neolaia.gr - Το στέκι των νέων!

Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Ίδια «συνταγή», ίδια αποτελέσματα…



Οι δηλώσεις, αρχικά του κ. Πάγκαλου κι εν συνεχεία του κ. Παπακωνσταντίνου, περί της πρόβλεψης εκ του Συντάγματος για πιθανές απολύσεις στην περίπτωση που καταργηθεί η θέση ενός δημοσίου υπαλλήλου, είναι ενδεικτικές τόσο για το επίπεδο στο οποίο ασκείται η πολιτική στη χώρα όσο και για τον τρόπο καθημερινής διαχείρισης των θεμάτων από την κυβέρνηση!

Το πολιτικό προσωπικό της χώρας, αφού πρωταγωνίστησε στις άνευ αντικειμένου και συγκεκριμένου έργου προσλήψεις πολιτών, σήμερα επισημαίνει ότι καταργώντας τη θέση τους μπορεί από τη μια μέρα στην άλλη να πετάξει αρκετούς απ’ αυτούς στο δρόμο. Η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται ότι κάτι τέτοιο πιθανότατα θα αποσταθεροποιούσε το σύστημα, αλλά πιστή στις επικοινωνιακές πρακτικές τύπου Χότζα απ’ την πρώτη ημέρα της εκλογής της «τεστάρει» την κοινή γνώμη προκειμένου να αντιληφθεί τα όρια που της θέτουν οι πολίτες, κι ύστερα καταλήγει στις οριστικές της αποφάσεις!

Αυτή ακριβώς είναι, όμως, κι η «συνταγή» με την οποία οικοδομήθηκε το σαθρό κοινωνικό μοντέλο στη χώρα μας την τελευταία, τουλάχιστον, δεκαπενταετία. Κι αν δεν αλλάξει η «συνταγή», δεν αναμένονται διαφορετικά αποτελέσματα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: