neolaia.gr - Το στέκι των νέων!

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

Ή ειναι ηγετες ή δεν ειναι

Ειναι πια κατανοητο απο ολους οτι τα οικονομικα της χωρας ειναι σε πολυ κακη κατασταση. Ειναι επισης κατανοητο οτι καποιοι με τα σεναρια καταστροφης που διαρεουν στα ΜΜΕ κερδιζουν σε βαρος μας. Η Ευρωπη πιεζει την κυβερνηση για ακομα σκληροτερα μετρα στο μοντελο της Ιρλανδιας. Αληθεια ομως,ποσο ακομα αντεχει ο ελληνας πολιτης αυτη την σκληρη δημοσιονομικη πολιτικη. Γιατι η μεγαλη διαφορα με την Ιρλανδια ειναι οτι εμεις εχουμε τωρα σχεδον 6 χρονια που βλεπουμε τις τιμες να ανεβαινουν και τους μισθους να μενουν ιδιοι οι απλα να παιρνουν αστειες αυξησεις,ενω οι Ιρλανδοι περασαν την αντιστοιχη περιοδο ως το οικονομικο θαυμα της Ευρωπης με ολα τα καλα που αυτο επεφερε.
Τι γινετε ομως τωρα?Απο οσο φαινεται,με το νεο ετος η κυβερνηση θα αναγκαστει να παρει και αλλα πιο αυστηρα μετρα. Πως ομως μπορεις να πεισεις τον λαο που τοσο εχει ταλαιπωρηθει τα τελεευταια χρονια,να σφηξει και αλλο την ζωνη?????
Νομιζω οτι ηρθε η ωρα οι πολιτικοι αυτης της χωρας να δειξουν οτι δεν ζουν σε εναν δικο τους γυαλινο κοσμο,αλλα οτι ειναι μερος αυτης της χωρας με τα καλα της και τα κακα της. Νομιζω οτι ηρθε η ωρα οι πολιτικοι να παρουν την αποφαση και ως συμβολικη κινηση αλλα και ως πρακτικη κινηση να δεχτουν μια θαραλλεα μειωση του μισθου τους. Γιατι οι ηγετες πρεπει να οδηγουν τα γεγονοτα,οχι να ακολουθουν.Αν λοιπον πραγματικα πιστευουν οτι ειναι ηγετες αυτης της χωρας και αυτου του λαου,καλα θα κανουν να πραξουν και σαν ηγετες.
Μειωση λοιπον εδω και τωρα του μισθου των βουλευτων μας.

3 σχόλια:

Striker είπε...

an ginei ayto....akoma kai an den exei apotelesma tha einai megalitero thavma kai apo to oikon. thavma tis irlandias.
MAZI SOU

mavalexis είπε...

Δεν ακούγεται άσχημο... αν και επί της ουσίας δεν λύνει το πρόβλημα, από συμβολική άποψη θα είχε ενδιαφέρον!

Ανώνυμος είπε...

Μα όλοι αυτοί οι μεγάλοι :-p οικονομικοί εγκέφαλοι δεν κάνουν τίποτα παραπάνω από ό,τι θα έκανε και η γάτα μου αν την έκαναν υπουργό οικονομικών. Ακόμα και ένας μαθητής γυμνασίου, θα είχε να προτείνει κι άλλες λύσεις.

Όσο για την "συμβολική" κίνηση, αν ΗΘΕΛΑΝ να κάνουν πολλές τέτοιες "συμβολικές" κινήσεις και να πάψουν την κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος, θα έλυναν το πρόβλημα δίχως την αφαίμαξη των μισθωτών και των συνταξιούχων.

Κατ.