neolaia.gr - Το στέκι των νέων!

Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2010

DJIBRIL CISSE


Πρωτα απ'ολα, Καλη Χρονια σε ολους με υγεια και οτι αλλο θελει ο καθενας.
Σιγουρα το ποιο καυτο θεμα της ημερας ειναι η ΤΕΡΑΣΤΙΑ νικη της υπο-διαλυση ΑΕΚ μεσα στο τηγανι επι του Ολυμπιακου. Λεω ομως να αφησω τον σχολιασμο αυτου του θεματος στον φιλο Striker που θα εχει να πει και κατι παραπανω για το παιχνιδι.
Ο λογος που με κανει να γραψω το πρωτο αρθρο της χρονιας δεν ειναι αλλος απο τον Djibril Cisse.Ειχα γραψει πριν μερικους μηνες οτι ο Παναθηναικος αρχιζε να κανει αποσβεση με τα γκολ του τρελο-γαλλου, αλλα κρατουσα μια επιφυλαξη αν τελικα θα μπορουσε να δικαιολογησει το τεραστιο χρηματικο ποσο που επενδυσε η ομαδα για την αποκτηση του.
Σημερα νομιζω οτι αυτη η επιφυλαξη που ειχα εχει κανει φτερα. Και θα εξηγησω.
Κατα γενικη ομολογια,ο κορυφαιος σεντερ φορ που εχει φορεσει την φανελα του ΠΑΟ τα τελευταια 20 χρονια ειναι ο Κριστοφ Βαζεχα.Ο Πολωνος καταφερε ερχομενος απο το πουθενα να αναδυχτει σε τεραστια φυσιογνωμια για τον Παναθηναικο και να μαγεψει με τις ποδοσφαιρικες του ικανοτητες αλλα και την αισθηση του σκοραρισματος. Αλλα αυτα τα λαχεια οπως εχουμε δει,να ερχεται δηλαδη καποιος αγνωστος και να αποδικνειεται τοσο μεγαλος παικτης, κληρωνουν μια φορα τα 20 χρονια. Απο τοτε ο Παναθηναικος προσπαθει να βρει μια αξιοπιστη λυση για την επιθεση χωρις να το καταφερνει. Ετσι για να θυμομαστε παραθετω μερικα ονοματα που βαφτιστηκαν "διαδοχοι του Βαζεχα":
Στραντλι(Μαγειρας)
Σιγκουρντσον(Καρχαριας)
Μαρκο Βιλα(Παντσο Βιλα)
Τοργκελε
Κωνσταντινου
Παπαδοπουλος
Μπικοφσκι
Ροντριγκο Σοουζα
Τζαφαρ Ιρισμετοφ(Ουζμπεκος παικταρας)
Γκεκας
Μαντζιος
Βλαχος(Ελληνοαυστραλος,ΚΡΑΜΑ Σαραβακου και Βαζεχα)
Ο μοναδικος σεντερ φορ που προσπαθησε να φτασει τα κατορθωματα του Βαζεχα ηταν ενας αλλος Πολωνος, ο Μανωλακης ο Ολισαντεμπε.
Και παμε τωρα στο σημερα. Ο Παναθηναικος μετα απο απειρες προσπαθιες με μηδενικης η μικρης εγνωσμενης αξιας παικτες,αποφασισε να τα σπρωξει χοντρα και να παρει εναν παικτη ο οποιος εχει κανει μεγαλα πραγματα στην καριερα του. Ακουστηκαν πολλα ονοματα το καλοκαιρι αλλα ο εκλεκτος τελικα που δεχτηκε να φορεσει την πρασινη φανελα ηταν ο Σισσε.
Στην αρχη ακουστικαν πολλα για τους τραυματισμους του,για τον χαρακτηρα του,για τα μαλλια του,για τα τατουαζ του και αλλα ομορφα.Και ολα αυτα ενισχυθηκαν απο τις πρωτες του εμφανισεις που εδειχνε εκτος κλιματος.Τοτε πεσαν τα κορακια να πουν για τα πολλα λεφτα που δαπανηθηκαν, για το οτι δεν μπορει να παιξει με το συστημα του Παναθηναικου,για το οτι ηρθε να κανει μια αρπαχτη και να φυγει και αλλα τετοια.
Σημερα,μετα το περας του πρωτου γυρου και συν μια αγωνιστικη, ο Σισσε εχει σκοραει 13 γκολ σε 16 παιχνιδια. Πρωτος σκορερ του Πρωταθληματος με καθοριστικα γκολ για την ομαδα. Γκρινιαζουν μερικοι οτι εχει χασει αλλα τοσα.Ε τι να κανουμε ρε παιδια,αλλα εχει βαλει και τοσα.Αληθεια εσεις που γκρινιαζεται,θυμαστε ποτε ηταν η τελευταια φορα που ο σεντερ φορ της ομαδας ειχε βαλει τοσα γκολ??????
Αλλα δεν ειναι μονο τα γκολ......ειναι και η προσωπικοτητα του παικτη που σιγουρα ελειπε τα τελευταια χρονια απο την ομαδα. Εχει τσαμπουκα και θελει να κερδιζει. Αποκορυφομα αυτου που λεω ηταν το χθεσινο παιχνιδι με τον Εργοτελη. Σκοραρει δυο γκολ,παιζει σαν μανιασμενος,γυριζει στην αμυνα,κανει καθοριστικο τακλιν και γλυτωνει γκολ ισοφαρισης των Κρητικων και τα χωνει και στους συμπαικτες του για να ξυπνησουν και να κερδισουν το ματς. Νομιζω οτι ο Παναθηναικος επιτελους μετα απο χρονια εχει παικτες με προσωπικοτητα και κοτσια και γιαυτο ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΦΕΤΟΣ.
Ελπιζω ο Σισσε να συνεχισει σε αυτους τους ρυθμους μεχρι το τελος,να φτασει και να περασει τα 20 γκολ που εχει υποσχεθει και να δικαιολογησει αυτα που γραφω σημερα για αυτον.Παντως το σιγουρο ειναι οτι ο χαρακτηρισμος "παλτο"εχει αρχισε να απομακρυνεται για τα καλα απο αυτη την μεταγραφη του Τριφυλλιου και αποδεικνυει οτι τελικα οτι πληρωνεις παιρνεις. Το μονο που μενει τωρα ειναι μια τεραστια προσωπικοτητα και στην αμυνα αφου σε επιθεση και κεντρο με Σισσε,Ζιλμπερτο,Καραγκουνη και Κατσουρανη υπερισχυει καθαρα των αντιπαλων του ο Παναθηναικος.
ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΠΡΑΣΙΝΗ ΧΡΟΝΙΑ

Υ.Γ.Ο φιλος Striker το ειχε πει εξαρχης οτι ο Σισσε θα κανει την διαφορα και θα παιξει μπαλα στην Ελλαδα.Αν και περασε και εκεινος την περιοδο της αμφισβητησης,νομιζω οτι σημερα θα αισθανεται δικαιωμενος για τους διθυραμβους του.

8 σχόλια:

Striker είπε...

kai pos na mi ton amfisbitisw mesa ston septembri pou emoiaze na min kserei an i mpala exei mesa aera i petrelaio?? pantws osa perimena apo ayton ioulio kai aygousto ta kanei edw kai 3 gematous mines. poly mprosta apo opoiondipote allo kseno for exei patisei sta ellinika gipeda. (vazexa akoma einai ektos sinagonismou giati logo diarkeias exei perasei sti sfaira tou mithou). kai opws eystoxa leei o captain einai kai epaggelmatias. de dialegei mats na paiksei. riskarei na xtipisei akoma kai me ton ergoteli. erwtisi. poso kaliterous exei gia to mountial i ethniki tou? bebaia, as bgalei ti xronia etsi kai as ''xtipixei'' kai se kana megalo mats!!! sigoura ton thes se ola ta mats alla as katharisei kai kanan gayro ''ala skoko''.

NaFunkyKotes είπε...

megalh klash o djibril...adiamfisvitita...
kakws ksexnas k ton gkeka pou eixe thn swsth epafh me to goal gia thn omada sou...

Καπετάνιος είπε...

Φιλε Cikay
τον Γκεκα δεν τον ξεχασα...τον εβαλα στην λιστα με τις αποτυχημενες μεταγραφες.Δεν τον συμπαθησα ποτε.Κατι οι ανταβγιες στα μαλλια,κατι οι τραγικες κινησεις οπως με το πεναλτι που κλαιγοταν στον Γκονζαλες να χτυπησει για να συνεχισει το σερι του και τελικα το εχασε.Δεν πιστευω οτι προσφερε στην ομαδα.Απο την λιστα μονο στον Μιχαλακη θα εδινα λιγο credit γιατι εστω και αν δεν σκοραρε με το τσουβαλι,βοηθησε την ομαδα επιθετικα "σπαζοντας" την μπαλα σε παικτες που ερχονταν απο πισω,βλεπε Λυμπε.

Striker είπε...

kai pali sostoooos o captain stin podosfairiki tou krisi. poly mprosta o mixalis apo kati gatakia tipou gkeka

NaFunkyKotes είπε...

adikeis pisteuw enan paixth pou 2 seri xronies evgaine prwtos scorer sou...aneksarthta apo to apotelesma...

eliot είπε...

Για τον Σισε αγωνιστικα δεν εχω να πω τιποτα. Παντως ο συνδιασμος τρελας που τον ειχα συνδιασει με τον Σαρας απο χθες επιβεβαιωθηκε που εσκασε μυτη στο κλειστο με την φανελα του Λιθουανου.

Οσο για τον Σκοκο που ειπε ο striker εγω θα τον ηθελα με τα χιλια στον Παναθηναικο. Εκτος απο τεχνιτης κτλ κτλ για μενα εχει κατι τεραστιο. Στα ντερμπι με τον Ολυμπιακο σκοραρει κατα ρυπας. Και ενα τετοιον παικτη κανεις τα παντα για να τον φερεις...

Striker είπε...

de poulame mana mou!!!!
:)

daf είπε...

respect gia analysi kapetaniou , klaiw gia santor torgele htan o agapimenos mou o averel ...