neolaia.gr - Το στέκι των νέων!

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

Ρύθμιση, η μόνη λύση!



Κάτι η κακοκαιρία, κάτι ο «κακός μας ο καιρός» και η συγκυρία της πρόσφατης ανάληψης της ευθύνης διαχείρισης των συνεπειών της παγκόσμιας κρίσης, κι ειδικότερα της εγχώριας δημοσιονομικής, αποθάρρυναν την πλειοψηφία των εργαζομένων να συμμετάσχει τόσο στην απεργία όσο και στις – χωριστές ως συνήθως – πορείες στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Από τη μια πλευρά οι εντός δημοσίου, οι οποίοι αντιλαμβάνονται ότι η χρονική συγκυρία δεν προσφέρεται για μαξιμαλιστικές κινητοποιήσεις και απ’ την άλλη πλευρά οι εκτός δημοσίου, οι οποίοι, είτε αντιλαμβάνονται τα ανακοινωθέντα μέτρα ως επιβεβλημένα είτε τα θεωρούν ουσιαστικά... ανούσια ή και αντιαναπτυξιακά, δεν είναι διατεθειμένοι να επιδείξουν αλληλεγγύη στους έχοντες εξασφαλίσει «αμαρτωλά» επιδόματα από την «πίσω πόρτα» του ΥΠΟΙΚ και στους εκπροσώπους της αντιπαραγωγικής γραφειοκρατίας.

Λύση δεν είναι μήτε το πολιτικό «κατενάτσιο», μήτε η ανώφελη εκδικητικότητα. Διέξοδο αποτελεί μόνο, αυτό που κι η υπουργός οικονομίας τονίζει, η ρύθμιση! Έλεγχος, όπου ελέγχοντες και ελεγχόμενοι δεν ταυτίζονται, κίνητρα παραγωγικότητας και ανακατανομή προσωπικού στις υπηρεσίες εξυπηρέτησης του κοινωνικού συνόλου είναι η λύση!

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η μονη λυση ειναι η κοινωνικη επανασταση, αλλα οταν θα γινει , γιατι με γεωμετρικη προοδο οδευουμε προς τα εκει, θα ειναι πολυ αργα...

Εμετικος

Zogra είπε...

χαχαχαχαχα.... ανατρεπτικος παντα ο Εμετικος! κι ομως η λυση δεν θα πρεπει να ειναι συνυφασμενη με την οποιας μορφης "εκδικητικοτητα"... αυτο ειναι το μονο σιγουρο

mavalexis είπε...

Να και η φωνή της λογικής, ως συνήθως, για να μην πω της... συντήρησης!

Zorgra γερά, conservative for ever!

Striker είπε...

paikste aso panionio kai juve....oti exete kai den exete