neolaia.gr - Το στέκι των νέων!

Παρασκευή 22 Μαΐου 2009

ΠΑΣΟΚ ή...τανκς



Η δήλωση του Γ. Παπανδρέου περί σοσιαλισμού και βαρβαρότητας έδωσε την ευκαιρία στην κυβέρνηση να τον κατηγορήσει ότι διακατέχεται από διχαστικές αντιλήψεις και συνακόλουθα να του χρεώσει το κλίμα πόλωσης που δημιουργείται με φόντο τις Ευρωεκλογές, στην δημιουργία του οποίου η ίδια έχει στην πραγματικότητα πρωτοστατήσει.

Η ακραία πολωτική αυτή τακτική, που ακολουθήθηκε με διαφορά φάσης από τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το πιθανότερο είναι να υπαγορεύτηκε από την ανατροφοδοτούμενη μέσω των δημοσκοπήσεων ανοδική τάση του κόμματος των Οικολόγων πράσινων. Ανοδική τάση η οποία φυσικό είναι να φοβίζει την Ιπποκράτους, που προσβλέπει στο να της δίνει το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών δυναμική αυτοδυναμίας.

Απ’ ότι φαίνεται ο Γ. Παπανδρέου πείστηκε ότι η συγκεκριμένη διχαστική δήλωσή του εκφράζει την παρούσα αναγκαιότητα της θέσης του, αλλά δεν πρέπει να λησμονεί ότι αν στο τέλος της ημέρας τον εμπιστευθούν οι πολίτες δεν θα είναι τόσο επειδή χρησιμοποιεί μαεστρικά τις παραδοσιακές πολιτικές πρακτικές, όσο κυρίως για έναν διαφορετικό πολιτικό πολιτισμό, τον οποίο ο ίδιος μέχρι σήμερα σταθερά προβάλλει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: