neolaia.gr - Το στέκι των νέων!

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Κλείνατε επί δεξιά...



Είναι σαφές ότι ο Γ. Παπανδρέου με τη δημόσια δήλωσή του περί επικείμενων έκτακτων οικονομικών μέτρων πραγματοποίησε δεξιά στροφή και σύρθηκε απ’ τα γεγονότα σε μια προφανή προγραμματική ανακολουθία, σε ότι αφορά τουλάχιστον στο πάγωμα όλων των μισθών.

Η κίνηση αυτή του Πρωθυπουργό, όμως, μοιάζει περισσότερο με εξαναγκασμό, παρά με έκφραση της πραγματικής του βούλησης περί του πως μπορεί η χώρα να εξέλθει απ’ το οικονομικό αδιέξοδο. Αν θέλει μάλιστα κανείς να είναι δίκαιος, οφείλει να παρατηρήσει ότι ο κ. Παπανδρέου δείχνει, όλο αυτό το διάστημα, να αντιλαμβάνεται ότι η μόνη διέξοδος για την Ελλάδα είναι η αλλαγή του μοντέλου ανάπτυξής της, ώστε μεσοπρόθεσμα να μειωθούν ελλείμματα και χρέη.

Το λάθος του ήταν ότι αναλαμβάνοντας την ηγεσία της χώρας έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα την επαναδραστηριοποίησή του στα εξωτερικά θέματα. Έχασε έτσι την ευκαιρία να πριν βρεθεί εκτεθειμένος ο ίδιος να εκθέσει επικοινωνιακά – εκτός από την κυβέρνηση Καραμανλή – και τις ευρωπαϊκές αρχές για την αγαστή συνεργασία τους με τις προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις, η οποία για χρόνια υπήρξε βασισμένη στην αποδοχή ψευδών οικονομικών στοιχείων.

Η αναγγελία μονεταριστικής πολιτικής από τον Πρωθυπουργό για το 2010, χωρίς μάλιστα να κάνει ούτε λόγο για αναπτυξιακές δράσεις, αποτελεί οπωσδήποτε μια επικοινωνιακά χαμένη μάχη για τον ίδιο και για όσους ενστερνίζονται την υιοθέτηση ενός νέου αναπτυξιακού μοντέλου, αλλά ο χρόνος θα δείξει αν εκτός από τη μάχη θα χαθεί τελικά κι ο «πόλεμος» για την επίτευξη υγιούς και δίκαιης ανάπτυξης στην Ελλάδα!

6 σχόλια:

eliot είπε...

Αστειος και ανικανος , αξιος συνεχιστης της τελευταιας γενιας αχρηστων και λαμογιων πολιτικων.

mavalexis είπε...

Μήπως υπερβάλουμε λίγο εμετικέ;!

Zogra είπε...

τι να κανει κι αυτος...(?)
ενα "Ματριξ" ειμαστε ολοι και αναγκαστικα χορευουμε ή θα χορεψουμε αργα ή γρηγορα...

Ανώνυμος είπε...

egw thelw na eimai sto matrix 2 me tin monika ...esy zogra katse me tin eleni ...xaxaxa ! 1,70 e ?? den einai kako ...

d a f

Καπετάνιος είπε...

Πρεπει να παραδεχτω οτι αν και δεν ειμαι υποστηρικτης του,με εχει πεισει οτι εκανε οτι περνουσε απο το χερι του για να μην παει σε αυτα τα μετρα,αλλα οι διεθνεις πιεσεις ειναι τεραστιες.Και ηταν πραγματικα αδυνατο να κρατησει τις θεσεις του.
Το μεγαλυτερο στοιχημα,περα και απο το θεμα της αναπτυξης οπως λες Maval,κατα την γνωμη μου για τον Γιωργο ειναι να πεισει τους Ελληνες για την σοβαροτητα της καταστασης και για να κανουν τις απαραιτητες θυσιες για να μπορεσουμε να βγουμε απο αυτο το τουνελ.Θα μου πειτε ποσο ακομα θυσιες?Ναι αλλα δυστηχως ετσι οπως τα καναν οι προηγουμενοι,πρεπει να κανουμε ξανα θυσιες.Μενει να αποδειξουμε οπως και στο παρελθον οτι στα δυσκολα οι Ελληνες ειναι ενωμενοι και κερδιζουν.Και πανε πολλα χρονια απο την τελευταια φορα που χρειαστηκε να παλεψουμε ολοι μαζι ενωμενοι.Αραγε θυμομαστε πως γινεται?

Striker είπε...

captain sto proto skelos simfono mazi sou....ekane prospatheies na mi ftasei sto amin. ALLA. (kai sto lew egw pou ksereis stiriksa proeklogika) de me peithei oti ekane oti pernouse apo to xeri tou oste ta metra na min pliksoun amesa tous xamilomisthous kai ton aplo kosmaki. den kserw pos tha mporouse na ta parei apo megaliterous, den einai dikia mou douleia aloste, alla kati mou leei oti me eukolia otan sikose ta xeria kai ksexase ta proeklogika tou tamata to erikse sto kinigi tvn misthon ton 1000 euro. arxizei na me apogoitevei