neolaia.gr - Το στέκι των νέων!

Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2009

Λουκας Βυντρα οε οε οε οε οε οε οε οε οε


Εστω και καθυστερημενα αποφασισα να γραψω κατι για τον αγαπητο Λουκα Βυντρα. Ισως καλυτερα που αφησα να περασουν μερικες μερες, γιατι δεν ηθελα σε καμια περιπτωση να πεσω μεσα στο νταβαντουρι που δημιουργησαν για αλλη μια φορα οι αστειες στην πλειοψηφια τους αθλητικες εφημεριδες της χωρας στην προσπαθεια τους να πουλησουν μερικα φυλλα παραπανω.

Ο Λουκας ειχε την ατυχια να ερθει στον Παναθηναικο ως αντικαταστατης του Γιουρκα Σειταριδη. Βεβαια οι γελιοι της κερκιδας δεν εχουν ποτε λαβει υποψη τους οτι ο Γιουρκας δεν επαιξε ουτε ποτε θα παιξει με το παθος και την αυτοθυσια του Βυντρα. Σιγουρα μπορει να μην ειναι της ιδιας ποιοτητας παικτης, αλλα τι να τον κανεις τον παικταρα αμα δεν θελει και δεν εχει ορεξη να παιξει?Αλλη μια ατυχια του Λουκα ηταν οτι ηρθε στον Παναθηναικο σε μια περιοδο που μας εφταιγαν ολα και ολοι. Το επιπεδο του roster της ομαδας ηταν πολλες φορες κακιστο και μεσα στην γενικοτερη μετριοτητα χανοταν και αυτος. Ισως ομως η μεγαλυτερη ατυχια του Βυντρα ηταν οτι για καποιο λογο που ποτε δεν καταλαβα και ειμαι σιγουρος οτι ουτε οι επικριτες του μπορουν να μας εξηγησουν, πηρε τον ρολο του αποδιοπομπαιου τραγου. Λαθος πασα γινοταν στα αριστερα, τον Βυντρα που ηταν στα δεξια βρυζανε. Εχανε το σεντερ φορ την ευκαιρεια για γκολ, ο Βυντρα ακουγε τα μπινελικια του. Δεν εδεινε ο διαιτητης πεναλτι, Ο Βυντρα ηταν ο λογος. Ετσι για αρκετα χρονια ζουσαμε ενα θεατρο του παραλογου στο γηπεδο με πολλους γραφικους να βριζουν τον Λουκα απο το πρωτο μεχρι τελευταιο λεπτο.

Περιττο να σας πω οτι εχω μαλωσει απειρες φορες με τετοιου ειδους γραφικους στο γηπεδο, γιατι ειμαι της αποψης πως και ο καλυτερος να εισαι σε αυτο που κανεις αν εχεις μερικους γραφικους πανω απο το κεφαλι σου να σου την λενε, θα το κανεις το λαθος.Ποσο μαλλον οταν δεν εισαι ο καλυτερος αλλα εχεις και αλλο ενα αρνητικο,εισαι παικτης ψυχολογιας και οταν ακους την μουρμουρα της κερκιδας πεφτει ακομα πιο πολυ η αποδοση σου. Χαιρομαι λοιπον που μου δινεται η ευκαιρια, μαλλον ποιο σωστα που μου εδωσε με την εμφανιση του την ευκαιρια ο Λουκας, να βαλω τα πραγματα στην θεση τους. Ο Βυντρα ουτε εγινε μεσα σε ενα παιχνιδι παικταρας αλλα ουδεποτε ηταν και ενας παικτης του πεταματου. Φετος ο Βυντρα κανει μια εξαιρετικη χρονια παιζοντας σε μια θεση καινουργια για εκεινον και νομιζω οτι ειναι απο τους πιο σταθερους παικτες του Παναθηναικου. Γενικοτερα νομιζω πως ολα τα χρονια που ειναι στην ομαδα ο Λουκας παιζει σταθερα σε ενα ικανοποιητικο επιπεδο και δεν εχει μεγαλα σκαμπανεβασματα στην αποδοση του.Απλα την Κυριακη ετυχε να πετυχει δυο καθοριστικα γκολ και εδωσε την ευκαιρια στους δημοσιογραφους που παλιοτερα τον εκραζαν,αυτη την φορα να τον εκθιασουν. Γενικα ειναι ενας αξιολογος παικτης ο οποιος δινει παντα το 100% των δυνατοτητων του και παιζει οπου του ζητησει ο προπονητης του. Οπως μου ελεγε και ενας φιλος χθες, ο Λουκας ή θα κανει την εξαιρετικη πασα ή θα κανει την λαθος πασα, δεν εχει μετρια πασα. Και επειδη λογο θεσης κανει συχνα την λαθος πασα ή σεντρα, οι προπονητες της κερκιδας πεφτουν να τον φανε, ξεχνοντας τις κατα καιρους μεγαλες του εμφανισεις οπως π.χ. με την Μπαρτσελονα απο οπου ειναι και η φωτογραφια.

Δεν νομιζω οτι θα αλλαξει κατι στις σχεσεις κερκιδας και Βυντρα μετα την εμφανιση με τον ΠΑΟΚ. Ειμαι σιγουρος οτι στην πρωτη λαθος πασα παλι οι γραφικοι θα αρχισουν τα καραγκιοζηλικια τους. Ειμαι σιγουρος οτι το ξερει και ο Βυντρα αυτο. Αλλα σε πεισμα ολων αυτων τον γελιων, ο Βυντρα θα συνεχιζει να παιζει και στον Παναθηναικο και στην Εθνικη και καθε τοσο θα τους κλεινει το στομα. Αν και πραγματικα πιστευω οτι πια δεν δινει δεκαρα τσακιστη για το τι θα ακουσει στο γηπεδο. Συνεχισε ετσι Λουκα και εμεις που ξερουμε θα συνεχισουμε να μαλωνουμε για παρτυ σου στην κερκιδα.

1 σχόλιο:

mavalexis είπε...

Πέστα ρε κάπτεν!!

Τα ίδια είχαμε και με τον Φύσσα, και τώρα τα ίδια, κι ακόμα χειρότερα, έχουμε με τον Λουκά που είναι και καλύτερος του Τάκη ποδοσφαιρικά!!