neolaia.gr - Το στέκι των νέων!

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

Λιγο τσιπα

Επειδη η γελιοτητα και η κοροιδια εχει και καποιο οριο,πρεπει επιτελους να καταλαβουμε σε αυτην την χωρα οτι δεν μπορουμε να κανουμε οποτε θελουμε το μαυρο ασπρο και το ασπρο μαυρο.Γιατι τις περισοτερες φορες το ΜΑΥΡΟ ειναι ΜΑΥΡΟ και το ΑΣΠΡΟ ειναι ΑΣΠΡΟ.
Στις 6 Δεκεμβριου ειχαμε την ΜΑΥΡΗ επετειο απο την δολοφονια του Αλεξανδρου Γρηγοροπουλου. Θα προσπερασω το γεγονος οτι δυστηχως αυτη η ημερομηνια αποτελεσε και θα αποτελει μια ευκαιρια για ψευτο-επαναστατες να κανουν το κεφι τους,αντι να ειναι στην πραγματικοτητα μια περα πενθους,περισυλλογης και να αποτελει εναρξη για διαλογο που θα βοηθησει στην επιλυση των προβληματων της νεολεας σημερα. Προσπερναω επισης το γεγονος οτι καποιοι εξυπνοι αντι να σεβαστουν την μνημη του παιδιου,εκμεταλευτικαν την ημερα για να διαδηλωσουν για το ασφαλιστηκο και οτι αλλο προβλημα υπαρχει στην χωρα σημερα.Δεκτο οτι αυτα ειναι σοβαρα προβληματα,αλλα μην εκμεταλευομαστε την μνημη του παιδιου και τον πονο της οικογενειας για να περασουμε τα δικα μας.Παμε ομως τωρα σε αυτο που μου ενοχλησε περισοτερο.
Φετος,σε αντιθεση με περσυ που η στρατηγικη της αστυνομιας ηταν σπαστε τα καψτε τα και εμεις θα κοιταμε,η στρατηγικη ηταν μηδενικη ανοχη.Ετσι λοιπον περα απο τον τεραστιο αριθμο αστυνομικων που υπηρχαν στο κεντρο, η αστυνομια μερικες μερες πριν την επετειο εκανε καποιες εφοδους σε στεκια ψευτο-επαναστατων για να προλαβει τα χειροτερα. Σε ενα τετοιο στεκι,αλλοι το αποκαλουν πολιτικο καφενειο,η αστυνομια συνελλαβε 22 ατομα ως υποπτα και μεσα στον χωρο βρεθηκαν αδεια μπουκαλια,ευφλεκτο υγρο,βαριοπουλες,αντιασφυηιογονες μασκες,χειροβομβιδες κροτου λαμψης και αλλα τετοια ομορφα.Επισης βρεθηκε ενας υπολογιστης που στα αρχεια του υπηρχε συλλογη απο προκυρηξεις ψευτο-επαναστατικων ομαδων.Μεχρι εδω ωραια.....επιτυχια θα πει καποιος της ελληνικης αστυνομιας που προλαβε τα παλικαρια πριν βγουν στους δρομους της Αθηνας και καψουν παλι περιουσιες πολιτων. Ελα ομως που μεσα στους συλληφθεντες ηταν και τα δυο παιδια του Β' αντιπροεδρου της Βουλης Νιωτη. Και εκει αρχιζουν τα ωραια. Βγαινει λοιπον ο Νιωτης και λεει οτι εμπιστευεται την ελληνικη δικαιωσυνη αλλα απο την αλλη δεν μπορει να καταλαβει γιατι συλληφθηκαν τα παιδια,αφου τα 100 αδεια μπουκαλια που υπηρχαν εκει ηταν για ανακυκλωση.Για τα αλλα δεν μας λεει για πιο λογο ηταν διπλα.Απαραδεκτη αντιδραση Νιωτη.'Η παραιτησε και συμπαρηστασε στα παιδια σου οπως θα εκανε καθε γονειος, ή καθεσε στην καρεκλα σου ως εκπροσωπος του ενομου κρατους και αφηνεις την δικαιωσυνη ανεπηρεαστη να κανει την δουλεια της.Δεν μπορεις ομως να συνεχιζεις να εκπροσωπεις το κρατος και το συστημα και να μου λες παπαρολογιες περι ανακυκλωσης.
Η κωμωδια συνεχιστηκε και χθες το βραδυ στο δελτιο ειδησεων του MEGA οπου φιλοξενηθηκε η βουλευτης του ΚΚΕ Λιανα Κανελλη. Η αγαπητη κατα τα αλλα Κανελλη λοιπον βαλθηκε και εκεινη με την σειρα της να μας πεισει οτι τα ευρημα στο Ρεσαλτο δεν αποτελουν αποδειξη οτι τα παιδια ετοιμαζαν μολοτοφ.Συνεχισε δε την γελιοτητα του Νιωτη οτι τα μπουκαλια θα πηγαιναν για ανακυκλωση.Και εκλεισε τα φοβερα της επειχηρηματα οτι αν δεν τους πιασεις με τον αναπτηρα στο χερι να βαζουν φωτια στο φυτιλι δεν μπορεις να τους κατηγορησεις για τιποτα.Τι μας λες ρε Λιανα????Επειδη τα παλικαρακια που πιασανε το πιο πιθανο ειναι να προερχονται απο τον ευρητερο χωρο της αριστερας,θα τους βγαλουμε λαδι???Δηλαδη αμα εμενα μου βρουν στο σπιτι κουκουλες,πιστολια και σφαιρες να μην με βαλουν μεσα ως υποπτο για ληστεια????Να πουμε οτι θα τα εδινα στο πολεμικο μουσειο για εκθεση???????Λιγο τσιπα και λιγο ντροπη δεν βλαπτουν.
Και κλεινω με τα παλικαρια που συλληφθηκαν. Αμα ειναι πραγματικα επαναστατες και παιρνουν μερος σε πολεμο με το κατεστημενο οπως λενε,τοτε οταν ο εχθρος σε πιανει δεν το γυριζεις και σφυριζεις αδιαφορα.Συνεχιζεις να λες τα πιστευω σου και να επιχειρηματολογεις για τις πραξεις σου και δεν τον παιζεις οικολογος και φανατικος της ανακυκλωσης.

9 σχόλια:

mavalexis είπε...

Από άποψη πάντως δικαστικής διαδικασίας κατά τη γνώμη μου ισχύει το περίπου αν δεν πιάσεις κάποιον με τον αναπτήρα δεν μπορείς να τον καταδικάσεις, καθώς είναι άλλο το πιστόλι και άλλο το μπουκάλι.

Επίσης δεν υπάρχει ιστορικά μία μόνο μέθοδος υπεράσπισης των πιστεύω κάποιου και όποια άλλη είναι καταδικαστέα, ενώ ο Νιώτης καλά κάνει και υποστηρίζει τα παιδιά του και κρατάει τη θέση του, αλλά αν επιχειρηματολογεί στην ουσία της υπόθεσης όπως λες κάνει λάθος.

Καπετάνιος είπε...

Φιλε
Μισο λεπτο γιατι θα τρελαθουμε.Θες να μου πεις οτι μια μερα πριν την επετειο του θανατου του Γρηγοροπουλο,σε ενα γνωστο αντιεξουσιατικο στεκι,βρισκουνε μπουκαλια,πετρελαιο,βαριοπουλες,αντιασφιξιογονες μασκες κλπ και να πουμε οτι τα παιδια ειναι οικολογοι???
Μην τρελαθουμε....
Δηλαδη να τον αφησουμε να βγει στον δρομο με την μολοτοφ και τοτε να τον πιασουμε?
Οσο για τον Νιωτη,οπως εγραψα,δεν χρειαζεται να παραιτηθει για να υποστηριξει τα παιδια του.Αλλα δεν μπορεις να καθεσε στην καρεκλα σου που σου προσφερει το κατεστημενο και να μου μιλας για ανακυκλωση.Ασε την δικαιωσυνη να κανει την δουλεια της χωρις να την επηρεαζεις.
Θελεις δηλαδη στην μια φορα που η αστυνομια εδρασε προλυπτικα,να τους καταδικασουμε?ΟΧΙ ρε φιλε...καλα κανανε!!!
Για την Κανελλη γιατι δεν σχολιαζεις?Ωραια τα λεει και η Κανελλη?

Striker είπε...

koita na deis captain. o xaraktirismos ''antieksousiastiko steki'' einai toso aythairetos kai ipokeimenikos oso o xaraktirismos ''politiko kafeneio''. epipleon opos leei kai o maval , an de piasteis me anaptira sto xeri DEN APODEIKNIETAI oti to mpoukali einai gia molotof. etsi leei to sintagma. ti na kanoume. prota teleitai aksiopoini praksi kai meta silambanesai kai dikazesai. i katoxi mpoukaliou den einai to idio me tin katoxi oplou. apo tin alli omws o Niotis ofeilei na deiksei sevasmo ston agona pou ekane to organomeno kratos simera kai na parei apostaseis apo tin kibernisi toulaxiston mexri na ksekatharisei to dikastirio ton paidion tou. oikogeneiaki eythini den prepei na iparxei, de milame gia paidia-milame gia 30xronous enilikes, alla to prama edw an kleisei etsi, tha einai proklisi.
se oti exei na kanei me tin kaneli, pragmatika de mporo na pw, i gnomi mou gia aytin einai toso mperdemeni (de trelenomai gia to atomo tis me liga logia) alla an iperaspistike ta dikaiomata anthropon pou sineligthisan proklitika, mallon kala ekane.

Striker είπε...

stin teleytaia mou grammi ennow ''sinelifthisan proliptika''

Καπετάνιος είπε...

Εσεις θα με τρελανεται στα σιγουρα.
Τελος παντων....υπαρχει διασταση αποψεων.Δεν θελω να πεισω κανεναν. Απλα η γνωμη μου ειναι οτι η αστυνομια πρεπει να προλαμβανει,χωρις βεβαια να καταπατουνται τα συνταγματικα δικαιωματα κανενος.
Αν λοιπον η αστυνομια ειχε πληροφοριες οτι στο ταδε μερος,δεν μπαινω σε χαρακτηρισμους,υπηρχε εργαστηρι μολοτοφ,τοτε κατα την γνωμη μου καλα εκανε και επαινεβει και καλα εκανε και συνελαβε οσους συνελαβε.Τωρα απο εκει και περα ειναι θεμα της δικαιωσυνης να κρινει αν συλληφθηκαν σωστα και αν πρεπει να τιμωρηθουν.Απλα το ολο νοημα για μενα ειναι οτι δεν θα πρεπει να κρυβομαστε πισω απο το δαχτυλο μας,τουλαχιστον οχι σε αυτα που λεμε.Αμα ειναι να μου μιλανε για οικολογια και ανακυκλωση καλυτερα να μην μου μιλανε καθολου.Βλακας δεν ειμαι.

Striker είπε...

captain ta peri oikologias kai egw de ta sikono..ksereis tis apopseis mou(se allothema se paw pali). xaxaxa
re mi trelenesai.
afou monos sou to les koita
''Απλα η γνωμη μου ειναι οτι η αστυνομια πρεπει να προλαμβανει,χωρις βεβαια να καταπατουνται τα συνταγματικα δικαιωματα κανενος.'' ela omos pou katapantountai ta sintagmatika dikaiomata. ti na kanoume twra? parapona ston nomotheti. eytyxws pou pleon i astinomia de basizetai se ''kapoies plirofories....''. apo plirofories gemizan kapote ta mpountroumia kai ta kseronisia. eimai sigouros oti den eisai kanena eidos nostalgou tou parelthontos, alla i logiki sou ekei tha odigouse.

mavalexis είπε...

Δεν άκουσα τον Νιώτη να λέει για ανακύκλωση, αλλά αν το είπε διέπραξε λάθος, όπως ήδη σχολίασα. Την Κανέλλη δεν την είδα και δεν μπορώ να τη σχολιάσω, είδα όμως τον Χρυσοχοϊδη να λέει ότι αν χρειασθούν 2000 προληπτικές προσαγωγές ή και περισσότερες θα το κάνει και έφριξα!

Απ' αυτό νομίζω ότι προτιμώ τα επεισόδια, που τελικά πάντως έγιναν!

Mickey είπε...

Simfono me to sintrofo mavalexi...an kai den eimai o katallilos na miliso peri nomikon sto eglima krinetai to apotelesma kai oxi i prothesi...ap ' ola ta eurimata tipota den apotelei oplo...allo an o sindiasmos olon prokalei lambadiasma

Καπετάνιος είπε...

Κανεις λαθος φιλε Mickey
Η προθεση μπορει να εχει τιμωρια.Αν εγω σχεδιαζω να κανω καποιο εγκλημα και με πιασουν πριν το διαπραξω πιστεψε θα τιμωρηθω.Ουτε εγω ειμαι νομικος,αλλα αυτο ειναι η κοινη λογικη.
Παντως βλεπω πολυ κοσμο να εχει το ταλεντο να κρυβεται πισω απο το δαχτυλο του.Αυτο εξηγει και πολλα για αυτην την χωρα.