neolaia.gr - Το στέκι των νέων!

Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Μετάβαση στην... πραγματικότητα!



Η αντιμετώπιση των ιπτάμενων της Π.Α. από τον υπουργό Άμυνας, όσο και από μερίδα των ΜΜΕ είναι χαρακτηριστική για το βάθος των παθογενειών της ελληνικής κοινωνίας και για την ουσιαστική άρνηση των υπευθύνων για τη δημιουργία της πολυδιάστατης κρίσης να αναγνωρίσουν τις ευθύνες τους και να αποστούν από τις συνήθεις πρακτικές τους!

Ο κ. Βενιζέλος προτίμησε να στοχοποιήσει τους Έλληνες πιλότους ως εκφραστές κοινωνικής αναλγησίας εν μέσω κρίσης και τελικά περίπου ως παραδόπιστους! Αρκετά ΜΜΕ, συνεπικουρώντας τον αρμόδιο υπουργό, στη παρουσίαση του ζητήματος απέφυγαν επιμελώς να σταθούν στο ότι οι εν λόγω αξιωματικοί εξαίρεσαν απ´ την ήπια διαμαρτυρία τους το πτητικό έργο που αφορούσε αναχαιτήσεις και καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, όπως αεροδιακομιδές κ.α.

Η τομή βέβαια που απαιτείται σήμερα για την ανάταξη της ελληνικής κοινωνίας είναι η μετάβαση στην... πραγματικότητα! Κράτος και ΜΜΕ να αντιληφθούν τις ογκώδης ευθύνες τους για τα συμβαίνοντα, μειώνοντας τις αποδοχές και τις προνομίες τους, μέρος των οποίων πρέπει πάραυτα να αναδιανεμηθεί σε παραγωγικούς και έντιμους κοινωνικούς δρώντες, όπως οι Έλληνες ιπτάμενοι, αντί οι τελευταίοι να εμφανίζονται ως κατακριτέοι από τους κατ´ εξοχήν υπαίτιους της κοινωνικής παρακμής και σήψης!

1 σχόλιο:

Striker είπε...

einai kai i simpatheia sou o mpeni....gamise ta. irthe kai edese to arthraki. pantws den exeis adiko. gnosti i taktiki pleon tou sosialistikou pasok. sinipeythinotita politwn me egklimaties politikous kai osoi den peitharxoun stin pira.
re pou na mi briskei o pappas na thavei arxilistarxoi-dosilogoi politikoi.