neolaia.gr - Το στέκι των νέων!

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009

Ένα Φιλί που Διαρκεί Ήδη 100 Χρόνια.....

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη, οι άντρες και οι γυναίκες αξιολογούν διαφορετικά ένα έργο τέχνης. Μια ομάδα επιστημόνων ανακάλυψε ότι κατά τη διαδικασία αξιολόγησης ενός έργου τέχνης, οι γυναίκες χρησιμοποιούν και τα δύο ημισφαίρια του εγκεφάλου ενώ οι άνδρες μόνο το δεξιό. Οι άνδρες συνήθως εστιάζουν την προσοχή τους στη συνολική εικόνα ενώ οι γυναίκες προσέχουν και τις «τοπικές» λεπτομέρειες. Αυτό ίσως αντανακλά το διαφορετικό τρόπο εξέλιξης του ανδρικού και γυναικείου εγκεφάλου κτλ κτλ. Αυτά λένε οι μελέτες, εγώ πάλι μπορώ να σας πω ότι σίγουρα δεν ξέρω να αξιολογώ έργα τέχνης, ούτε μπορώ να εξηγήσω και την αγάπη μου για τα έργα του Klimt...μάλιστα το αγαπημένο μου και ένα από τα πιο δημοφιλή του έργα... "Το φιλί" γίνεται 100 χρονών. "Το φιλί" επαινέθηκε από κοινό και κριτικούς και εκπροσωπεί τη «χρυσή περίοδό» του, χαρακτηριστικό της οποίας υπήρξε η αφθονία του χρυσού ως διακοσμητικό στοιχείο. Άλλο ένα στοιχείο που είναι έντονο στα έργα του είναι το ερωτικό στοιχείο, το οποίο ο ίδιος χαρακτήρισε ως φόρο τιμής «στην αγαθή αλλά και λάγνα φυλή των υπερευαίσθητων».

4 σχόλια:

mavalexis είπε...

- Πολύ ωραίος πίνακας!

- Το ζευγάρι πραγματικά μοιάζει σαν αληθινό!

- Αν θες πες μας λίγο περισσότερα για τον klimt για όσους δεν γνωρίζουμε.

- Σε έχει αγγίξει αυτός ο πίνακας επειδή προφανώς ανήκεις κι εσύ "στην αγαθή αλλά και λάγνα φυλή των υπερευαίσθητων" , οπότε είναι αφιερωμένος και σε' σένα μαζί με τα άλλα μέλη της φυλής!

Ανώνυμος είπε...

Πραγματικά μοιάζει σαν αληθινό!

Και το πιο θαυμαστό είναι που ο Κλιμτ μάντεψε τη μόδα που θα επικρατούσε στα ρούχα αρκετές δεκαετίες μετά το θάνατό του!

Μέχρι και την κουπ στα γυναικεία και ανδρικά χτενίσματα μάντεψε!

Αυτός δεν ήταν ζωγράφος, προφήτης ήταν!

Κατ.

mavalexis είπε...

Εντάξει βρε κατ μια κουβέντα είπαμε, δεν σημαίνει ότι το φάγαμε κιόλας!

Ανώνυμος είπε...

Υπονοείς ότι ειρωνεύτηκα;
Aπορώ πώς σου πέρασε τέτοια ιδέα!!!

Σε καταγγέλω ως προκατειλημμένο.

Kat.