neolaia.gr - Το στέκι των νέων!

Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Η υποψηφιότητα Καμίνη και οι αρνητικές προϋποθέσεις


Περίμενα να καταλαγιάσει λίγο ο θόρυβος από την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων του ΠΑΣΟΚ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές για να πω τι γνώμη μου για τον υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη.

Δεν θα αναφερθώ στο προφίλ του υποψηφίου το οποίο είναι ήδη γνωστό από τότε που τον πρότεινε ο Φώτης Κουβέλης. Με ενδιαφέρει περισσότερο η ουσία της υποψηφιότητας του και η πιθανότητα να αποτελέσει αφετηρία για μια σημαντική αλλαγή στα τεκταινόμενα του μεγαλύτερου Δήμου της χώρας.

Το εγχείρημα εκ πρώτης όψης μοιάζει ελπιδοφόρο με σημαντικές προϋποθέσεις επιτυχίας. Ο Νικήτας Κακλαμάνης (έχω λίγα να πώ, πολλά να κάνω) είναι ίσως ο πιο ανεπαρκής Δήμαρχος της Μεταπολίτευσης. δεν υπάρχει αντάρτης υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ κατεβάζει μια μάλλον περιορισμένης εμβέλειας υποψήφια. Εκ πρώτης όψης τα παραπάνω συνηγορούν σε ένα ιστορικό momentum για την ήττα της παράταξης που διαχειρίζεται το Δήμο τα τελευταία 25 χρόνια.

Όμως υπάρχουν και αρνητικές προϋποθέσεις. Η πιο σημαντική αφορά το ρόλο του τοπικού ΠΑΣΟΚ. Στις προηγούμενες εκλογές το ΠΑΣΟΚ κατέβαζε στελέχη της κεντρικής πολιτικής σκηνής (Παπουτσής, Σκανδαλίδης) οι οποίοι μετά το χρέος τους στη παράταξη επέστρεφαν πίσω. Άμεση συνέπεια η απουσία οργανωμένης αντιπολίτευσης στις αποφάσεις της πλειοψηφίας. Μάλλον θα πρέπει να μιλάμε για συνδιαχείριση. Να θυμίσω εδώ ότι η μαχητική Χρύσα Αράπογλου στη Θεσσαλονίκη αποκάλυψε τα σκάνδαλα του Παπαγεωργόπουλου και τον έστειλε στα δικαστήρια.

αμφιβάλλω λοιπό εαν το τοπικό ΠΑΣΟΚ "καίγεται" για το Καμίνη. Στην ομιλία του στη Βαρβάκειο αν και παρέστησαν βουλευτές της Α Αθηνών η παρουσία άλλων μεσαίων στελεχών ήταν ανύπαρκτη. Αντιθέτως πήγαν πολλοί από τη Δημοκρατική Αριστερά αλλά και τους Οικολόγους Πράσινους. Γεγονός είναι ότι πρέπει η υποψηφιότητα Καμίνη να ζυμωθεί περισσότερα πολιτικά. Επίσης θα ήταν λάθος η ομάδα του να πιστέψει ότι μπορεί να "χτίσει" στο ποσοστό που πήρε το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2009.

Η ανατροπή των αρνητικών προϋποθέσεων είναι το κλειδί για μια ιστορική ευκαιρία για το Καμίνη αλλά και για τον ταλαιπωρημένο Δήμο Αθηναίων...

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αν οι αθηναιοι ψηφισουν παραδοσιακα ,δηλαδη με δεξια κριτηρια τοτε ο Καμινης θα βγει.

Εμετικος

mavalexis είπε...

Σωστός ο Εμ! Κι εγώ πιστεύω ότι ο Καμίνης είναι ένα επικοινωνιακό πρόσωπο επιλογής Παπανδρέου, στην πραγματικότητα, και όχι Κουβέλη, οποίος άρπαξε εξυπνότατα την προδιαγραφόμενη υποψηφιότητα-ευκαιρία!

Είναι όντως υποψηφιότητα που μπορεί να πάρει Δήμο στη παρούσα φάση, με την έννοια ότι ΝΔ και Κακλαμάνης έχουν τα χάλια τους, ο Κ. είναι συντηρητικό, αλλά και άφθαρτο πρόσωπο. Το πρόβλημα είναι σ' αυτές τις περιπτώσεις με επικοινωνιακά πρόσωπα, που κατεβαίνουν με το αλεξίπτωτό τους στις εκλογές ότι δεν ξέρεις τι σου... "ξημερώνει"! Αλλά πάλι... με Κακλαμάνη... πρόβλημα!

Εδώ βέβαια πρέπει να τονισθεί ότι ήταν μια ευκαιρία για μικρά κόμματα, να κατεβάσουν μια καλή υποψηφιότητα και να κάνουν μια δυναμική καταγραφή 1ου γύρου, από δυσαρεστημένους συντηρητικούς ψηφοφόρους και όχι μόνο και ο Καμίνης στο δεύτερο γύρο εκεί ήτανε, δεν έφευγε!!

Υγ: Γιατί τόση βιασύνη βρε Οικο-Πράσινοι με Καμίνη;!