neolaia.gr - Το στέκι των νέων!

Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2008

Επιτελους ενα εμφατικο διπλο


Επιτελους ενα εμφατικο διπλο εντος Ελλαδος για τον Παναθηναικο. Γιατι οταν καταφερνεις και κερδιζεις την Ξανθη των 14 παιχνιδιων χωρις ηττα,μεσα στην εδρα της, με δεκα παικτες για περιπου μιση ωρα και με την διαιτησια στην κοντρα, τοτε μιλαμε για μια νικη που στελνει μηνυματα προς πολλες κατευθυνσεις.

Φαινεται οτι ο Τεντας εχει αρχισει και περναει την νοοτροπια του στην ομαδα, αλλα και η ομαδα εχει αρχισει και πιστευει τον Χενκ και ακολουθει τις εντολες και τα σχεδια του. Φαινεται οτι επιτελους η ομαδα πιστευει στον εαυτο της, μπαινει με ψυχολογια στα παιχνιδια και δεν παραταει τα οπλα μεχρι το τελευταιο σφυριγμα.Βεβαια θελει ακομα δουλεια γιατι ακομα υπαρχουν νεκρα σημεια και τα στραβωπατηματα στο ΟΑΚΑ ειναι ακομα νωπα ,αλλα ολα δειχνουν πως ειναι στον σωστο δρομο.

Ο Χενκ πρεπει να διαβασε το αρθρο της Πεμπτης γιατι οχι μονο εμπιστευτηκε τον Νινη, αλλα τον εβαλε και δεκαρι με τα γνωστα αποτελεσματα (μαγικη ασσιστ στον Ζιλμπερτο). Βεβαια ο μικρος δεν ειχε σταθερη αποδοση και αρχισε να ριχνει ρυθμους στο δευτερο ημιχρονο, αλλα νομιζω οτι ειναι κατι λογικο αφου δεν εχει παιχνιδια στα ποδια του. Αλλος ενας που ξεχωρισε ηταν ο Ζιλμπερτο Σιλβα οποιος εχει αρχισει σιγα σιγα και θυμιζει τον παικταρα της Αρσεναλ. Ο Βραζιλιανος εχει σταθερα ανοδικη πορεια απο τοτε που ηρθε και πιστευω οτι τωρα που ερχονται τα δυσκολα στην ευρωπη θα μπορεσει να προσφερει τα μεγιστα. Οσο για τον Ρουκαβινα και τον Κλειτον αποδειχτηκαν πολυ ευστοχες αλλαγες για τον Τεν Κατε και σιγουρα του δημιουργησαν εναν ευχαριστο πονοκεφαλο για το οτι πρεπει να τους εμπιστευτει παραπανω. Γενικα ολες οι αλλαγες του κοουτς και σε παικτες αλλα και σε τακτικη αποδειχτηκαν σωστες και ηταν αυτες που εδωσαν το τριποντο στο τριφυλλι.

Τα μηνυματα αυτης της νικης νομιζω πως εχουν να κανουν με τον Τεν Κατε περισσοτερο. Νομιζω πως ο Χενκ δειχνει να μπορει τελικα,μετα απο πολλες φουρτουνες και αμφιβολιες, να προσφερει και να αλλαξει την ομαδα προς το καλυτερο. Πρεπει λοιπον, οπως ολα δειχνουν, η διοικηση να τον εμπιστευτει στις μεταγραφες και να τον αφησει να φερει παικτες για να μπορεσει να παρουσιασει την ομαδα ακριβως οπως την φανταζεται. Το αλλο μηνυμα νομιζω οτι ειναι προς τους οπαδους και λεει πως ακομα και με χαμενο το πρωταθλημα,η ομαδα θα παιξει για την ιστορια της και το ονομα της και στο τελος θα κανουμε το ταμειο. Εκεινοι το μονο που πρεπει να κανουν ειναι να σταθουν στο πλευρο της. Τριτο μηνυμα ειναι προς την διαιτησια(και οσους επηρεαζουν αυτη) και λεει πως ακομα και με κοντρα τα κορακια,αυτη η ομαδα θα τα δινει ολα για να παρει το θετικο αποτελεσμα.Εδω βεβαια πρεπει να βοηθησει και η διοικηση καταφερνοντας να αποκαταστησει τον σεβασμο προς την ομαδα γιατι οσο και να γυαλιζει το ματι των παικτων, αμα το κορακι θελει να κανει εγχειρηση θα την κανει.
Αντε να δουμε.....τωρα προεχει το πιο κρισιμο παιχνιδι της χρονιας με την Ανορθωση. Με νικη(ή ισσοπαλια) το τριφυλλι περναει στον επομενο γυρω, εισπρατει τεραστια εσοδα, τονωνει το ηθικο οπαδων-διοικησης-παικτων και ξενερωνει για αλλη μια φορα τους γαυρους.

Υ.Γ. Τα συμβαντα της νυχτας του Σαββατου αλλα και της Κυριακης μονο θλιψη προκαλουν. Κουραγιο σε αυτους που θρινουν, μυαλο σε αυτους που διοικουν.

4 σχόλια:

Striker είπε...

οντως μεγαλο διπλο....μονη ενσταση χωρις να εχω δει το ματσ το σχολιο σου για την διαιτησια.. ειδα την 2η κιτρινη - κοκκινη στον βασκο και ηταν ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΗ κιτρινη , οπότε αποβολη.
απο κει και περα μην παρεξηγηθουμε δεν εχω δει αγώνα παρα μόνο στιγμιότυπα...

Καπετάνιος είπε...

Φιλε striker
επειδη δεν ειδες, να σου πω οτι στο πρωτο ημιχρονο τουλαχιστον σε δυο με τρεις καθαρες φασεις κιτρινης καρτας για παικτη της Ξανθης ο διαιτητης εκλεισε τα ματια.Οποτε πιστεψε με οτι ο διαιτητης ηταν σε πολλες στιγμες εριστικος. Οσο για την αποβολη του Σαριεγκι, εχω την εντυπωση πως ηταν αρκετα αυστηρη,αλλα σεβομαι τα χρονια που εχεις φαει στα γηπεδα και κατι παραπανω πιανει το ματι σου.

Zogra είπε...

einai gegonos oti filos striker exei faei me to koutali ta gazon kai tous xlootapites, alla tha symfwnisw me ton filo kapetanio, oti o diaititis(den kserw an itan kateythinomenos) den kratise isa metra kai stathma gia tis dyo omades... otan dineis me tosi eykolia mia anyparkti kitrini (tin prwti) sto Basko paikti, tote prepei na min kleiseis ta matia se trantaktes kitrines travigmatwn fanelas kai taklin me ta dyo podia apo pisw... telos, yparxei ena offside sta teleytaia lepta tou agwna opou o Salpigidis feygei monos tou se tet-a-tet kai kovetai enw kalyptotan plirws apo ton teleytaio amyntiko tis akritikis omadas...

Striker είπε...

pantws na eimai eilikrinis....sto radio simera akouw to idio...gia 2-3 kitrines stin ksanthi pou den pesane...panopoulos exei kapoia dinami min ksexniomaste...
oso gia sariegki den exei na kanei me ta xronia sta gipeda(thanks gia ta kala sas logia) alla blepontas tin fasi se live kinisi apo tin kanoniki kamera blepw enan amyntiko na kobei agarmpa me megali taxytita kai oxi toso sklira alla na kobei ksanalew antepithesi. orismos kartas..!!