neolaia.gr - Το στέκι των νέων!

Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2008

ΝΤΡΟΠΗ





Ξεκιναω απο το αυτονοητο,οτι η δολοφονια του 16χρονου ειναι ενα γεγονος θλιβερο,αδικο και ο "δολοφονος" αστυνομικος πρεπει να τιμωρηθει παραδειγματικα για να μην θρηνησουμε και αλλα θυματα στο μελλον. Τα γεγονοτα ομως που ζουμε απο την δολοφονια και μετα ειναι αλλου παππα ευαγγελιο,που δειχνουν σε ολους με τον πιο εμφατικο τροπο οτι η ελληνικη κοινωνια νοσει και πολυ μαλιστα.

Η δολοφονια του μικρου αποτελεσε την σπιθα για να παρει φωτια ενα κομματι της ελληνικης κοινωνιας, μιας κοινωνιας που τα τελευταια χρονια περναει μια παρατεταμενη κριση. Μια κοινωνια που ειναι καταχρεωμενη, που ζει στα προθυρα της φτωχειας, που δανειζεται για να φαει. Μια κοινωνια με νεους που ειναι μακροχνονιοι ανεργοι, που οταν δουλευουν πληρωνονται με πενιχρους μισθους, που δεν εχουν το επιπεδο της εκπαιδευσης που τους αξιζει, που ζουν μεσα στην ανασφαλεια για το αυριο και που δεν ξερουν με ποιο τροπο θα βγουν απο αυτο το αδιεξοδο.Ηταν λογικο και σιγουρο οτι καποια στιγμη ολη αυτη η συσωρευση των προβληματων και ειδικα αναμεσα στους νεους, θα σκασει σαν βομβα και θα εχει ανεξελεκτα και βιαια αποτελεσματα.

Ολοι αυτοι ομως που με το αλοθι της δολοφονιας του μικρου εσπασαν,εκαψαν και εκλεψαν δεν εχουν καμια σχεση με τον πιτσιρικα και ειναι πολυ πιθανο να μην ξερουν καν τι εγινε. Ολοι αυτοι που φορανε κρανη,κουκουλες και πετανε πετρες και μολοτωφ σε ολους αδιακριτως, ειναι το ιδιο ενοχοι και το ιδιο εγκληματιες με τον "δολοφονο" αστυνομικο. Και οπως και αυτος εχει συλληφθει και θα δικαστει για το εγκλημα του, ετσι και ολοι αυτοι οι γνωστοι αγνωστοι θα επρεπε να εχουν συλληφθει για να παραπεμφθουν σε δικη. Αλλα ουτε εγινε κατι τετοιο, ουτε νομιζω οτι θα γινει.

Και δεν θα γινει γιατι εχουμε μια ΑΝΙΚΑΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.Εχουμε εναν Πρωθυπουργο κομπαρσο, που για εμενα προσωπικα αποτελει μια απο τις μεγαλυτερες απογοητευσεις που εχω βιωσει σε πολιτκο επιπεδο. Γιατι πεσανε στην παγιδα να αντιμετωπισουν την πυρποληση της Αθηνας ως συνεχεια της δολοφονιας του Αλεξανδρου και φοβηθηκαν την αντιδραση της κοινης γνωμης αν εβλεπε τα ΜΑΤ να χτυπανε και να συλλαμβανουν τους κουκουλοφορους. Το αποτελεσμα ηταν να αφησουν μερικες εκατονταδες "κωλοπαιδα" να καψουν ολη την Αθηνα ανενοχλητοι.

Τωρα νομιζω πως το πρωτο που πρεπει να αποσχολει ολους αυτους που διοικουν ειναι πως θα αποκλιμακωθει αυτη η κριση με μηδενικες απωλειες σε ανθρωπινες ζωες και με οσο το δυνατον λιγοτερες υλικες ζημιες. Απο εκει και περα νομιζω πως το μονο που απομενει σε αυτη την αποτυχημενη κυβερνηση και σε αυτον τον ανυπαρκτο Πρωθυπουργο ειναι να ανακοινωσουν την παραιτηση τους και να διακηρυξουν εκλογες. Εστω για μια φορα ο Πρωθυπουργος θα πρεπει να βγει προσωπο με προσωπο με τον ελληνικο λαο,να παραδεχτει τα λαθη του και να πει οτι απετυχε. Αλλα ουτε αυτο νομιζω οτι θα το κανει, γιατι και αυτο για να το κανεις πρεπει να εχεις κοτσια,κατι που λειπει απο του πολιτικους σημερα.

Υ.Γ. Τα κομματα της αντιπολυτευσης φανηκαν για αλλη μια φορα ανευθυνα και κατωτερα των προσδοκιων μας. Αντι να αναλογηστουν την κρισημοτητα της περιστασης και να βοηθησουν με τον τροπο τους την κυβερνηση, προσπαθησαν να εκμεταλευτουν λαικιστικα το γεγονος της δολοφονιας του 16χρονου.Ντροπη και σε αυτους.

3 σχόλια:

eliot είπε...

Συμφωνω απολυτα

mavalexis είπε...

Άλλο πράγμα ο καταλογισμός ευθυνών στον καθένα που διαπράτει αδίκημα κι άλλο η εξλισωση των ευθυνών και κατ' επέκταση των αδικημάτων!

Zogra είπε...

otan ta provlimata sysoreuonte kai otan den yparxoun kapoioi pou na einai aksioi na voithisoun tin koinwnia na vrei tis lyseis se ayta, tote i ekriksi einai anapofeykti... panta omws yparxoun oi poniroi kai oi gelioi pou stekonte katwteroi twn peristasewn h ekmetaleyonte aytwn... stin ellada twn toswn thetikwn kai arnitikwn "xrwmatwn"... poly swsth h topothetisi sou file "Kapetanie"!