neolaia.gr - Το στέκι των νέων!

Σάββατο 16 Μαΐου 2009

ΠΕΡΙ ΦΘΟΡΑΣ


Καθώς έχει ήδη αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση του πολιτικού χρόνου προς τις Ευρωεκλογές όλη η συζήτηση εξαντλείται στον σχολιασμό των εβδομαδιαίων δημοσκοπήσεων, χωρίς καμία αναφορά στο ποια θα πρέπει να είναι η πολιτική στόχευση των ακριβοπληρωμένων εκπροσώπων μας.

Δημοσκοπήσεις στις οποίες αν υπάρχει κάτι ενδιαφέρον είναι ότι, εκτός απ' την δεδομένη φθορά των δύο εναλλασσόμενων στην εξουσία κομμάτων, εξίσου φθαρμένα εμφανίζονται και τα μικρότερα κόμματα. Σε κάποιες μάλιστα απ' τις εκλογικές έρευνες σφήνα ανάμεσά στα κόμματα αυτά μπαίνουν οι Οικολόγοι Πράσινοι, οι οποίοι όμως ελάχιστα έχουν πληροφορήσει το Πανελλήνιο για τις θέσεις τους.

Είναι προφανές ότι απ' τον τίτλο τους και μόνο, σ' αυτή την φάση, πείθουν ότι μπορούν να εκφράσουν την ιδέα της πολυσυζητημένης Πράσινης Ανάπτυξης. Ιδέα που δεν μπορούν πειστικά μέχρι τώρα να εκφράσουν ούτε τα συντηρητικά, στην θεματολογία τουλάχιστον αυτή, ΚΚΕ και ΛΑΟΣ, ούτε πολύ περισσότερο ο προοδευτικότερος αυτών - θεωρητικά - ΣΥΡΙΖΑ, παρότι πρόκειται για ένα κατεξοχήν Ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος ζήτημα!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αφού συνυπογράψω τον προβληματισμό σου, επίτρεψέ μου να κρατήσω και να σταθώ σ' αυτό: των ακριβοπληρωμένων εκπροσώπων μας. Eπειδή έτσι συμβαίνει, κι επειδή θα ξαναψηφίσουμε για να κάνουμε κάποιους ευρωβουλευτές πλούσιους, κι επειδή εγώ, ως πολίτης, δεν έχω αισθανθεί να ενδιαφέρονται κι αυτοί το ίδιο για μένα - και δεν εννοώ να με κάνουν πλούσια αλλά να μην με φτωχαίνουν κάθε μέρα και περισσότερο -, λέω μήπως αυτή τη φορά θα έπρεπε να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα ψηφίζοντας εξωκοινοβουλευτκά κόμματα.

Τουλάχιστον, να πλουτίσουν και κάποιοι άλλοι βρε αδελφέ! Όχι όλο οι ίδιοι και οι ίδιοι.

Προσοχή παρακαλώ :-)
μόλις κατέθεσα μία ΣΟΒΑΡΗ πρόταση.

Κατ.

mavalexis είπε...

Καθόλου άσχημη δεν μου ακούγεται η σκέψη αυτή, αν και προς το παρόν δεν μοιάζει ιδιαίτερα ρεαλιστική!