neolaia.gr - Το στέκι των νέων!

Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Πως βρέθηκαν εκεί αυτοί οι αλήτες;


‘Πως βρέθηκαν εκεί αυτοί οι αλήτες’ τραγουδούσε ο Γιάννης Αγγελάκας στο κομμάτι του συγκροτήματος τρύπες ‘πάρτι στον 13ο όροφο’. Για τους ‘αλήτες’ του Γιάννη Αγγελάκα ίσως να μην μάθουμε ποτέ το πώς βρέθηκαν εκεί , για τους αλήτες όμως της πλατείας Συντάγματος ξέρουμε καλά όλοι το πως βρέθηκαν εκεί. Από την ηλιθιότητα και την βλακεία της πλειοψηφίας(;) των ελλήνων πολιτών με την ‘βοήθεια’ βέβαια που τους έδωσαν το άθλιο σύστημα της ‘αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας’ και τα ‘μέσα μαζικής ενημέρωσης΄.
Ο ψεύτης πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και το επιτελείο του κάνουν μεγάλη προσπάθεια για να μπουν στα ρεκόρ γκίνες με το να ισοπεδώσουν κάθε εργατική κατάκτηση και κάθε έννοια δικαίου που κατακτήθηκαν τα τελευταία 100 χρόνια με αγώνες και αίμα μέσα σε λίγους μήνες… Και αν σε κάποιους δεν αρέσει ο χαρακτηρισμός ψεύτης πως αλλιώς θα μπορούσες να πεις κάποιον ο οποίος υπόσχεται αυξήσεις στα όρια του πληθωρισμού και όχι μόνο δεν το κάνει αλλά στην ουσία μειώνει τους μισθούς κοντά στο 30%;
Το μόνο καλό της ιστορίας είναι ότι θα αναγκαστούν να ματώσουν και αυτοί που πεισματικά συνεχίζουν να ψηφίζουν πασοκ και νδ. Βέβαια πολύ αμφιβάλλω ότι θα βάλουν μυαλό. Άλλωστε η βλακεία είναι ανίκητη. Αν και τελευταία πιστεύω πως πολλοί από αυτούς (που τους ψηφίζουν) είναι μαζοχιστές. Βέβαια ο μαζοχισμός δεν αναιρεί την βλακεία…
Και πάμε τώρα στα του δντ και τα του ΄ μηχανισμού ‘ στήριξης . Η προσφυγή σε αυτόν είναι και η υπογραφή της θανατικής καταδίκης του κράτους. Η χρεωκοπία είναι θέμα χρόνου πια με τα νέα μέτρα φτωχοποίησης (και όχι λιτότητας) ενάντια στην μικρομεσαία τάξη. Ακόμα και ένα παιδί με βασικές γνώσεις θα καταλάβαινε πως ο θάνατος της αγοραστικής ικανότητας του κόσμου θα σημάνει και την χρεωκοπία του κράτους.

Το μόνο που μένει να δούμε είναι αν ο κόσμος θα μπει στο φέρετρο αδιαμαρτύρητα ή αν θα πέσει (αν πέσει γιατί αν υπήρχε αντίδραση από την αρχή θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα σήμερα) υπερήφανα και όρθιος ρίχνοντας μαζί του και αυτούς τους αλήτες….
Εμετικός

1 σχόλιο:

mavalexis είπε...

Το πιθανότερο είναι ο κόσμος για καιρό να παραμείνει παραιτημένος!