neolaia.gr - Το στέκι των νέων!

Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Το «νταμπλ» και η κοινωνικοπολιτική αλλαγή!



Μετά το «νταμπλ» του Παναθηναϊκού, η φίλαθλη γνώμη προβληματίζεται για το αν η φετινή επιτυχία των «πράσινων» θα αποτελέσει μια παρένθεση στη κόκκινη κυριαρχία, όπως συνέβη το 2004, ή θα σηματοδοτηθεί η αρχή μιας «πράσινης δυναστείας» στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Τίποτα από τα δύο δεν πρόκειται να συμβεί! Οι φετινές επιτυχίες της ομάδας της πρωτεύουσας οφείλονται, κατά βάση, στην καλή της αγωνιστική κατάσταση και πολύ λίγο στην, αποδοτική, αμυντική στάση του Ν. Πατέρα, έναντι των παραδοσιακά αποτελεσματικών παρασκηνιακών πρακτικών Κόκκαλη.

Ο λόγος, όμως, που ο Σ. Κόκκαλης δεν τα κατάφερε φέτος είναι ότι η αλλαγή, η οποία οριοθετείται απ’ την οικονομική κρίση της χώρας, είναι κοινωνικοπολιτική! Κοινώς, καθώς τα «γέρικα σκυλιά δεν μαθαίνουν καινούρια κόλπα», τα «κόλπα Κόκκαλη δεν πιάνουν πια» στις σημερινές κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες της οικονομικής και όχι μόνο κρίσης, κι ο ίδιος ελάχιστα ακόμα – θετικά ή αρνητικά – έχει να προσφέρει στην ομάδα του Πειραιά και κυρίως στον αθλητικό-ποδοσφαιρικό χώρο.

Δέον, όμως, είναι να γνωρίζουν κι όσοι φιλοδοξούν να παραστήσουν τον «Κόκκαλη» στη θέση του Κόκκαλη, τόσο
στο χώρο του ποδοσφαίρου όσο και κοινωνικοπολιτικά, ότι πλανώνται πλάνην οικτράν, αν πιστεύουν ότι επιτρέπουν οι καιροί
κάτι τέτοιο!

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Διαφωνω, θα υπαρξει δυναστεια.
Και ο λογος δεν ειναι οτι καποιος αλλος θα παρει την θεση του crocus αλλα πολυ απλος: Η διαφορα που υπαρχει στην ποιοτητα θα μεγαλωσει ακομα περισσοτερο τα επομενα χρονια λογω της τεραστιας διαφορας στα μπατζετ αναμεσα στον νταμπλουχο Παναθηναικο και τις υπολοιπες ομαδες...

Εμετικός

mavalexis είπε...

Δεν είναι όλα, όμως, θέμα μπάτζετ! Και υπάρχουν πάντα κι οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις που μπορούν να αποπροσανατολίσουν μια ομάδα ακόμα κι αν είναι καλύτερη απ' τις άλλες, ενώ την ίδια ώρα κάποια άλλη ομάδα με καλό κορμό και καλές προσθήκες - βλέπε ΠΑΟΚ ή όποια άλλη καλή ομάδα, συμπεριλαμβανομένου ΟΣΦΠ -, χωρίς κόντρα διαιτησίες, μπορεί να επικεντρωθεί στο πρωτάθλημα και να το κατακτήσει!

Ανώνυμος είπε...

Μεχρι φετος ναι,
απ΄του χρονου οι διαφορες θα θυμιζουν Παναθηναικου-ακατονομαστου στο μπασκετ επι εποχης καρπαζαουσκας...

Εμετικος

mavalexis είπε...

Καλά, κράτα μικρό καλάθι, με κανα σέντερ μπακ άντε και κανα δεξί χαφ σε βλέπω να τη βγάζεις, κι αυτοί μακάρι 1ης διαλογής, μην παραξανοίγεσαι...