neolaia.gr - Το στέκι των νέων!

Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2009

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ...ΡΙΖΟΥ

Ή ΠΩΣ ΤΑ ΦΕΡΝΕΙ Η...(ΚΑΛΟ)ΜΟΙΡΑ


Η ΝΔκυβέρνηση μπορεί πλέον να ονομάζεται και κυβέρνηση...Ρίζου! Όχι όμως του αλησμόνητου ηθοποιού μας Νίκου Ρίζου, που το καλλιτεχνικό του ανάστημα ήταν αντιστρόφως ανάλογο του φυσικού του, αλλά του..."με λένε Ρίζο κι όπως θέλω τα γυρίζω"!

Αναφέρομαι στην πώληση της Ολυμπιακής Αεροπορίας και τους κυβερνητικούς χειρισμούς, οι οποίοι είναι φανερό ότι έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τους σχετικά πρόσφατους κυβερνητικούς χειρισμούς στην υπόθεση του ΟΤΕ όπου σε' κείνο το σήριαλ ο σημερινός σωτήρας μπενοΒγενόπουλος - οπουδήποτε - έπαιζε τον ρόλο του κακού. Ο λόγος που του αποδίδονταν τότε ο ρόλος αυτός υποτίθεται ότι ήταν η έλλειψη τεχνογνωσίας από την MIG που της αποδίδονταν ευθέως ευκαιριακά και βραχυπρόθεσμα κερδοσκοπικά κίνητρα. Ιδρωμένος σχεδόν, μετά από ολονυχτία, προκειμένου να προλάβει την αύξηση του μετοχικού ποσοστού της εταιρείας ο Γ. Αλογοκλοτσοσκούφης είχε φρενάρει νομοθετικά τον εκμεταλλευτή κυρ Αντρέα.

Σήμερα όμως ακούμε τον Κ. Χατζηδάκη - θα την πουλήσω όπως-όπως την ρημάδα να ησυχάσω- να λέει δώστε 150 δις και πάρτε τα όλα και να του ανταπαντά ο μπενοΒγενό "δίνω διακόσια είναι καλά"?! Κι από κοντά κι ορισμένοι εργαζόμενοι να λένε ότι τώρα με την κρίση έχουν αλλάξει τα δεδομένα και πιθανόν να είναι συμφέρουσα μια τέτοια λύση ιδιωτικοποίησης που μέχρι προχθές την οποιαδήποτε τέτοια λύση την είχαν ταυτισμένη με τον Βελζεβούλη. Κι ασφαλώς το ερώτημα που γεννάται, σε σχέση με τους κυβερνητικούς χειρισμούς στην περίπτωση του ΟΤΕ, είναι το από πότε ο αρχηγοφάγος Αντρέας έγινε ο ειδήμων της επιβατικής αεροπορικής αγοράς?!

Είναι φανερό ότι κυβέρνηση και συνδικάτα μας (απ)εργάζονται, εκτός κι αν ο μπενοΒγενό είναι σαν τα μονά-ζυγά του δακτυλίου και "παίζει" ανάλογα με το μήνα εναλλάξ τους ρόλους κερδοσκόπου-αξιόπιστου επενδυτή. Αν είναι έτσι τότε ο Φεβρουάριος είναι ο μήνας της αξιοπιστίας για τον Βγενό απ' ότι φαίνεται!

Δεν υπάρχουν σχόλια: