neolaia.gr - Το στέκι των νέων!

Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Το "αφεντικό" τρελλάθηκε και το έριξε στη στρατηγική της... "λευκής πετσέτας"!


Πραγματικά, ο Τζίγγερ πρέπει να βραβευθεί ως ο πιο απρόβλεπτος παίχτης δημόσιων διαμαχών επικοινωνίας! Ξεκινάει μια δυναμική αντιπαράθεση, χωρίς να είναι απαραίτητο να το κάνει, κάνει ορισμένες θετικές κινήσεις και τελικά υπαναχωρεί με στροφή 180 μοιρών, παραδίδοντας την ομάδα στους επικριτές του και αφήνοντας τους το πεδίο ελεύθερο να τη διαχειριστούν, ευελπιστώντας πλέον - το πολύ - να επανέλθει δριμύτερος όταν και αν μελλοντικά τον χρειασθούν σε μια πιθανή αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, προκειμένου να δικαιωθεί, έστω σε κάποιο βαθμό, στην από καιρό ανοιχτή του διαμάχη, επανακτώντας ίσως και τον έλεγχο της ομάδας!

Το θέμα, βέβαια, είναι πάντα η επιτυχία του Παναθηναϊκού, αλλά σε προσωπικό επίπεδο, αν όντως προχωρήσει η μεταβίβαση του 25% της οικογένειας Βαρδινογιάννη, πρόκειται για προσωπική ήττα τεράστιου μεγέθους για τον Γιάννη Βαρδινογιάννη - και φυσικά και τον Βαρδή Βαρδινογιάννη -, ιδίως αν αναλογισθεί κανείς ότι όταν σχεδόν ανάγκασαν να τους παραδώσει την ομάδα ο Γιώργος Βαρδινογιάννης, η οικογένεια είχε στη διάθεσή της περίπου το 90% της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ενώ με τις προδιαγραφόμενες εξελίξεις αναμένεται να διατηρήσει περίπου το 30% και σε ενδεχόμενες νέες αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου θα μειωθεί ακόμα περισσότερο η συμμετοχή της στην ομάδα!

Σε μακροπρόθεσμη βάση οι εξελίξεις αυτές θα μπορούσαν να χαρακτηρισθούν και ως "βατερλώ Τζίγγερ" και είναι ενδεικτικές για το ότι και οι άνθρωποι που διαχειρίζονται σημαντικά πόστα ευρύτερα στο κοινωνικό γίγνεσθαι μπορεί πολύ εύκολα να λειτουργούν αλλοπρόσαλλα, με γνώμονα βραχυπρόθεσμες ιδιότυπες αντιλήψεις για τα πράγματα, κι όχι βασισμένοι σε μακροπρόθεσμες στέρεες και καλοσχεδιασμένες στρατηγικές, όπως αποδεικνύει και το "στραπάτσο" του Γιάννη Βαρδινογιάννη, απλώς συνήθως, οι συνέπειες των λαθών τους περιορίζονται σε δευτερογενείς πτυχές του βίου τους, καθώς για τις πρωτογενείς δεν έχουν λόγο οι περισσότεροι από αυτούς να ανησυχούν ιδιαίτερα!

Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης δε χαρακτηρίζεται από την έλλειψη ικανοτήτων γενικώς, όπως αποδείχτηκε και από αρκετές κινήσεις του καλοκαιριού που μόλις παρήλθε στο αγωνιστικό κομμάτι και τη στελέχωση της ΠΑΕ (πλην Κωσταντόπουλου), φαίνεται όμως να μη μπορεί να διαχειρισθεί το δύσκολο πόστο που για μια δεκαετία από τη μία ή την άλλη θέση κατέχει! Παρόλα αυτά, ως κίνηση αυτοσεβασμού μαζί με τη "λευκή πετσέτα" που πετάει στο επικοινωνιακό τερέν, οφείλει να ζητήσει ένα συμβολικό ποσό για τον ερασιτέχνη Παναθηναϊκό από το νέο σχήμα που θα αναλάβει τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό, όπως παλιότερα είχε θέσει ως όρο της οποιασδήποτε μεταβίβασης εξουσίας, καθώς και τα συμβολικά ποσά είναι ιδιαιτέρως σημαντικά αυτή τη στιγμή για την ύπαρξη και συνέχεια του σωματείου, που σε τελική ανάλυση είναι όντως η "μάνα" και ο "πατέρας" του "παναθηναϊκού λόχου" μαζί και ασχολείται καθημερινά με την παραγωγή αθλητών και τον μαζικό αθλητισμό, που φθίνει συνεχώς και περισσότερο και που τόσο ανάγκη έχει η ελληνική κοινωνία, κι ιδιαίτερα η αθηναϊκή, πολύ περισσότερα εν μέσω της πολυδιάστατης κρίσης που βιώνει!

ΥΓ: Διόλου δεν αποκλείεται, μετά από όλα αυτά και την υπαγωγή της οικογένειας Βαρδινογιάννη μετά από 31 χρόνια σε καθεστώς μειοψηφίας εντός της ΠΑΕ Π.Α.Ο., στο μέλλον ορισμένα ή και αρκετά μέλη της - κι ανάλογα και με το τι θα συμβαίνει και στα επιχειρηματικά της και τις εσωτερικές σχέσεις της - να μην ενεργούν ως μέλη συγκροτημένης οικογενειακής μετοχικής ομάδας, αλλά ως ανεξάρτητοι μέτοχοι, πραγματοποιώντας ο καθένας τις συμμαχίες του κατά την προσωπική του και μόνο κρίση, δημιουργώντας ένα ακόμα πιο ενδιαφέρον και περίπλοκο σκηνικό στα του Παναθηναϊκού!

4 σχόλια:

antonis είπε...

isws exete proseggisei oloi poly epifaneiaka tin ''atakti figi' tzigker. ligo anamoni de blaptei

Καπετάνιος είπε...

Αλλαγη σελιδας για τον ποδοσφαιρικο Παναθηναικο. Μενει να δουμε αν οσα λενε Βγενοπουλος-Πατερας θα γινουν πραξη. Δηλαδη μεταγραφες πρωτοκλασατων παικτων καθε χρονο,ανοιγμα σε νεους ισχυρους επενδυτες και το κυριοτερο κατα την γνωμη μου ανοιγμα στο κοινο για αγορα μετοχων και για εγγραφη μελλων στον ερασιτεχνη(κατι που σχεδιαζει ηδη ο ερασιτεχνης).Η περιοδος των Βαρδηνογιαννηδων κρινεται πετυχημενη και σιγουρα τα τελευταια χρονια δεν μπορουν να σβησουν τα τοσα σημαντικα που εχουν προσφερει.
Ο πηχης ειναι πολυ ψηλα για Βγενοπουλο-Πατερα κυριως σε θεμα διαρκειας.Δεν λεει τιποτα αν ειναι απλα μια φωτοβολιδα.
Πολυ σωστο παντος αυτο που λες οτι πρεπει να απαιτησει ενισχυση του ερασιτεχνη.Και αν δεν το κανει ο Τζιγκερ,πρεπει οι ιδιοι να δειξουν μαγκια και πραγματικα Παναθηναικα αισθηματα και να δωσουν μια σοβαρη βοηθεια.

mavalexis είπε...

Έχω κι εγώ υπόψη μου τα σενάρια περί συμμετοχής Βαρδινογιάννη σε εταιρία στοιχήματος και τις διατάξεις του σχετικού νόμου, αλλά δε μου αρκούν ως ικανοποιητική εξήγηση για την απότομη υπαναχώρησή του στην αντιπαράθεση!

Ανώνυμος είπε...

Καποιοι στον Παναθηναικο νομιζουν οτι εχουν αποκτησει τεραστια δυναμη και οτι μπορουν ανα παση στιγμη να κατευθεινουν τις εξελιξεις. Νομιζουν οτι αυτοι κατεβασαν στις 13-04-08 40.000 κοσμο στο πεδιο και αν σε αυτους συνυπολογισουμε και τα πληρωμενα τζουτζεκια που υπαρχουν. Τιποτα απο ολα αυτα που νομιζουν δεν ισχυει βεβαια αλλα το κακο μπορει να το κανουν. Ηδη το εκαναν για εμενα (και δεν ειναι φυσικα η αποχωρηση τζιγγερ που την ηθελα) αλλα μπορει να κανουν ακομα κατι πολυ χειροτερο που αν συμβει η μεγαλυτερη φαντασιωση των γαβρων θα γινει πραγματικοτητα.

Εμετικος