neolaia.gr - Το στέκι των νέων!

Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009

H ΚΡΥΦΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΒΑΡΚΙΖΑΣ


12 Φεβρουαρίου του 1945 η ‘Συμφωνία της Βάρκιζας’ προσωρινά τερμάτιζε τις συμπλοκές ανάμεσα στους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και στην ντόπια μοναρχοφασιστική αντίδραση που είχε καταλάβει την εξουσία με την βοήθεια των αποικιοκρατών Άγγλων.
Από την πλευρά τους οι φασίστες καλά έκαναν και επιδίωξαν να μείνουν γαντζωμένοι στην εξουσία με οποιονδήποτε τρόπο. Και αφού δεν είχαν το λαϊκό έρεισμα αφού στην πλειοψηφία τους ήταν πρώην συνεργάτες των γερμανών, έδωσαν σε μια κόλλα χαρτί την χώρα στους άγγλους και μετά στους αμερικάνους, μέχρι το 1981 όπου και εδραιώθηκε η δημοκρατία στην Ελλάδα.
Το θέμα μας οφείλει να είναι ο προδοτικός βρώμικος ρόλος του ΚΚΕ. Το ΚΚΕ που ποτέ δεν ευνόησε την γέννηση της Εθνικής Αντίστασης , αντίθετα την σαμποτάρισε κιόλας, προσπάθησε και στην συνέχεια κατάφερε να υιοθετήσει το τεράστιο και μεγαλειώδες δημιούργημα του Άρη Βελουχιώτη. Πηγαίνοντας λοιπόν στην Βάρκιζα οι εκπρόσωποι του κόμματος είχαν ρητή εντολή να μην υπογράψουν καμιά συμφωνία με τους μοναρχοφασίστες αν δεν εξασφάλιζαν ‘γενική αμνηστία’ για όλους τους αγωνιστές του ΕΑΜ. Μέσα από διάφορες προφάσεις αυτό που υπέγραψαν οι προδότες ήταν ‘μερική αμνηστία’ και στη συνέχεια για αδικήματα που διαπράχθηκαν και δεν υπόκεινται στους όρους της αμνηστίας , αρμόδιοι να αποφασίσουν θα ήταν τα όργανα επιβολής της τάξης, δηλαδή ο κάθε φασίστας πρώην ταγματασφαλίτης χωροφύλακας. Από πηγές βλέπουμε ''Ωστόσο, η Συμφωνία της Βάρκιζας περιείχε ουσιαστικές αδυναμίες, που ήταν ικανές να την τορπιλίσουν. Συγκεκριμένα υπήρχε η πιο κάτω σημαντική παράλειψη: Ενώ με τη συμφωνία της Βάρκιζας παραχωρούνταν αμνηστία στους αντάρτες του Ε.Λ.Α.Σ., δε γινόταν πρόνοια για τα ποινικά αδικήματα που διαπράχθηκαν στην περίοδο των Δεκεβριανών. Αυτή η παράλειψη θα έχει μοιραίες επιπτώσεις στις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα''.Με απλά λόγια ο απλός αγωνιστής του ΕΑΜ για τα επόμενα 40 χρόνια έπρεπε να κρύβεται από τον δερβέναγα-χωροφύλακα της περιοχής του μόνο και μόνο επειδή πολέμησε στον ΕΑΜ και του είχε κρεμαστεί η ταμπέλα του αριστερού. Μα καλά τόσο αφελείς ήταν οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ υπογράφοντας αυτή τη συμφωνία?? Μια συμφωνία που μόλις την διάβασε ο Άρης βγήκε από τα ρούχα του και σοφά προέβλεψε ότι οι αγωνιστές του ΕΛΑΣ θα πέθαιναν σαν τα σκυλιά στους δρόμους. Η πραγματικότητα τον δικαίωσε και απέδειξε αναίτιες συλλήψεις , βασανιστήρια, εξορίες, βιασμούς και μαρτύρια που μόνο οι πρώτοι χριστιανοί είχαν βιώσει στην ανθρώπινη ιστορία. Οι προδότες εκπρόσωποι του ΚΚΕ υπέγραψαν , αφού πρώτα εξασφάλισαν όπως αποδείχτηκε πολλά χρόνια μετά, την ‘απόλυτη αμνηστία’ για 50 πρωτοκλασάτα στελέχη τους. Σώσανε την ηγεσία τους και έριξαν τους απλούς πιστούς στους στα λιοντάρια. Αποτέλεσμα?? Δεκαετίες εξαθλίωσης για τον μισό ελληνικό πληθυσμό που μαρτύρησε στα χέρια του άλλου μισού , ένας ανόητος Εμφύλιος που δεν οδήγησε πουθενά και η παραχάραξη της ιστορίας του τόπου από το 1940 και έπειτα. Μιας περήφανης ιστορίας που ξαναγράφτηκε από τους νικητές κομμένη και ραμμένη στα μέτρα τους θάβοντας το λαμπρό έργο των Άτακτων του Άρη στην ορεινή Ελλάδα.

5 σχόλια:

mavalexis είπε...

Ωραία και χρήσιμη η ιστορική αναφορά, αλλά βλέπεις τι γίνεται!

5 σχόλια για το be my Valentine και μισό για την Βάρκιζα.

X Factor live γίναμε!!!!!

Zogra είπε...

xaxaxa... aisthanomai... oti... epeidi... mousiki... epitropi... show... aisthanomai... yeeeaaaaa

Mickey είπε...

apo tin barkiza i apo ton orxomeno pou leei kai o filtatos zog

bebeos bebeos

mavalexis είπε...

Βέβαια η κάθε αναφορά, στην προκειμένη περίπτωση και η Βάρκιζα και το Valentine, έχει το ενδιαφέρον της, αλλά κι η διαφορά αναγνωσιμότητας είναι αξιοσημείωτη!

Striker είπε...

ti epipedo thee mou.....!!!!!!!