neolaia.gr - Το στέκι των νέων!

Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2009

ΤΣΑΒΕΖ Ο "ΕΚΛΕΚΤΟΣ"

Είπαν ΝΑΙ στην αλλαγή του Συντάγματος... και ο Τσάβεζ επικράτησε με 54% στο δημοψήφισμα που τελείωσε πριν λίγες ώρες στην Βενεζουέλα. Στην πρωτεύουσα Καράκας οι πανηγυρισμοί των «Τσαβίστας» και η λαοθάλασσα στο Προεδρικό Μέγαρο που φανερώνουν με το καλύτερο τρόπο, το "μέγεθος" και την "ιστορική σημασία" αυτής της εκλογικής νίκης. Μια νίκη με διαφορά περίπου 10 μονάδες και το σημαντικότερο -καθαρή- , καθώς σύμφωνα με τους διεθνείς παρατηρητές η εκλογική διαδικασία υπήρξε άψογη, δεν μπορεί παρα να αποκαλεστεί και Θρίαμβος!
Μένει να αποδειχθεί λοιπόν, ύστερα και από αυτή την "ισχυροποίηση" του, αν ο αστός και πλούσια καλλιεργημένος Τσάβεζ, θα δικαιώσει τις προσδοκίες των μαζών και τις πλειοψηφίας του λαού της "πολύπαθης" Βενεζουέλας ή αν θα αρκεστεί στο να ασκεί μια αντιαμερικανική ρητορεία χωρίς όμως να μπορεί να "βάλει" το μαχαίρι βαθιά στο κόκκαλο και να συγκρουστεί...

Η ιστορία θα δείξει!

1 σχόλιο:

mavalexis είπε...

Ούγκο γερά με τσαμπουκά!

Ο Τσάβεζ μέχρι τώρα δεν έχει δείξει να περιορίζεται σε αντιαμερικανικές κορώνες, που όταν δεν είναι εντελώς λαϊκίστικες έχουν κι αυτές την αξία τους σε ένα διεθνές περιβάλλον που εδώ και χρόνια οι περισσότεροι προτιμούν να κράζουν χαμηλόφονα τους αμερικάνους.

Πάντως στο τέλος από τις υπαρκτές και μελλοντικές του πολιτικές πράξεις θα κριθεί. Απ' το κατά πόσο θα επιδιώξει να λειτουργήσει με μια συνέχεια στα αναπτυξιακά θέματα της Βενεζουέλας, ή θα προτιμήσει αποσπασματικές πράξεις χωρίς ολοκληρωμένο σχέδιο που θα βοηθήσουν μόνο στην αυτοπροβολή του.Είναι πάντα σοβαρός κίνδυνος αυτός για τους μεγάλους ηγέτες!

Κι η ιστορική ευθύνη του είναι μεγάλη. Το παράδειγμα της Βενεζουέλας είναι κατά κάποιο τρόπο πιλοτικό. Για την Λατινική Αμερική και ευρύτερα!