neolaia.gr - Το στέκι των νέων!

Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2008

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ


Έξι μέρες μετά την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου και μόλις τρεις μέρες μετά το ολοκαύτωμα του κέντρου της Αθήνας βγήκε η απόφαση του δικαστηρίου για την δολοφονία του Μιχάλη Φιλόπουλου. Σύμφωνα με την απόφαση ο μοναδικός ένοχος για την δολοφονία που αποδεδειγμένα και στο δικαστήριο έγινε από πολλούς θύτες και με διαφορετικά φονικά εργαλεία είναι ο τοξικομανής Χρήστος Σακάτης. Η απόφαση αυτή που προκαλεί το δημόσιο αίσθημα ήρθε να συμπληρώσει και η απόφαση που ενώ καταδικάζει σε 10ετή κάθειρξη τους Βασίλη Ψικάκο και Νικόλαο Βαγιόπουλο για συνέργια στην δολοφονία τους αφήνει ελεύθερους μέχρι το αποτέλεσμα του εφετείου!!! Μα είναι δυνατόν; Σύμφωνα λοιπόν με την απόφαση το δικαστήριο αφήνει ελεύθερους να κυκλοφορούν στους δρόμους δύο δολοφόνους!!!
Επίσης το δικαστήριο έκρινε αθώους τους: Μιχάλη Κουντούρη, Γιάννη Ανδρόνικο, Μιχάλη Μπεκάκο, Βασίλη Ρουμπέτη, Απόστολος Κοράκη, Αναστάσιος Πούλο για τις κατηγορίες της φυσικής και ηθικής αυτουργίας και επίσης αθώους τους Νικόλαο-Φραγκίσκο Βαγιόπουλο, Γιώργο-Κωνσταντίνο Αμπουσελάμ, Μιχάλη Μενδώνης, Γίωργο Λιάγκα, Απόστολο Μαντούβαλο (όχι δεν είναι συνωνυμία το επίθετο του), Μανώλη Γούμενο, Άρη Παπαντώνη για τις κατηγορίες συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και κατοχή και χρήση εκρηκτικών.
Όπως ήταν λογικό η απόφαση που προκαλεί το δημόσιο αίσθημα δημιούργησε επεισόδια έξω απ’ το δικαστικό μέγαρο ενώ το εντυπωσιακό είναι ότι όπως και στην δολοφονία της Λαυρίου έτσι και εχθές στο δικαστικό μέγαρο μηχανοκίνητο κομβόι αποτελούμενο από 50 μηχανάκια με οπαδούς του Ολυμπιακού ήρθε ( κάθισε μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου ενώ απογόρευσαν την είσοδο σε άλλους) και έφυγε με την συνοδεία αστυνομίας!!! (συμβολή της ομάδας Ζήτα).
Και το εξωφρενικό της υπόθεσης ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γιώργος Σανιδάς ζητούσε συλλήψεις απ΄ την αστυνομία για τα επεισόδια που λάμβαναν μέρος μετά από τέτοια προκλητική απόφαση γιατί είτε του χάλασαν την ησυχία του στο γραφείο του είτε επειδή σκέφτηκε ότι αφού δεν βάζουμε φυλακή τους δολοφόνους να βάλουμε αυτούς που πετούσαν διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση αντικείμενα.
Οι προκλήσεις δεν σταματούν εκεί αφού η δικογραφία της υπόθεσης θα διαβιβαστεί σε νέο ανακριτή για να γίνει έρευνα αν προκύπτουν αξιόποινες πράξεις για τα γεγονότα στην Λαυρίου και σε οπαδούς του Παναθηναϊκού!!! (Α ρε Σωκράτη είσαι κράτος)

Υγ1 Ελπίζω πραγματικά ο Θεός να βάλει το χέρι του.
Υγ2 Ούτε 20 μήνες δεν πέρασαν από τότε που έλεγαν όλοι για παραδειγματική τιμωρία των ενόχων. Τελικά για την Λαυρίου σύμφωνα με την ελληνική δικαιοσύνη μοναδικός υπεύθυνος είναι ο Σακάτης.
Υγ3 Πιστεύετε μετά από όλα αυτά και για παραδειγματικές τιμωρίες και άλλα ωραία που ακούστηκαν και για την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου; Να θυμήσουμε εδώ την ΑΘΩΩΣΗ του δολοφόνου του Μιχάλη Καλτεζά το 1985 (με πυροβολισμό στο πίσω μέρος της κεφαλής) , αστυνόμου Μελίστα επειδή ήταν ‘‘εν βρασμώ ψυχής’’
Υγ4 Νόμος είναι το δίκιο του Σωκράτη.