neolaia.gr - Το στέκι των νέων!

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

Επιλογές και διαχείριση...



«Είμαστε κυβέρνηση ανατροπών, όχι διαχείρισης», δήλωσε ο πρωθυπουργός μιλώντας, χθες, στο άτυπο Υπουργικό Συμβούλιο. Το ερώτημα όμως που εύλογα γεννάται από τη συγκεκριμένη αποστροφή του Γ. Παπανδρέου είναι το αν υποστηρίζει τα λόγια και με συγκεκριμένες πράξεις. Και πιο συγκεκριμένα αν η ανάθεση των χαρτοφυλακίων σε ότι αφορά το οικονομικό κυβερνητικό επιτελείο συνδράμει στη πραγματοποίηση των ανατροπών που ευαγγελίζεται ο πρωθυπουργός.

Από την αντιπολιτευτική περίοδο του ΠΑΣΟΚ ήταν φανερό ότι στα οικονομικά οι θιασώτες των δύο αυτών αντιλήψεων δεν εδύναντο να ομονοήσουν σε μια κοινή συνισταμένη και ότι, ανεξαρτήτως του επιπέδου επάρκειάς της, την αναπτυξιακή άποψη πρέσβευε η Λ. Κατσέλη.

Με την συντηρητική επιλογή, όμως, του προσηλωμένου στη διαχειριστική αντίληψη Γ. Παπακωνσταντίνου στο υπουργείο οικονομικών, και την τοποθέτηση της κ. Κατσέλη στο υπουργείο οικονομίας, ανταγωνιστικότητας και ναυτιλίας φαίνεται να προέκυψε μια σύνθεση δυσλειτουργική και κυρίως αδύναμη να αποστεί απ' τη διαχειριστική λογική! Αντίθετα, αν οι δύο είχαν εξαρχής επιλεγεί για τους ακριβώς αντίστροφους ρόλους το αποτέλεσμα πιθανότατα θα ήταν πολύ καλύτερο.

2 σχόλια:

NaFunkyKotes είπε...

ap'oti h tsimpisa h empistosynh ston k. Papakwnstantinou gia thn anakampsh ths oikonomias einai isoposh me thn tseph tou syntaksiouxou...

eliot είπε...

Παντως εκει που ελεγες οτι εχει φτασει η αγορα στον πατο, καταλαβαινεις οτι εχει ακομα...
Χειροτερα ο φετινος Δεκεμβρης απτον περσινο και με αυτα που σκεφτονται στο υπουργειο οικονομικων τα πραγματα μονο χειροτερα θα πανε...