neolaia.gr - Το στέκι των νέων!

Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010

Ναι στον ουσιαστικό διάλογο, όχι στα μπλόκα!



Είναι παραπάνω από βέβαιο πως οι αγρότες στη χώρα μας βιώνουν τα τελευταία αρκετά χρόνια επαγγελματικό και τελικά βιοποριστικό αδιέξοδο! Την ίδια στιγμή η ζωή στην περιφέρεια γίνεται όλο και πιο μοναχική, καθώς ανεξαρτήτως της οικονομικής δυνατότητας καθενός η κοινωνική ανάπτυξη στις πόλεις και τα χωριά της περιφέρειας είναι μηδαμινή, αν όχι ανύπαρκτη, με ευθύνη του κράτους.

Σε συνθήκες παγκοσμιοποίησης, με δεδομένη την τάση ανοίγματος των αγορών ακόμα και για τα αγροτικά προϊόντα, η διεκδίκηση ενός καλύτερου μέλλοντος με μπλόκα δεν είναι αποτελεσματική. Οι ουσιαστικές αποφάσεις για το αύριο του αγροτικού επαγγέλματος δεν λαμβάνονται τόσο στο επίπεδο των τοπικών κυβερνήσεων όσο στην ΕΕ και τα άλλα παγκόσμια όργανα διακυβέρνησης.

Από αυτή την άποψη ωφελιμότερο για τους Έλληνες αγρότες θα ήταν να αντιληφθούν τη νέα κυβέρνηση ως σύμμαχο για τη διευθέτηση του αγροτικού ζητήματος σε μακροχρόνια βάση, προσερχόμενοι σε ουσιαστικό διάλογο με ανοιχτούς δρόμους. Η πρακτική των μπλόκων με τα οποία κερδίζονται «ψίχουλα» και χάνεται κάθε φορά η ουσία έχει οδηγήσει στην ραγδαία συρρίκνωση του αγροτικού εισοδήματος και γενικότερα του αγροτικού τομέα!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλα με τους καλλικρατηδες και τις βλακειες εκτος απτους εθνικους δρομους βλεπω να κλεινουν και οι δρομοι στις πολεις...

Εμετικος

mavalexis είπε...

Άλλο... "καπέλο" ο Καλλικράτης!