neolaia.gr - Το στέκι των νέων!

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

Και άντε μετα να αποδείξουν ότι φταίει και για αυτό το CO2

Σύμφωνα με πολλούς διακεκριμένους κλιματολόγους ο βαρύς χειμώνας που πλήττει μεγάλο μέρος του βορείου ημισφαιρίου είναι μόνο η αρχή μιάς παγκόσμιας τάσης για δροσερότερες καιρικές συνθήκες που είναι πιθανόν να διαρκέσουν για τα επόμενα 20 με 30 χρόνια...Τα αποτελέσματα έρευνας βάση διαφόρων κλιματολογικών αναλύσεων των φυσικών κύκλων της θερμοκρασίας των υδάτων σε περιοχές του Ειρηνικού και του Ατλαντικού ωκεανού έδειξαν ότι ένα σημαντικό μερίδιο της αύξησης της θερμοκρασίας του πλανήτη που μπορεί να φτάνει και το 50% οφείλεται στους χρονικούς κύκλους αύξησης ή μείωσης της θερμοκρασίας που συμβαίνουν χιλιάδες χρόνια στον πλανήτη μας.Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι για την ώρα η υπερθέρμανση του πλανήτη έχει σταματήσει και τα επόμενα καλοκαίρια μπορεί να είναι πιό δροσερά.Ώς χαρακτηριστικό παράδειγμα αναφέρουν το ότι την περασμένη εβδομάδα το 56% της επιφάνειας των ΗΠΑ καλυπτόταν από το χιόνι κάτι το οποίο έχει να συμβεί εδώ και πολλές δεκαετίες.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στην Ελλαδα παντως κανει τον πιο ζεστο χειμωνα που θυμαμαι

Εμετικος

mavalexis είπε...

Ανεξάρτητα πάντως από την αμφισήτησή για τη σύνδεση co2 και αύξησης της μέσης πλανητικής θερμοκρασίας, γεγονός είναι ότι και από μόνη της η αύξηση του διοξειδίου του άνθρακα συνεπάγεται υποβάθμιση του περιβάλλοντος και κατά συνέπεια υπανάπτυξη!

Striker είπε...

kai pali maval kaneis lathos. ektos kai an ennoeis CO2 ta kaysaeria genikos. giati an to paroume se noumera etisios exoume 1% paragogi co2 apo tin anthropini drastiriotita 49% apo zwa kai fyta kai 50% apo okeanous-thalases.