neolaia.gr - Το στέκι των νέων!

Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2008

ΜΠΑΤΣΟΙ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ.....(ΚΑΙ ΠΑΛΙ) ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ


Λίγες μέρες λοιπόν μετά την ‘μαύρη’ επέτειο των Δεκεμβριανών , η αστυνομία του κράτους που βρίσκεται εκεί για να προστατεύει τις ζωές μας και τις περιουσίες μας, χτύπησε και πάλι…φρόντισε να μας θυμίσει λοιπόν τι είχε (σχεδόν) συμβεί εκείνη την ημέρα. Αφαίρεσε την ζωή του 16χρονου που τόλμησε να πετάξει μπουκάλι στα όργανα της ‘τάξης’. Φανταστείτε να λειτουργούσαν έτσι όλοι οι αστυνομικοί πόσους νεκρούς θα είχαμε κάθε Κυριακή στα γήπεδα….
Το ιστορικό αυτής της φασιστικής αστυνομικής συμπεριφοράς ξεκινά από τον μεσοπόλεμο και τις αλήστου μνήμης εποχές Μεταξά – Μανιαδάκη… τότε που ο κόσμος κατέληγε στην φυλακή αν δε τον συμπαθούσε ο μπατσάκος της γειτονιάς και δεν ξαναέβλεπε το φως παρά μόνο αν υπέγραφε την περίφημη ‘δήλωση’. Μετά την απελευθέρωση και τον εμφύλιο δεξιές- ακροδεξιές κυβερνήσεις βάλθηκαν σε ανελέητο κυνηγητό αριστεροφρόνων με όργανο επιβολής της τάξης την αστυνομία που την στελέχωσαν φασιστοειδή που υπηρέτησαν τον κατακτητή.
Δεξιές κυβερνήσεις μας τυρράνησαν σε πολλές εκδόσεις τους ως το 1981. Η σαπίλα στην ελληνική αστυνομία ήταν τεράστια και έκανε πολλά χρόνια μεγάλη προσπάθεια το ΠΑΣΟΚ να την καθαρίσει. Σε μεγάλο βαθμό το πέτυχε (τα επεισόδια στο Πολυτεχνείο πχ σχεδόν σταμάτησαν προς το τέλος της δεκαετίας του ’90), αλλά το διάλειμμα 90-93 πήγε αυτή την προσπάθεια πίσω. Με την αλλαγή του 2004 και πολύ περισσότερο μετά τον ανασχηματισμό που έφερε τον απίθανο ακροδεξιό Πολύδωρα στο υπουργείο Δημ.Τάξης τα πράματα γύρισαν πάλι στην φυσική ιστορική τους μορφή. Η αστυνομία στο ρόλο του τρομοκράτη , υπόθεση απαγωγών Πακιστανών, ανελέητος ξυλοδαρμός-υπόθεση ζαρτινίερας, χτύπημα χρυσαυγητών σε συγκέντρωση αριστερών με την σύμπραξη των ΜΑΤ και προχθές η στιγνή δολοφονία του 16χρονου. Δε θέλει και πολύ για να ξυπνήσουν τα Εξάρχεια. Συγχαρητήρια κύριοι της Ν.Δ….
Σε ποιόν άλλωστε η λέξη ‘χωροφύλακας’ του φέρνει στο μυαλό κάτι ωραίο, δίκαιο και καλό…??
Τυχαία η χρήση εδώ και δεκαετίες του όρου ‘μπάτσος’??
Στην ελληνικη ταινία ‘Ο Ηλίας του 16ου’ ο Χατζηχρήστος είχε ντυθεί αστυνομικός και η ατάκα που είπε αντικατοπτρίζει ΟΛΗ την ιστορική εικόνα της ελληνικής αστυνομίας. Την ώρα που ζητούσε το γκλοπ του είπε.. ‘Δώστε μου και το γκλοπ μην πετύχω στο δρόμο τίποτα φοιτητές.’. Να τους κοπανίσουμε δηλαδή επειδή απλά είναι φοιτητές..

Και φυσικά και δε δικαιώνω τους βανδαλισμούς στο κέντρο της πόλης. Αλλά όποιος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες κύριε Καραμανλή, άξιε συνεχιστή του ακροδεξιού έργου του θείου σου.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

file striker moy arese poly ar8ro soy kai pws my8istorimatika syndeeis thn dexia toy parel8ontos me to prox8esino gegonos.h alh8eia einai omws oti h ektetamenh analysh odhgh se anoysia apotelesmata kai dogmatismoys poy mallon den exoyn sxesh me to olo gegonos.

oristika o mpatsos ekane la8os poy xrhsimopoihse to oplo toy akoma kai an htan san aytoamyna opws eipe h' epeidh fovh8hke h' epeidh to ekane epithdes. apo thn allh o nearos den 8a eprepe na epite8ei ston mpatso h' to opoiodhpote mpatso lektika h' petontas antikeimena giati apla den eixe logo h' na to 8esw pio swsta den 8a eprepe na eixe logo.kai den 8a eprepe na eixe logo giati poly apla an koitas thn doyleia soy koitaei kai aytos thn dikia toy poy mallon einai gia na se prostateyei.twra an to kanei an einai axios na to kanei kai giati epelexe na to kanei einia mia allh istoria mallon diforetikh apo thn dolofonia toy mikroy.

einai krima poy exoyme ayto to apotelesma me ena nekro 15xrono kai syntoma ena mpatso sthn fylakh poy oloi xeroyme poly kala pws 8a perasei sthn fylakh enas mpatsos.

einai la8os nomizw na sygrineis kai na parallhrizeis toys agwnes enantion ths dexias kai ths xoyntas apo toys aristeroys ths epoxhs poy eixan ypova8ro, organwsh,ideologia kai panw ap'ola dikio.edw den eida tipota apo ola ayta apla kapoioys poy antitasonte ston enstolo apla epeidh exoyn ma8ei apo thn "parea" toys oti epeidh einai enstolos einai kakos!

den 8a xexasw pote grafiko typo ton exarixiwn poy molis eide filo moy me stolh exodoy toy pezikoy na toy epit8ete lektika legontas toy oti einai exoysia kai diafora paromoia... kai to paidi molis eixe er8ei apo to 3ethnes....

na eisai kala.

me ektymish "tenkai".

Καπετάνιος είπε...

Οταν διαβασα το αρθρο σου φιλε striker μου δημιουργηθηκε η αναγκη να γραψω κατι.Με προλαβε η "tenkai" η οποια εγραψε πανω κατω αυτα που ηθελα να πω και εγω.
Οπως και να εχει ο θανατος/φονος ενος 16χρονου παιδιου ειναι λαθος,εγκληματικο και θλιβερο.Οταν ομως παιζεις με την φωτια καποια στιγμη θα καεις.

Υ.Γ.Πολυ δυνατο σχολιο απο "tenkai".Ελπιζω να την ξαναδουμε να σχολιαζει στην προμεναδα μας.

Ανώνυμος είπε...

einai la8os nomizw na sygrineis kai na parallhrizeis toys agwnes enantion ths dexias kai ths xoyntas apo toys aristeroys

Κάπου διάβασα ότι ο Αλαβάνος έκανε σύγκριση των περιπτώσεων Πέτρουλα και Γρηγορόπουλου.

Θα διασταυρώσω αν είναι αληθές και θα επανέλθω.

Κατά τα άλλα, δεν είναι μόνον η κακιά δεξιά και το παρελθόν της, είναι και η εικοσαετία του Πασόκ, που δεν άλλαξε τα πράγματα. Τα είκοσι χρόνια που μεσολάβησαν δεν ήταν λίγα για να τα προσπερνάμε στο ντούκου.

Κατ.

Zogra είπε...

100% dikaio stin deyterologia sta sxolia tou arthrou aytou apo tin "Kat"... H prasini lelapa tou Pasok, ola ayta ta xronia kai kyriotera ta teleytaia 5-6 tis diakyvernisis tou akatonomastou kontou me tis elies sti mouri... itan o prothalamos kai ypovoithisan tin dimiourgia kai to aisthima koinwnikis adikias me anadianomi tou ploutou stous "ligous" kai koinwniko-oikonomikes adikies-symfwnies eis varos twn pollwn...

Striker είπε...

wwww kala krasia...to arthro mou milaei gia tin sapia domi tis astynomias kai gia tin deksia politiki pou tin boithise edw kai dekaeties.....
ta tis koinwnikis adikias einai allou pappa evaggelio...

Mickey είπε...

Καθε λαος εχει τους πολιτικους που του αξιζει.

Μονο και μονο που καθεστε και μιλατε για δεξιους, πασοκους, ακρο-αριστερους απλα και μονο απλα βλεπετε το δασος να καιγεται και εσεις ψαχνετε δικαιολογιες στο διπλα λιβαδι για τους θαμνους...

Νοσουμε κοινωνικα...

Mickey είπε...

και δεν καταλαβα γιατι κατηγορειτε κυβερνησεις και πολιτικους.Χουντα εχουμε τα τελευταια 30 χρονια, ή μηπως εκλεγονται μονοι τους.

Βαλτε οτι μυαλο εχετε να δουλεψει...

Καπετάνιος είπε...

Σωστος ο mickey
Οσο ειμαστε κολλημενοι σε στεγανα και χαρακτηρισμους παλαιοτερων εποχων,τοσο θα αδυνατουμε να δουμε καταματα τα προβληματα και να τα λυσουμε.Αυτα που ζουμε απο την δολοφονια του μικρου και μετα,δεν εχουν να κανουν καθολου με οργη και διαμαρτυρια για τον θανατο του.Εχουν να κανουν με μια κοινωνια που εδω και χρονια εχει αναρυθμητα προβληματα,που ζει με ψυχουλα καθημερινα,που εχει τους νεους στο περιθωριο,στην ανεργια και την ανασφαλεια.Καποια στιγμη ολα αυτα θα σκαγανε και θα βγαιναν με βια προς τα εξω.
Η αντιμετωπιση αυτης της κρισης θα επρεπε να αντιμετωπιστει ως ξεχωριστο γεγονος απο τον θανατο του μικρου και οχι οπως την "αντιμετωπισε" η κυβερνηση σαν συνεχεια του αδικου φονου.Η δολοφονια ηταν το αλοθι που ψαχναν ολοι αυτοι για να καψουν και να ληστεψουν,οχι ο πραγματικος λογος.

mavalexis είπε...

Σωστό ότι στο κοινωνικο-οικονομικό πρόβλημα της χώρας πρωταγωνίστησε ο κατά Μαλβίνα τάπερμαν και βρήκε άξιο συνεχιστή τον ανιψιό αλλά απ' την άλλη αν μιλήσουμε για την αστυνομία είναι γεγονός ότι τα πράγματα επειδηνώθηκαν το 90-93 όπως και ότι πράγματι ο Πολύδωρας αποτελεί κάποια συνέχεια της δεξιάς κουλτούρας στα σώματα ασφαλείας κι η τελευταία θητεία του οπωσδήποτε συνέβαλε αποφασηστικά σε ότι βλέπουμε σήμερα, καθώς με την επιλογή σύγκρουσης διαρκείας με διαδηλωτές που δεν συμμετείχαν απαραίτητα σε επεισόδια στο 16 (για εκφοβισμό)φανάτησε τους αστυνομικούς και πολλαπλασίασε τον κόσμο που συμμετέχει σε επεισοδία που άλλωστε εκείνη την περίοδο τον εκπαίδευσε!