουν.Αυτους τους πολιτικους που εχουν κανει μια περιοχη της Ελληνικης Δημοκρατιας κατεχομενο μερος.

mavalexis είπε...

Πέρα από λυρικό κομμάτι και πέρα από το ζήτημα του ΧΥΤΥ της Κερατέας, ακόμα και πέρα από την ακρίβεια του συγκεκριμένου γεγονότος, όποιος έχει αντίληψη για το θέμα της αλόγιστης χρήσης χημικών από τις αστυνομικές δυνάμεις γνωρίζει την επικινδυνότητα αυτής της απαράδεκτης πρακτικής, κι ακόμα κι αν δεν υπήρξε θύμα αυτή τη φορά - που καθόλου δεν αποκλείω όντως να υπήρξε - είναι βέβαιο και φυσικά θλιβερό ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να υπάρξει!

Μακάρι να γινόταν κάτι με αυτό, αλλά εκεί που έχουν φτάσει τα πράγματα δύσκολο το βλέπω!

Επίσης, ανεξάρτητα από το δίκιο ή άδικο των κατοίκων της Κερατέας, η χοντροκομμένη απόκρυψη του ζητήματος από όλα τα ΜΜΕ και ιδίως τα τηλεοπτικά, αυτή η άτυπη συμφωνία συσκότισης του θέματος, είναι κωμικοτραγική και πλήρως ενδεικτική για την ακραία ελλειμματική δημοκρατία στην οποία ζούμε, κι οποία ακρωτηριάζεται συνεχώς και περισσότερο!