neolaia.gr - Το στέκι των νέων!

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

Ναι στην αλλαγή, όχι στην υπερβολή...



Η αλλαγή του εκλογικού νόμου είναι ασφαλώς αναγκαία. Η στόχευση της κυβέρνησης για το δραστικό περιορισμό του «μαύρου» πολιτικού χρήματος είναι γενικά ορθή! Ζητούμενο είναι όμως το αν θα επιχειρηθεί μια ήπια μεταβολή του ισχύοντος εκλογικού συστήματος ή μια ριζική αλλαγή-σοκ.

Σίγουρο είναι πως πριν καθορισθεί το νέο εκλογικό πλαίσιο είναι απολύτως χρήσιμο όσο και απαραίτητο να πραγματοποιηθεί διεξοδική κριτική του υπάρχοντος πλαισίου. Στα θετικά του ισχύοντος συστήματος είναι η σταθερότητα και η ομαλή διαδοχή στην εξουσία των δύο βασικών ανταγωνιζομένων κομμάτων. Στα αρνητικά προσμετράτε οπωσδήποτε η εξάρτηση πολιτικών από εκπροσώπους του κεφαλαίου, ιδιαίτερα στις μεγάλες εκλογικές περιφέρειες!

Την εξαιρετικά αυτή αρνητική συνέπεια οφείλει να την αντιμετωπίσει άμεσα ο πολιτικός κόσμος , χωρίς όμως να υιοθετήσει υπερβολές που θα προκαλέσουν εξίσου σοβαρά προβλήματα, έστω και διαφορετικής υφής.

2 σχόλια:

eliot είπε...

Γερμανικα εκλογικα μοντελα,
ιρλανδικα οικονομικα προτυπα (που οι ασχετοι τα εκθειαζαν και η ιρλανδια βαρεσε φαλιμεντο, και δυστυχως αυτοι οι ασχετοι μας κυβερνανε...)
ευρωγλυφτες και ευρωλυγουρηδες
ανθρωποι χαμηλου νοητικου, επιπεδου, λαμογια, που ζουν σε γυαλες, οικονομικα μετρα επιπεδου 3χρονων....

ΕΛΛΑΣ 2010

mavalexis είπε...

Τους έχεις σε εκτίμηση βλέπω!