neolaia.gr - Το στέκι των νέων!

Τετάρτη 27 Μαΐου 2009

Το ΔΝΤ παραμένει...ανοιχτό!



Ο πρωθυπουργός έκλεισε αιφνιδιαστικά στις 8 Μαΐου τη Βουλή, προκειμένου να μπορεί η κυβέρνηση να καθορίσει την ατζέντα των ευρωεκλογών ώστε να επιτευχθεί τουλάχιστον η μέγιστη δυνατή συσπείρωση της γαλάζιας κομματικής βάσης, κάτι τέτοιο όμως δεν ήταν εφικτό να γίνει και με το ΔΝΤ.

Αυτό είναι σε διαρκή εγρήγορση και βασικό του μέλημα είναι να θυμίζει σε χώρες όπως κι η δική μας τις υποχρεώσεις τους. Με την τελευταία δημοσιευθείσα του έκθεση μάλιστα φέρνει και τα δύο ανταγωνιζόμενα για την εξουσία κόμματα σε ιδιαιτέρως δυσχερή θέση.

Για την κυβέρνηση η έκθεση αυτή έρχεται την πιο ακατάλληλη στιγμή, αφού το τελευταίο διάστημα είχε επικεντρώσει τον επικοινωνιακό προεκλογικό της λόγο στο πόσο συκοφαντήθηκε από το ΠΑΣΟΚ και τα άλλα αντιπολιτευόμενα κόμματα η οικονομική της πολιτική και οι χειρισμοί της για την αντιμετώπιση των συνεπειών της παγκόσμιας κρίσης.

Όσο για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι προφανές ότι η έκθεση αυτή θέτει εν αμφιβόλο το κατά πόσο η διαφορετική οικονομική πολιτική που ευαγγελίζεται, καθώς και η φιλολογία για την επιδίωξη ενός πιο χαλού συμφώνου σταθερότητας, είναι τελικά εφικτή ή αποτελεί απλώς ένα αντιπολιτευτικό πυροτέχνημα με ελάχιστα περιθώρια εφαρμογής από την οποιαδήποτε κυβέρνηση είτε γαλάζιας είτε πράσινης απόχρωσης!

Δεν υπάρχουν σχόλια: