neolaia.gr - Το στέκι των νέων!

Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2008

Προσοχή! H κοινωνία σκοτώνει!


Ευτυχώς η συνειδηση μου δεν με άφησε να κάτσω στον καναπέ μου βλέποντας Τατιάνα και Χατζηνικολάου, αυτές τις μέρες προσπάθησα να είμαι στους δρόμος όσο ηταν δυνατό για ένα άτομο "ανένταχτο κομματικά", όπως έγω. Άσχετα αν γυρνούσα μόνος αναμεσά σε "περίεργες καταστάσεις", άσχετα αν δεν με άφησαν να διαμαρτυρηθώ οπως εγώ θα ήθελα, νίωθω μια περιέργη προσωπική υπερηφάνεια που δεν έκατσα σπίτι αυτό το 3ημέρο, στην ουσία έκανα κάτι λιγότερο απο μια τρύπα στο νερό, δεν έκανα απολύτως τιποτά για κανένα και για την κοινωνία, μόνο καλό στον εαυτό μου έκανα, μόνο αυτή την ικανοποιήση που χάρισα στον εαυτό μου, ομως τελικά ήταν το μόνο που μπορούσα να κάνω για τον χαμένο αδερφό Αλέξανδρο, πού 3 ώρες πρίν την δολοφονία του είμασταν εκεί στην εξέδρα και τραγουδούσαμε μαζί. Αυτό το τραγούδι που τώρα θέλουν να το κάνουν άλλωθι για τους δολοφόνους, μαζί και την σαβατιάτικη βόλτα του στα εξάρχεια... Σε λίγο θα πούν οτι έφταιγε κιολας για τον θάνατο του, γιατι αντί να ήταν σε αγώνα πόλο έπρεπε να ήταν στο λανάδικο και αντί για τα εξάρχεια έπρεπε να ήταν στο Guzel...Μόνο ετσί δεν θα κινδύνευε, γιατί εκεί δεν υπάρχει μπάτσος να σε πυροβολήσει στην καρδία, εκεί υπάρχει οργανωμένο σύστημα που στοχεύει στο μυαλό, και εκεί δεν τρέχει αίμα, εκεί δεν σπάνε τζαμαρίες, δεν γίνονται βαλιστικές έρευνες, εκει όλα γίνονται σιωπηλά και δεν τους παίρνει κανένας είδηση.Ούτε η μυστική κάμερα του Μάκη!Σε τι άρρωστη κοινωνία ζούμε;;Αλλά στην τελική...ο λαός θέλει Κιάμο, κάνει πρόποση με μοχίτο και πιστεύει ότι θα τον σώσει η Παναγιά...μην τον ξυπνάτε...Δεν μπορώ να γράψω άλλο. Δεν εχει νόημα πλέον. Τα είπαν όλα οι άλλοι, στα ραδιόφωνα, στις τηλεοράσεις, στα forum, στους δρόμους, μπάτσοι, πολιτικοί, κουκουλοφόροι, παιδιά, γνωστοι-αγνώστοι, αναρχικοί, μπαχαλάκιδες, έλληνες, αλλοδαποί, γιαγιάδες, παππούδες, σκύλοι, γάτες... όλοι είπανε τη γνώμη τους, πολιτισμένα και μη. Φτάνει. Δολοφονήσατε ενα 15χρονο παιδί, του πήρατε τη ζωή, τουλαχιστον σεβαστείτε την ψυχή του...

Στην κηδεία του Αλέξανδρου μοιράστηκε ενα κείμενο απο τους συμμαθητές του, το παραθέτω χωρίς σχόλια, αυτό σίγουρα δεν μπορεί να ειναι στημένο απο καμία ελ.ας, απο καμία cia, απο κανενα εξωγηινο και απο κανένα κόμμα, πιστέψτε το!
''ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΣΜΟ!ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΑΣ.
Δεν είμαστε τρομοκράτες, "κουκουλοφόροι", "γνωστοί-άγνωστοι"
ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ!
Αυτοί, οι γνωστοί-άγνωστοι....Κάνουμε όνειρα -μη σκοτώνετε τα όνειρά μας! Έχουμε ορμή - μη σταματάτε την ορμή μας.
ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ!
Κάποτε ήσασταν νέοι κι εσείς .Τώρα κυνηγάτε το χρήμα, νοιάζεστε μόνο για τη "βιτρίνα", παχύνατε, καραφλιάσατε,
ΞΕΧΑΣΑΤΕ!
Περιμέναμε να μας υποστηρίξετε, περιμέναμε να ενδιαφερθείτε, να μας κάνετε μια φορά κι εσείς περήφανους.
ΜΑΤΑΙΑ!
Ζείτε ψεύτικες ζωές, έχετε σκύψει το κεφάλι, έχετε κατεβάσει τα παντελόνια και περιμένετε τη μέρα που θα πεθάνετε. Δε φαντάζεστε, δεν ερωτεύεστε δεν δημιουργείτε! Μόνο πουλάτε κι αγοράζετε.
ΥΛΗ ΠΑΝΤΟΥ ΑΓΑΠΗ ΠΟΥΘΕΝΑ – ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥΘΕΝΑ
Που είναι οι γονείς; Που είναι οι καλλιτέχνες; Γιατί δε βγαίνουν έξω να μας προστατέψουν;
ΜΑΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ!ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ
Υ.Γ.: Μη μας ρίχνετε άλλα δακρυγόνα ΕΜΕΙΣ κλαίμε κι από μόνοι μας.''



To κείμενο γράφτηκε απ΄τον venceremos

6 σχόλια:

mavalexis είπε...

Το βασικό ερώτημα σε όλη αυτή την συζήτηση εξακολουθεί να είναι αν η Ελλάδα και η κοινωνία της βρίσκεται σε κώμα ή έχει πεθάνει!

Mickey είπε...

File emetike poli dinati i topothetisi sou..Eisai apo tous ligous pou ekfrazesai sosta autes tis meres...

Ego aporo eprepe na dolofonithei ena paidaki gia na katalaboume pou eimaste...

Diladi einai paraxeno pou ekso ta spane ola? Paraxeno einai pou sindethike auti i katastasi me tin dolofonia tou paidiou. Alla distixos oloi oi polemoi ksekinoun me asxetes aformes...

Pou einai to paraxeno gia ton metanasti na spasei kai na leilatisei, gia ton anti-eksousiasti na ftiaksei to fnosto coctail, gia ton 700 ari na katebei stous dromous na proseggisei tin mpourdelovouli tous, gia ton mathiti na bgei kai na timisei ton aderfo tous???

Ti exei kanei i koinonia gia olous autous ta teleutaia 25 xronia??? Kai otan leo gia koinonia epanalambano den ennoo tous politikous sas...
Poios apo emas edo pou grafei exei kanei kapoio charity sti zoi tou???

Poios apo emas edo pou grafei exei paei se ena metanasti na milisei mazi tou...

Poios apo emas edo den eixe pote tou sti doulepsi tou atomo kai na tou dinei 700 dixos ensima...

Poios apo emas edo den exei psifisei galazopasina?

Poios apo emas edo den exei ladosei?


Stravos o gialos i strava armenizoume?

eliot είπε...

Φιλε Μickey μια διορθωση μονο, το κειμενο το εχει γραψει ενας φιλος ο venceremos, το οποιο απλα το δημοσιοποιησα, το οποιο κειμενο βεβαια το συνυπογραφω.

Mickey είπε...

No probs...pare to credit kai esy poy to anebases:)

Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. είπε...

Συνεχίστε έτσι αφτιασίδωτα και μη γίνετε ποτέ σας "Βloggers".

Kατ.

Mickey είπε...

Θελεις να εξηγησεις λιγο καλυτερα τι εννοεις???