neolaia.gr - Το στέκι των νέων!

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

Δημόσιες επενδύσεις και όχι κινδυνολογία!



Ο πρωθυπουργός, αφού αφιέρωσε τον χρόνο του αποκλειστικά στα θέματα εξωτερικής πολιτικής στους δύο μήνες που ασκεί τα καθήκοντά του, διαλαλεί τώρα στους πολίτες και τις διεθνής αγορές ότι η οικονομία αντιμετωπίζει την επικινδυνότερη κρίση μεταπολιτευτικά και ότι ο κίνδυνος δημοσιονομικού εκτροχιασμού απειλεί την εθνική κυριαρχία.

Αναγάγει, δηλαδή, ο Γ. Παπανδρέου την οικονομία στο κρισιμότερο εθνικό θέμα. Σ’ αυτή τη περίπτωση όμως, θα έπρεπε ο ίδιος να απασχολείται αποκλειστικά με τον αναγκαίο συντονισμό του οικονομικού επιτελείου και οπωσδήποτε να αποφεύγει τη δημόσια κινδυνολογία, η οποία μοναδικό στόχο έχει την επικοινωνιακή ανάδειξη των πράγματι μεγάλων ευθυνών της ΝΔ και είναι εξαιρετικά ζημιογόνα.

Στη πραγματικότητα, ο κ. Παπανδρέου δείχνει να μην έχει αντιληφθεί τις πραγματικές διαστάσεις του προβλήματος. Αν κάτι τέτοιο συνέβαινε αντί αποτελεί παράγοντα αποσταθεροποίησης θα έστρεφε τους επιτελείς του στην αναζήτηση τρόπων και πόρων για τη πραγματοποίηση δημόσιων επενδύσεων, όπως τον προέτρεψε ακόμα κι ο συντηρητικών οικονομικών πεποιθήσεων - και πολιτικός του αντίπαλος - πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Α. Φιλιππίδης!

Δεν υπάρχουν σχόλια: